Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Diabeetik dieet on nii mitmekesine ja täieväärtuslik, et sobib tervislikule inimesele. "Just tervislikud saab veel irvitavad oma keha kuid diabeediga organism juba nõuab austust ise," - seletab Tatiana Rumjantsevi, endokrinoloog, Diabeediarst autor populaarne "Diabeediga kokaraamatud.
Diabeetikutele on diabeet tüüp 1. 95% on diabeet tüüp 2(endise nimega täiskasvanud algusega diabeet).  Diabeedi 2. tüübi, organism toodab insuliini, kuid ei tohi toota piisavalt ja ei saa kasutada korralikult insuliini, et see ei
Diabeetikule on veresuhkru taseme pidev mõõtmine vajalik, sest enesetunne hakkab muutuma veresuhkru taseme kõrgenemisel üle 11 mmol/l ning alanemisel alla 2,5
Diabeetikutel on glükoosi tase veres kõrge, kuna glükoosi kasutamine ja transport on häiritud insuliini puudumise või insuliini resistentsuse tõttu.
Diabeetikule on kõige tähtsam süsivesikute hulga jälgimine, kuid kui olete ülekaaluline, peate arvestama ka rasvu ja valke.
Diabeetik on harjunud küll suhkruvaest dieeti pidama, samas peaks ka kolesterooli vastu võitlema ennekõike dieediga.
Diabeetikutele on keelatud magusad veinid(lubatud on kuivad veinid) ja liköörid.
Diabeetik – veresuhkru tasakaalus hoidmine Kirurgiline ravi - lisameetodid
Diabeetikul on eriline põhjus jalgade eest hoolitsemiseks.
Diabeetiku enesekontrollil on väga tähtis roll suhkruhaige eluviisis.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun