Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Troopilised puuviljad (1)

5 VÄGA HEA
Punktid
Vasakule Paremale
Troopilised puuviljad #1 Troopilised puuviljad #2 Troopilised puuviljad #3 Troopilised puuviljad #4 Troopilised puuviljad #5 Troopilised puuviljad #6 Troopilised puuviljad #7 Troopilised puuviljad #8 Troopilised puuviljad #9 Troopilised puuviljad #10
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-11-25 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 40 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Gerda Kannimäe Õppematerjali autor
Troopilised puuviljad: mango, hurmaa, granaatõun, kiivi (koos piltidega). Välja on toodud nende päritolu, kasvatamine, valmimine, välimus, maitse, erinevate ainete sisaldus ja kasutusalad.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
54
docx

Eksootilised puuviljad

...............................................................................12 8. KOKKUVÕTE..........................................................................14 9. Kasutatud allikad.......................................................................15 1 Sissejuhatus: Puuviljad on ühed tähtsamad ja kasulikumad toiduained mida loodus meile andnud on. Eksootilised puuviljad on tervislikud, omapärase maitse, välimuse ning erineva päritoluga puuviljad. Minu õpimapis on ülevaade kuuest eksootilisest puuviljast. 2 Hurmaa Vanad kreeklased nimetasid hurmaad jumalate toiduks – pole küll teada, kas mõnusa maitse, kena välimuse või hoopis kasulikkuse tõttu. Diospüür ehk hurmaa ehk jaapani kakiploom ehk

Bioloogia
thumbnail
17
docx

Eksootilised viljad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristina Manilkina TÖ21Mk EKSOOTILISED VILJAD Juhendaja: Aive Antson TALLINN 2010 · Eksootilised viljad 1. Karamboola 2. Cherimoya või pannoona 3. Ananass 4. Mango 5. Kuningkookos 6. Punane banaan 7. Rambutan 8. Liti 9. Shiso lehed 10. Füüsal 11. Artiokk 12. Papaia 13. Durian 14. Jaka · Kuidas serveerida · Kuidas poes eksootilisi puuvilju valida · Kokkuvõtlik ülevaade eksootiliste puuviljade kasutamisest Eksootilised viljad 1. Karamboola

Toiduainete õpetus
thumbnail
13
wps

Maailma viljad

Mango Ladina keeles Mangifera indica. Mango on 10-30meetri kõrguse laiuva võraga igihalja puu luuvili, mis ripub üksikult või kobaratena pikkade viljaraagude otsas. Vili võib olla väga erineva kuju ja suurusega alates ploomist ja lõpetades meloniga. Kaalub keskmiselt 300g, kuid võib ette tulla kuni 2kg raskuseid vilju. Vili võib olla ümmargune, muna-või silindrikujuline, neerule või sidrunile sarnanev, värvuselt rohekaskollasest kuni punaseni. Erineva värvusega viljad kasvavad sageli samal puul. vilja õhukese nahkja ja tärpentiinilõhnalise koore all on väga mahlakas magushapu aprikoosivärvi viljaliha, milles sisaldub suur kiuline, munakujuline ja raskesti eraldatav luuseeme. Mangot nimetatakse tema suurepärase virsikutaolise maitse ja erilise mahlakuse tõttu puuviljade kuningannaks. Seejuures on rohekate ja pruunikate viljade maitse ülekaalukalt magus, punastel aga hapukam. Valmimata ja metsiku mango viljadel esineb kergelt tärpentiini kõrvalmaitset

Bioloogia
thumbnail
44
pdf

Eksootilised-puuviljad

valminud ja viljaliha tumedaks tõmbunud. Kui vili vajab järelvalmimist, võib teda säilitada paberkotis koos banaani või kiiviga. Mangos olevad ained vms Mangotort Avokaado ● Avokaadod on pirni kujuga, 7–20 cm pikad ja kaaluvad kuni 1 kg ● Vilja sees on kõva seeme, mis on 5–6 cm pikk ● Nad kasvavad ekvatoriaalses, lähisekvatoriaalses ja lähistroopilises kliimas, õhuniiskus peab olema suur ● Öökülmade ajal võivad viljad, sealhulgas toored, puu otsast alla kukkuda. ● Puude kastmise vesi ei tohi olla soolane, sest see vähendab saaki. ● Kasvatatakse paljudes maailma piirkondades ● Avokaadodest aretatud palju sorte ja üldiselt on igas maailma otsas omad sordid ● Pole kindlat kasvuhooaega, terve aasta Suurimad avokaado kasvatajad 1) Mehhiko (1 040 390 t) 2) Indoneesia (263 575 t) 3) USA (214 000 t) 4) Colombia (185 811 t) 5) Brasiilia (175 000 t)

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
7
doc

Puuviljade iseloomustused

ülemäärase auramise vastu karuselt karvane kest. Kesta all paikneb rohiroheline valkjate kiirtega mahlane, veidi sültjas viljaliha. Viljalihas on rohkesti väikseid musti seemneterakesi. Kiivi on kõrge C-vitamiini sisaldusega (100 g-s umbes 300 mg). Sisaldab ka provitamiini A , D-vitamiini, kaltsiumi-, kaaliumi- ja rauaühendeid. Kiivis leiduv proleolüüthape pidavat lagundama inimorganismis kolesterooli ja soodustama vereringet. Energeetiline väärtus: 100g/40 kcal. Viljad on küpsed ja tarbimiskõlblikud, kui sõrmega kergelt vajutades koor veidi järele annab. Maitselt võib kiivit võrrelda karusmarja või seguga karusmarja, meloni ja maasika maitsest. Tarvitada võib mitmeti. Värskelt tarbimisel on kõige parem vili eelnevalt hästi jahutada, lõigata siis piki või risti pooleks ja sisu lusikaga poolmetest välja koukida. Võib ka eelnevalt koorida, siis seibideks lõigata ja niiviisi lauale anda. Süüakse koos seemnetega

Kokandus
thumbnail
19
doc

Referaat Puuviljad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Riiberg T11HT PUUVILJAD KULINAARIAS Referaat Juhendaja: Riina Laht Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1. PUUVILJAD...........................................................................................................................4 2. EKSOOTILISED PUUVILJAD............................................................................................. 5 3

Toitumisõpetus
thumbnail
19
doc

PUUVILJAD KULINAARIAS

TALLINNA TEENINDUSKOOL Hanna Riiberg T11HT PUUVILJAD KULINAARIAS Referaat Juhendaja: Riina Laht Hanna Riiberg Puuviljad kulinaarias Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1. PUUVILJAD...........................................................................................................................4 2. EKSOOTILISED PUUVILJAD............................................................................................. 5 3

Eesti keel
thumbnail
14
docx

EKSOOTILISED VILJAD

EKSOOTILISED VILJAD Kokkuvõte Tallinn 2010 SISUKORD Eksootilised viljad SISSEJUHATUS Sageli on poodides müügil ostjale tundmatuid puuvilju, millest pole teada, on nad magusad või soolased, hapud või pähklimaitsega, kuidas ja kui kaua neid säilitada, kas nad on küpsed või toored ja äkki neid süüaksegi just toorelt. Seega selles töös kirjeldame mõningate viljade iseloomustust ja omadusi, et tekiks väike arusaam, millised need eksootilised viljad siis on? 1. EKSOOTILISED VILJAD

Toiduainete õpetus




Meedia

Kommentaarid (1)

dragulaspray profiilipilt
Martin Kristal: täitsa ok
14:52 08-10-2010



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun