Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

VIRSIK, NEKTARIIN JA PASSION (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS
HOTELLITEENINDAJA
Älis Saadjärv

VIRSIK , NEKTARIIN JA PASSION
Referaat Toiduaineõpetuses

Pärnu 2010

VIRSIK
ladina keeles: Prunus persica
inglise keeles: peaches
vene keeles: персик
itaalia keeles: pesco
prantsuse keeles: pêcher
soome keeles: persikka
rootsi keeles: persika
saksa keeles: Pfirsich
Kirjeldus
Virsik
Vasakule Paremale
VIRSIK-NEKTARIIN JA PASSION #1 VIRSIK-NEKTARIIN JA PASSION #2 VIRSIK-NEKTARIIN JA PASSION #3 VIRSIK-NEKTARIIN JA PASSION #4 VIRSIK-NEKTARIIN JA PASSION #5 VIRSIK-NEKTARIIN JA PASSION #6 VIRSIK-NEKTARIIN JA PASSION #7
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-01-20 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 16 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor saadjarv Õppematerjali autor
Referaat Toiduaineõpetuses

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
odt

Referaat virsik

Virsik Virsik on virsikupuu vili. Ta on luuvili, mis sarnaneb aprikoosiga, kuid on palju suurem. Virsik on 5­10 cm pikk ja kaalub keskmiselt 70­75 g. Virsikul on kaunis välimus ja mahlane meeldiva maitsega viljaliha. Virsiku pind on karvane, ühel küljel on madalam või sügavam vagu ja varrepoolses otsas süvend. Enamasti on koor rohekaskollane, erkkollane kuni punane, päikesepoolsel küljel on tavaliselt punane laik. Virsiku viljaliha on valge kuni kollane, mõnedel sortidel ka punane, mahlane, magus ja aromaatne.

Tööõpetus
thumbnail
44
pdf

Eksootilised-puuviljad

● Litšipuu on Lõuna-Hiinas kasvav kõrge puu (20 m). ● Toorelt, konservituna, kuivatatult või suhkrustatult ● Liha- või kalatoitud, salatid, magustoidud, kokteilid. ● Söödavad osad sisaldavad 100 g kohta 72 mg C-vitamiini. ● Korjamisaeg on mai-juuni Litši-mandariinisalat KOOSTISOSAD 565 g purk konservitud litšisid siirupis 5-6 mandariini 4 sl hakitud värsket münti Soovi korral: kreeka või maitsestamata jogurtit serveerimiseks Virsik ● Virsik on luuvili ● Kuju on ümar, karvane pealispind ● Virsikud sisaldavad palju A- ja C-vitamiini, samuti rauda, kaaliumi ja kiudained ● Trantsporditakse pooltoorelt Virsiku-marjavorm Murel ● Murel on luuvili ● Tumepunase värvusega, tumepunase mahla ja viljalihaga ● Aetakse ekslikult segamini maguskirsiga Mureli-martsipanimuffinid Rambutan ● Rambutan kasvab Tais. ● Rambutan on tõlgitud kui juuksed

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
9
odt

Eksootilised puuviljad

EKSOOOTILISED PUUVILJAD Avokaado Kirjeldus Pehme kreemja ja maheda pähkli maitsega avokaado on suurepärane vili. Viljad kasvavad kõrgete (8-9 m) puude otsas. Taime nimi on ameerika pirnloorber. On palju avokaado sorte ning koore värvus võib olla rohelisest kuni peaaegu mustani, Koor võib olla krobeline või sile. Vilja keskel asub pikergune ploomikivitaoline ja kreeka pähkli suurune luuseeme, mis moodustab umbes 20 protsenti vilja kaalust. Kui arvata veel maha vilja koor, jääb järele umbes 70 protsenti söödavat sisu. Avokaado pärineb algselt Kesk-Ameerikast (Mehhikost), kuid teda kasvatatatakse nüüd enamikus troopilistes ja subtroopilistes piirkondades. Euroopasse tuuakse avokaadot peamiselt Iisraelist. Ostmine Praegu on avokaado müügil aastaringselt peaaegu samasuguse enesestmõistetavusega kui õunad ja pirnid. Viljad korjatakse alati poolvalminuna. Kui ostame neid poest, on nad endiselt pooltoored, kuid valmivad toasoojuses paari päevaga. Kui koor sõrmega etteva

Mikrobioloogia ja toiduhügieen
thumbnail
10
odt

Nektariin

Nektariinidel on nagu virsikutelgi vilja keskel suur kivi, mis on üsna kõvasti viljaliha küljes kinni. Viljad ei jätka pärast korjamist küpsemist. Neid süüakse ja kasutatakse toiduvalmistamisel samamoodi nagu virsikuid. 3 2. Nektariini kirjeldus Nektariini värvus võib varieeruda punaste põskedega erkkollasest kuni sügavpunaseni. Nektariin on siis väikese siledakoorelise viljaga virsikusort . Viljaliha on kollane ja mahlane, maitselt aromaatne ja magus. Küps nektariin on pehmeja headel sortidel imeliselt rikkaliku, võid meenutava konsistentsiga ning viljaliha eraldub seemne küljest kergelt. Nektariini küpsust näitab ka see , kui nad kerge pigistamise järel tugevasti lõhnavad. Seepärast müüakse nektariine enamasti poolküpselt.

Terviseõpetus
thumbnail
17
docx

Eksootilised viljad

Apelsin ja mandariin Apelsin võetakse vasakusse kätte ja lõigatakse selle koor pikuti viiludeks. Kooreviilud eemaldatakse nii, et need moodustavad õiekujulise aluse. Noa abil kooritakse apelsin ümbritsevast valgest nahast ja eraldatakse lõigud üksteisest (viilud peavad jääma terveks). Mandariini koortest ei tehta «roosi» nagu apelsinist. Küpse mandariini koor eraldub kergesti ja seda kooritakse näppudega. Virsikud ja aprikoosid Suur virsik võetakse vasakusse kätte ning lõigatakse pikuti ümberringi kivini lahti, seejärel murtakse pooleks. Kivi kõrvaldatakse noaga. Söömisel lõigatakse pooled järk-järgult parajateks suutäiteks. Aprikoos on virsikust hulga väiksem, seetõttu seda tükkideks enam ei lõigata. Kuidas poes eksootilisi puuvilju valida Ananass | Küpse ananassi leidmine poelettidelt on küllalt problemaatiline. Küps vili on

Toiduainete õpetus
thumbnail
13
pdf

KT küsimuste vastused TAIMNE

Kordamisküsimused II 1. Porgandi toiteväärtus. Sisaldab 7 ­ 8% süsivesikuid (valdavalt suhkrud). Kõrge karotiinisisaldus (4 ­ 3 mg; muutub organismis A-vitamiiniks). Märkimisväärsel hulgal B-grupi vitamiine, samuti PP-, E- ja K-vitamiini. C-vitamiini sisaldab teistest köögiviljadest vähem (4 ­ 6 mg). 2. Nõuded porgandi säilitamisele. Säilitatakse temperatuuril 0°C juures. Kuivamise vältimiseks vajalik õhuniiskus 98 ­ 100%. Säilitatakse perforeeritud kilega kaetud kastides. Väike ja vähearenenud porgand kuivab kergelt. Närbumine põhjustab: - kaalu vähenemist, - kvaliteedi langust. 3. Porgandi kasutusviise. Porgandit süüakse: - toorelt, - keedetult, - hautatult. Hinnatud komponent: - toorsalatite koostises, - suppide, - ühepajatoitude valmistamisel. Palju kasutamisvõimalusi:

Bioloogia
thumbnail
19
doc

PUUVILJAD KULINAARIAS

Sobi b valmistada keediseid,magustoite,likööri,veini,konserveerida. Säilitatakse kuivatatult või hoidistena. Kasutatakse palju kookides, magustoitudes, võib samuti niisama süüa, samuti sobivad snäkiks. Virsik Virsik on väga hinnatud puuvili nii kauni välimuse kui mahlase viljaliha meeldiva maitse tõttu. Roosakasoranzh küps virsik on nii isuäratav, et enamasti süüakse teda lihtsalt puuviljana. Karvane koor irdub vilja küljest hõlpsasti, kui kastate vilja 30 sekundiks keeva ning seejärel kiiresti jääkülma vette, et peatada kuumuse tungimine vilja sisemusse. Kasutamine: Kompotivirsikud on meil müügil aastaringselt ning neid saab väga mitmekülgselt kasutada järelroogades ­ puuviljasalatites, koogikattena, jäätise juurde ja ka lihtsalt värskendava kompotina. Pirn

Eesti keel
thumbnail
19
doc

Referaat Puuviljad

Sobi b valmistada keediseid,magustoite,likööri,veini,konserveerida. Säilitatakse kuivatatult või hoidistena. Kasutatakse palju kookides, magustoitudes, võib samuti niisama süüa, samuti sobivad snäkiks. Virsik Virsik on väga hinnatud puuvili nii kauni välimuse kui mahlase viljaliha meeldiva maitse tõttu. Roosakasoranzh küps virsik on nii isuäratav, et enamasti süüakse teda lihtsalt puuviljana. Karvane koor irdub vilja küljest hõlpsasti, kui kastate vilja 30 sekundiks keeva ning seejärel kiiresti jääkülma vette, et peatada kuumuse tungimine vilja sisemusse. Kasutamine: Kompotivirsikud on meil müügil aastaringselt ning neid saab väga mitmekülgselt kasutada järelroogades ­ puuviljasalatites, koogikattena, jäätise juurde ja ka lihtsalt värskendava kompotina. Pirn

Toitumisõpetus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun