Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Uurimus traditsioonilised kääritatud joogid (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Uurimus traditsioonilised kääritatud joogid #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-08-14 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 63 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor hellanunnu Õppematerjali autor
kodune töö õppeaines traditsioonilised kääritatud joogid.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
9
odt

Käärimine tööstuses

Itaalia kõrgseltskond tilgutab kõige kallimat palsamiäädikat maasikatele või joob lõuna lõpetuseks väikese lonksu seda palsamitaolist vedelikku. Kokkuvõte · kulgeb mikroorganismide toimel, · kulgeb enamasti ilma hapniku osavõtuta, · toimub väikeste energiahulkade eraldumisega, · muudab glükoosi etanooliks(etanoolkäärimine) · muudab piimasuhkru piimahappeks (piimahapekäärimine) On inimorganismile väga kasulik, osad inimesed ei või juua piima aga kääritatud piimatooteid (jogurt, keefir, juust, kohupiim) võivad kasutada. Igapäeva elus saab tänu sellele kasutada erinevaid salatikastmeid- hapukoor, jogurt, õunaäädikas. Mõningates artiklites räägitakse veini kasulikkusest, eelkõige punase veini kasulikkusest südamele. Sellega peab kindlasti ettevaatlik olema, samas on lahjad veinid nii mõnelgi maal (Itaalia, Prantsusmaa) loomulik jook prae kõrvale. Tänu käärimis

Keemia
thumbnail
26
doc

Talurahva toidud

[] Laud tuli pärast sööki koristada ja pühkisimiseks kasutati ainult valget linast või takust lappi. Kes pühkis lauda palja käega, paberiga, villase riide või õletuustiga, see tõi tülgi, nälgam vaesust ja muid hädasid kaela. Kes pühkis toiduraasukesi üle laua otsa maha, sai tunda leivapuudust ja jäi vanatüdrukuks. Pärast söömist tänati toidu eest. Kui söögi ajal juhtus külaline tulema, kutsuti see alati leiba võtma. [] Kaetud söögilaud ja joogid kuulusid tähtsama perekondliku ja sotsiaalse sündmuse juurde. Paremad toidud tähistasid pulmi, lapse sündi, matuseid, suurte tööde lõppu ja olulisemaid kalendripäevi ja pühi (eesotsas jõuludega). [] Sagedasti tuli süüa ka väljaspool kodu. Teomehel ja teovaimul oli mõisatööl kaasas oma söögikott, mõisavoorilistel teemoon ja karjasel lõunamoon. Heinamaale mindi kogu perega tööle tihti mitmeks päevaks ja seal tehti ka sooja sööki. Moona võeti kaasa

Ajalugu
thumbnail
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

Nt: pitsamaitseaine, karri, kalamaitseaine jne. 8. Kuidas maitseaineid säilitatakse? Jahedas kuivas suletud kapis. 9. Millal toitu maitsestatakse? Lisatakse toidule, kas enne kuumtöötlemist, selle ajal või järel. 10. Milliste maitseainetega maitsestatakse lihatoite? Aed-liivatee, majoraan, piprarohi, lavendel, köömned, sibul jne. 11. Milliste maitseainetega maitsestatakse magusaid toite? Kaneel, vanill, nelk, aniis, piparmünt, meliss, tsitrusviljade koore, alkohoolsed joogid. 12. Kuidas toite maitsetatakse? Enne kuumtöötlemist , selle ajal või kuumtöötlemise järel. 4. PULJONGID JA SUPID. 1. Kuidas suppe liigitatakse? · Keetmiseks tarvitatud vedeliku järgi · Valmistamise tehnoloogia järgi · Serveerimise temp. Järgi · Põhimaitset andva toiduaine järgi 2. Millest keedetakse supipuljongit? Veise, vasika- ja ulukilihast ja konditest, linnulihast, kalast, köögiviljadest ja seentest. 3. Kuidas keedetakse lihapuljongit?

Kokandus
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Ereda valguse käes muutub laim kollaseks ja kaotab iseloomuliku hapu maitse. Laim võib sügavkülmutada. · Sidrun ­ see on kõige tavalisem tsitrusvili, mis on ovaalse või ümmarguse kuju ja kollase või rohelise värvusega ning sellel on mahlane happeline viljaliha. Sidrunid on väga rikkad vitamiinide poolest ja neid kasutatakse paljudes kergetes jookides nagu näiteks limonaadides. Kala, kastmed (hollandi kaste), kuumad joogid, jäätises · Greip - sobib süüa hommikueineks nii suhkruga kui ilma, eelroana koos vähkide ja avokaadoga ning loomulikult sobib see puuviljasalateisse ja teistesse magustoitudesse. · Mandariin - Mandariini kuivatatud ja jahvatatud koortega saab maitsestada küpsetisi ja järelroogi. Puuviljasalatid, tordid. Luuviljalised: · Aprikoos - on õitsemise ajal raagus, lehed tulevad peale õitsemist.

Kokandus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Köögi- ja puuviljad 50  Piim ja piimatooted 53  Liha ja lihatooted 55  Kala ja kalatooted 57  Rasvad 58  Magusained 61 4. Joogid 63  Mittealkohoolsed joogid 63  Alkohoolsed joogid 65 5. Menüüde koostamise alused 74  Menüü mõiste ja terminid menüüdes 74  Menüüde koostamise põhimõtted 80

Analüüsimeetodid äriuuringutes



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun