Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Atsidofiil - Atsidofiilne organism ehk happelembene organism (ladina sõnast acidus 'hapu' + vanakreeka sõnast phil ẹō 'armastan') on happelist keskkonda (s.t väikest pH-d) eelistav organism[1]. Atsidofiile leidub nii bakterite, arhede kui ka eukarüootide seas (nt taimed). Atsidofiilidele vastandatakse basidofiile.
Atsidofiil – happelembeline taim 70. Kaltsifiil – lubjalembelised liigid 71. Oligotroofne – vähetoiteline, toitevaene (veekogu või soo) 72. Eutroofne – rohketoiteline (veekogu). Harilikult on elustikult rikkalikud, mitmekesised ning väga produktiivsed.
Atsidofiil - hapupiim. 3. Pett on rõõsakoorevõi valmistamisel eraldanud võipiim, mille rasvasisaldus on 0,2-0,4%. 4. Keefir valmistatakse täispiimast, lõssist või taastatud piimast, mida hapendatakse keefiriseentega.

Atsidofiilpiimal on kergelt veniv konsistents.Haps on mahe hapupiimajook, mis sisaldab kasulikke probiootilisi baktereid.
Atsidofiile on rohkem eessagara eesmistes ja külgmistes, basofiile aga tagumistes, vaheosaga piirnevais, osades.
Atsidofiilpiim - ja keefir Valmistatkse 1% piimast, milles kasut, atsidofiilkepikesi.

Atsidofiilpiim on hapupiim, mis sisaldab seedimist soodustavaid baktereid.
Atsidofiil e. happelembelised taimed mis näitavad mulla happelisust.
Atsidofiilid on bakterid, kes eelistavad happelist keskkonda.

Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun