Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Gaba retseptor - kloriidkanal kompleks: anesteetikum avab klooriidkanalid, hüperpolariseerides raku •  Na+-kanalid - interaktsioonid aromaatsete aminohapetega suurendavad ioonide voolu, tõstes niiviisi erutusläve •  Membraanivalgud, mis “liiguvad” anesteetikumi toimel kiiremini & põhjustavad seeläbi membraanimahu suurenemist
Gabardiin - toimse sidusega villane või poolvillane ülikonna- või kostüümiriie
Gaba seondumiskoht on α- & β- valgul ning bensodiasepiinide seondumiskoht on α- & γ- valgul, sobivad α1-3 & α5. Neil on kindlas positsioonis histidiin, kahel ülejäänul on seal arginiin.
Gaba e. gamma-amino võihape on? a) ...monoamiin b) ...enkefaliin c) ...endorfiin d) ...aktiveeriva toimega virgatsaine e) ...inhibeeriva toimega virgatsaine
Gabaa - bensodiasepiiniretseptorikompleks koosneb alaühikutest, kirjeldatud on 6 erinevat α-, 3 erinevat β-, 3 erinevat γ- & veel mitu muud alaühikut.
Gaba - süsteeme, teisi aga ergutab, sest mõjutab enim nende dopamiinisüsteeme.
Gaba - ergilised neuronid taalamuse ümber olevas nucleus reticularies.
Gaba on neurotransmitter, mis pidurab teiste närvirakkude aktiivsust.
Gaba reptseptoritel on pärssiv ehk mingi neuroni aktiivust vähendav funktsioon.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Gabardiin on tihedalt ja spetsiaalse koega kootud kangas, mis on valmistatud villast või polüestri ja villa segust.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun