Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

Elektriga ja elektrita töövahend - sarnased materjalid

taignarull, töövahend, köögikombain, plastist, rullid, elektriga, elektrita, riiv, kokk, tagavara, tera, purustamiseks, ketas, kaisa, kotter, juhendaja, nuppude, funktsionaalsed, parameeter, minutis, plastikust, toitudele, anumad, valmistamist, roostevabast, terasest, vasest, valikuks, materjalidest, põrandale, lehttaigna, purustatud, otstes, pitsa
thumbnail
11
pptx

Pagariseadmed

Pagariseadmed Pagariseadmed Taignarullid Taignasegajad taignarull Kasutamine. Lisaks taigna rullimisele saab tugevast plastist taignarulliga purustada pehmeid küpsiseid koogipõhja jaoks ning rullida õhemaks portsjonlihatükke või kanafileed. Materjal :puust, allumiiniumist, vasest, klaasist, marmorist, plastmassist, fajansist. taignarull Puust taignarulli puhul peaksite aga vältima pipra või nelgiterade purustamist, mida mõned kokaraamatud vahel soovitatavad, kuna see tegevus võib taignarulli pinda püsivalt vigastada. Kasutage taignarulli asemel uhmrit ja uhmrinuia

Pagar-kondiiter
27 allalaadimist
thumbnail
27
pptx

Köögiseadmed ja töövahendid

Köögiseadmed ja töövahendid. KATRIN ANTSON KEHTNA KHK 2018 Suurköögis kasutatavad töövahendid Mõõtevahendid Eeltöötlusvahendid Kuumtöötlusvahendid Mõõtevahendid. Mõõtelusikad Maitseainete, kergitusainete jms mõõtmiseks; plastmassist või roostevabast terasest. Mahumõõtemärgistus nõu ülemise servaga tasa. Mõõtevahendid Mõõtekannud Püsib hästi püsti, mittetilkuva äärega, selge mõõtemärgistus nõu siseküljel; roostevabast terasest, plastmassist või klaasist. Roostevabast terasest mõõtekannud sobivad kuumade ja külmade vedelike ning kuivainete mõõtmiseks; plastikust mõõtekannud sobivad külmade vedelike ja kuivainete mõõtmiseks. Mõõtevahendid Kulbid Vedelike, masside ja valmistoidu jagamiseks ning portsjoneerimiseks. Roostevabast terasest või plastmassist, erinevate mahtudega. Portsjoneerimiseks mõeldud kulbid on sageli ergonoomilise käepidemega, et käerannet vähem kurnata. Tihti

Tootmisseadmed ja süsteemid
4 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Konspekt väikevahendid

KÄÄRID Köögikäärid kasutatakse kalade puhastamisel, maitserohelise lõikamisel. Käärid peavad olema tugevast terasest, paindumatute harudega, sileda või sakilise teraga. Kalakääridel on mittelibiseva kattega käepide ja lukustusmehhanism. Linnukäärid kasutatakse lindude tükeldamisel, võimaldab lõigata kanakonte. Käärid on sakilise teraga ja lukustusmehhanismiga 5 Üldkäärid LÕIKELAUAD Lõikelauad värvilisest plastist Sinine ( värske kala ) Pruun ( juurvili ) Roheline ( salat ja puuvili ) Punane ( toores liha ) Kollane ( küps liha ) Valge ( leiva- ja piimatooted ) Köögis võib kasutada nii puidust kui ka plastist lõikelaudu, parimaks materjaliks peetakse kasepuud. Lõikelaua pind peab olema sile ja tugev, see ei tohi lõikamisel anda pinde või tükikesi, ei tohi kergesti sisse võtta lõhnu ega maitseid. Lõikelaud peab olema piisavalt suur

Kokk
24 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Köögis kasutatavad garneerimistöövahendid

lõigata väga paljusid toiduaineid. Lõikuri kasutamise eeliseks on täpne ja korrapärane tulemus ning noaga võrreldes üllatav kiirus. Kõige parem on lõikuriga töödelda suuri koguseid, nii ei ületa vahendi kokkupanekuks, lahtivõtmiseks ja pesemiseks kuluv aeg lõikamisel võidetud minuteid. Uhmer ja nui Enne elektri ja köögikombainide toodud revolutsiooni köögitöödes kasutati toiduainete peenestamiseks, jahvatamiseks ja püreestamiseks uhmrit ja nuia. Ajatu töövahend koosneb kausikujulisest uhmrist, millesse toiduained pannakse, ning kurikakujulisest nuiast nende peenestamiseks. Uhmrid on erineva kuju ja suurusega, alates peopesasuurustest portselankausikestest kuni mahukate marmorist või puust anumate ja massiivsete kiviplokkideni, millel on paljudes India köökides täita igapäevane roll. Kuigi nui valmistatakse sageli uhmriga samast materjalist, võib see olla ka lehtpuidust voolitud. Nii

Puhastusteenindus
26 allalaadimist
thumbnail
50
docx

Köögi planeerimine ja seadmed köögis

Kuressaare Ametikool Majutuse ja toitlustuse õppesuund Kokk Suurköögiseadmete õpetus Merli Pilter KO-14 Köögi planeerimine ja seadmed köögis Referaat Juhendaja õp. Halliki Väli Kuressaare 2014 Toitlustusettevõtte planeerimisel on tähtsad ruumide otstarbekus ja hubasus. 1

Köögiseadmed
25 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Töövahendid köögis

puuvili, Valge – piima-ja leivatooted.  LIHAVASAR – Liha kobestamiseks ja vormimiseks enne kuumtöötlust. Tugevast materjalist, (harilikult olumiinium või malm) monoliitne.  KÖÖGIKÄÄRID – Kasutatakse kalade puhastamisel, maitserohelise lõikamisel ja lindude tükeldamisel. Peavad olema tugevast terasest, paindumatute harudega, käepide peab hästi kätte istuma.  RIIV – Köögiviljade, puviljade, juustu riivimiseks ja viilutamiseks. Riivid on kas roostevabast terasest või tugevast plastmassist. Erinevatel tahkudel on erineva jämedusega riivid.  SÕEL – Pastade, tangainete kurnamiseks, köögivilja blanšeerimiseks, jahu ja tuhksuhkru sõelumiseks ning kuumtöödeldud köögiviljade peenestamiseks.  KASTMESÕEL – Puljongite ja kastmete kurnamiseks. Koonusekujuline, sõela alumine, koonuse tipuosa on tihti umbne.

Köögiseadmed
7 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun