Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Vulkanism ja maavärinad küsimused ja vastused (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kuidas mõjutab laava viskoossust 1)SiO2 sisaldus ?
  • Kuidas kujuneb kaldeera ?
 
Säutsu twitteris
VULKANISM JA MAAVÄRINAD
VULKANISM
  • Selgita, milles seisneb magma ja laava erinevus.
    Sulanud kivim kristallidega või ilma, mis paikneb maa sügavuses, on magma. Kui magma väljub maapinnale vulkaanipurske käigus, siis nimetatakse teda laavaks.
  • Mis on ja millistest teguritest sõltub viskoossus .
    Viskoossus on sulami või vedeliku omadus vastu seista voolamisele. Viskoossus sõltub: 1)sulami keemilisest koostisest 2)temperatuurist 3)gaaside sisaldusest
  • Selgita, kuidas mõjutab laava viskoossust 1)SiO2 sisaldus? 2) laava temperatuur?
  • Happelistes magmades, kus SiO2 sisaldus on kõrge, omavad SiO4 tetraeedid kalduvust moodustada ahelaid ja põhjustavad magma suuremat viskoossust. Aluselistes magmades, kus SiO2 sisaldus on väiksem, on ahelad lühemad ja voolavus suurem.
  • Kõrgemal temperatuuril on laava viskoossus madalam ja laava voolab kiiresti.
  • Selgita, kuidas on seotud plahvatuslik vulkanism ja magma gaaside sisaldus.
    Gaasi siserõhk on määratud kahe jõuga: 1)magma enese rõhk
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
    Vulkanism ja maavärinad küsimused ja vastused #1 Vulkanism ja maavärinad küsimused ja vastused #2
    Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2012-03-06 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 86 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor anggela Õppematerjali autor

    Lisainfo

    1. Selgita, milles seisneb magma ja laava erinevus.
    2. Mis on ja millistest teguritest sõltub viskoossus.
    3. Selgita, kuidas mõjutab laava viskoossust 1)SiO2 sisaldus? 2) laava temperatuur?
    4. Selgita, kuidas on seotud plahvatuslik vulkanism ja magma gaaside sisaldus.
    5. Selgita kilp- ja kiht- ehk stratovulkaanide kujunemist lähtudes laava viskoossusest. Täienda oma selgitust joonise või pildiga.
    6. Nimeta vulkanismi produktid.
    7. Lähtudes laamtektoonikast, nimeta piirkonnad kus esineb vulkanismi. Too igale piirkonnale ka konkreetne näidisala.
    8. Selgita, mis põhjustab „kuuma täpi“ vulkanismi. Nimeta üks näitala.
    9. Selgita, miks Hawaii saarestiku Kauai saarel ei esine enam vulkanismi kuigi tegemist on vulkaanilise saarega.
    10. Kuidas kujuneb kaldeera?
    11. Nimeta vulkanismiga kaasnevaid nähtusi.
    12. Selgita, mis on ja kuidas tekib maavärin.
    13. Selgita mõisted: fookus ehk maavärina kolle, epitsenter, seismilised lained.
    14. Koosta (ja täida) võrdlev tabel p-lainete ja s-lainete iseloomustamiseks.
    15. Missuguste lainete kohale jõudmist on märgitud seismogrammil numbritega
    16. Lähtudes laamtektoonikast, nimeta piirkonnad kus esineb maavärinaid. Too igale piirkonnale ka konkreetne näidisala.

    laava , viskoossus , kaldeera , maaväsin , fookus , seismised lained

    Mõisted


    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


    Sarnased materjalid

    3
    doc
    Litosfäär küsimused ja vastused
    2
    doc
    Geograafilised küsimused ja vastused
    6
    doc
    Vulkaanid ja maavärinad
    3
    docx
    Birgit Saks vulkanism ja maavärinad
    4
    doc
    Kosmoloogiaga seonduvad küsimused ja vastused
    8
    doc
    Klimatoloogia ja meteoroloogia eksamiküsimused ja vastused
    9
    docx
    Litosfäär-Maa siseehitus-kivimid-vulkaanid-tsunamid-laamad-maavärinad
    12
    docx
    LITOSFÄÄR



    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun