Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Emulsiooni puhul on vedelik pihustunud tilgakestena vedelikus (piim, majonees), suspensiooni puhul on vedelikus pihustunud tahke aine (hambapasta, kummiliim), vahu puhul on vedelikus pihustunud gaas (mannakreemil). Aerosool on pihussüsteem, milles pihustuskeskkonnaks on õhk (deodorandid, ravimid). Tarre on voolavuse kaotanud ning näiliselt tahke kolloidlahus (sült, juust, leib).
Emulsioonliköörid on sametiselt pehmed, täidlased ja kaloririkkad koore- ja munaliköörid nagu iirlaste Bailey’s Original Irish Cream või Sheridan’s ja hollandlaste Warninks Advocaat, mida algselt tehti avokaado viljalihast, samuti erinevad kookos (piima-)liköörid. Nende valmistamisel kasutatakse maitsestajate kõrval ka emulgaatoreid nagu rasv, koor, kookospiim, munakollased jt valgurikkad ained.
Emulsioon on kahest (või enamast) segunematust materjalist (tavaliselt vedelikust) koosnev süsteem, milles üks materjal (pihustatud/sisemine faas) on pihustatud eraldi piisakestena ühtlaselt teise (pideva/välise faasi) sisse.

Emulsioon on dispersne süsteem, mis koosneb lahustusmatutest vedelikest (dispersioonikeskond ja dispersne faas on vedelikud). Üks faasidest on vesi ja teine «õli». Kummas vedelikus lahustab PAA, mis stabiliseerib emulsiooni.
Emulsioon – üks liik kahe- või enamafaasilistest süsteemidest, mida tuntakse kolloidide nime all. Kolloid koosneb kahest mittesegunevast vedelikust, kusjuures üks nendest on teise jaotunud mikroskoopiliste tilgakestena.
Emulsioon - vedelik (süsteem), millesse on pihustunud vedeliku tilgad (suurusega 10-5- 10-3 cm). ENDOTERMILINE REAKTSIOON- energia( soojuse) neeldumisega toimuv keemiline reaktsioon (näit. CaCO3 lagunemisreaktsioon).

Emulsioonid on üks liik süsteemidest, mida tuntakse kolloidide nime all. Kolloidid koosnevad kahest mittesegunevast vedelikust, millest üks on jaotunud mikroskoopiliste tilgakestena teises vedelikus.
Emulsioonid on levinud toiduainete valdkonnas (piim), autotööstuses (lateksvärvid). Töö käik: Kahte kuiva katseklaasi lisatakse 1 ml kahte erinevat uuritavat lahust, millest üks sisaldab lipiide.
Emulsioonideks nimetatakse selliseid dispergeeritud süsteeme, millised koosnevad kahest teineteises mitteahustuvast vedelikust, kusjuures üks nendest on jaotatud teises väikesteks tilkadeks.

Emulsioonid on toiduainete valdkonnas levinud (nt piim, õli-vees, või, vesi-õlis), värvitööstuses lateksvärvidena jne. Tihti sisaldavad emulsioonid stabiliseerivaid lisandeid.
Emulsioonid on üldlevinud toiduainete valdkonnas (piim on õli-vees tüüp, või on vesi-õlis tüüp), värvitööstuses (lateksvärvid) ja paljudel muudel elualadel.
Emulsioon on süsteem, mille puhul vedel aine või ained on pihustunud või segatud teise vedela ainega, kusjuures mikroskoopiliselt vedelikud omavahel ei segune.

Emulsioon - on üks vedelik tilgakestena pihusunud teises vedelikus. Aerosool-pihusüsteem, milles pihustus keskkond on õhk. Vaht- vedelikus pihustunud gaas.
Emulsioonid on kõige tavalisem vorm kosmeetikatoodete hulgas, mis võimaldavad nahale ja juustele mugavalt ja kiiresti levitada suurel hulgal erinevaid aineid.
Emulsioonlikööride tooraineks on lisaks maitseainetele lisaks rasva ja valgusisaldusega aineid, näiteks munakollaseid, koort, kookosrasva jne. Neid likööre ei laagerdata.

Emulsioon – heterogeenne süsteem, mis koosneb vedelikust ja selles jaotunud teise vedeliku tilkadest, mis ei segune esimese vedelikuga.
Emulsioon – raviainete vedelate osade segu vedelikus (tavaliselt õli või vee emulsioonid) välispidiseks ja seespidiseks kasutamiseks.
Emulsioonvärvid – polüvinüülatsetaat-, akrüül-, glüftaal- ja stüroolbutadieenvärvid, mille sideaineks on polümeeri ja vee emulsioon.

Emulsioon on pihussüsteem, milles üks vedelik on pihustunud teises (piim, majonees). Pihus on segu, milles teine aine on pihustunud.
Emulsioonid – kuuma bituumeniga töötamine on ohtlik ja seda saab kasutada ainult kuiva ilmaga ja kuivade materjalidega töötamisel.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Emulsioonid on üldlevinud toiduainete valdkonnas (piim on õli-vees tüüp, või on vesi-õlis tüüp), värvitööstuses (lateksvärvid) ja paljudel muudel elualadel. Reeglina on neil juhtudel tegu rohkem kui kahekomponentsete süsteemidega, mis emulsiooni stabiilsuse eesmärgil sisaldavad ka stabiliseerivaid lisandeid.

Emulsioon on värviline. Konsentratsioon lahuses määratakse värvuse tugeva järgi kas silmaga või fotomeetri abil.
Emulsioonid on süsteemid, mis sisaldavad kahte vedelfaasi, millest üks on peenete tilkadena dispergeeritud teises.
Emulsioon –  jämepihus, kus vedelik on pihustunud vedelikku. Vedelik+lahustumatu vedelik (vesi+õli).

Emulsioonid on termodünaamiliselt ebapüsivad ja kolmanda komponendi, emulgaatori juuresolek on vajalik.
Emulsioonvärvid – polüvinüülatsetaatvärvid, akrüülvärvid, glüftaalvärvid, stüroolbutadieenvärvid
Emulsioonid on üldlevinud toiduainete valdkonnas, värvitööstuses ja paljudel muudel elualadel.

Vote UP
-1
Vote DOWN
Emulsioon on üks vedelik vedelikud(taimemahlad,veri,lümf) tilgakestena teises pihustunud vedelikus Mõõtmed Aerosoolid on 1-100nm Kolloidlahused pihussüsteem Kõige mille keskonnaks levinumad on õhk pihused on . vedelik pihused Osad kolloidlahused on teatud tingimustel, moodustavad tarde
Emulsioonid on ebastabiilsed siis, kui nad ei sisalda emulgaatoreid või stabilisaatoreid.
Emulsiooniks nimetatakse kahest mittesegunevatest vedelikust koosnevat süsteemi.

Emulsioon - veselik,millesse on pihustatud selles lahustumatu vedeliku tilgad
Emulsioon - polümerisatsioon võimaldab saada suuremaid emulsioonmeetodil.
Emulsioon – jämepihus, kus vedelik on pihustunud vedelikus (või, koor)

Emulsioon – tekib kahe teineteises mittelahustuva vedeliku segunemisel.
Emulsioon - pihussüsteem, milles on üks vedelik pihustunud teises(-.-)
Emulsioon – pihussüsteem, milles üks vedelik on pihustunud teises.

Emulsioonvärve - nim. ka lateksvärvideks või vesi- dispersioonvärvideks.
Emulsioonid – vedelik on pihustatud teises vedelikus, piim- majonees
Emulsioonkreeme on väga palju, mõned neist sisaldavad kuni 90% vett.

Emulsioonide tüübid – esimene jaotus, nende eristamise viisid
Emulsiooni tüüp on määratud emulgaatori iseloomuga.
Emulsioon – Vedelik on pihustunud vedelikus.

Emulsioon - vedelik gaas piim värvid kreemid
Emulsioon – vedelik ja lahustumatu vedelik.
Emulsioonvärvide sideaineks on polümeeri ja vee emulsioon.

Emulsiooni tüüp on mõjutatud viskoossusest.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Emulsioon - Emulsioon on keemias dispersne süsteem, mille puhul vedel aine või ained on pihustunud või segatud teise vedela ainega, kusjuures mikroskoopiliselt vedelikud omavahel ei

Vote UP
-1
Vote DOWN
Emulsioonimeetod on kihiline fotoemulsioon on laetud osakeste teel.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun