Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Trühvlid (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
TALLINNA TEENINDUSKOOL





Juhendaja : Sirje Tenok


Tallinn 2011
Sisukord
Sissejuhatus 3
Trühvli mõiste. 4
Trühvlite ajalugu. 5
Trühvlite valmistamine. 6
Erinevad lisandid 7
Tuumalised 8
Kasutatud kirjandus 12


  • Sissejuhatus


    Antud referaat koosneb trühvlite ajaloost, mõistest – mis on trühvel ning millest ja kuidas saab trühvleid valmistada, seal hulgas materjalid, pakendamine.
    Täpsemalt kirjutasin ka trühvlite kõige tüüpilisemast koostisosast – tuumalistest ehk pähklitest.
  • Trühvli mõiste.


    Trühvel on šokolaadi laadne käsitsi valmistatud kompvek - maiustus, mis on traditsionaalselt valmistatud šokolaadi ja koore massist ja on kaetud šokolaadiglasuuri või kakaopulbriga. Tavalisel valmistatakse trühvleid keraja-, koonuse - või kaardus kujulisi. Tavalist šokolaadi-koore massi võib asendada erinevate täidistega: kreemiga, sulatatud šokolaadiga, karamelliga, pähklitega, puuviljadega, mandlitega, marjadega. Puuviljadmarjad võivad olla nii värskel kui kuivatatud moel, pähklid aga nii purustatult kui tervena . Lisaks šokolaadi massile võib trühvli koostisesse lisada erinevaid lisandeid maitsestamiseks, näiteks martsipani, alkoholi, piparmünti, vahukomme, pähklišokolaadi, iirist ja palju muudki .
    Kaunistatakse türhvleid erinevalt – nii tumeda kui valge šokolaadiga, värvitud šokolaadide – glasuuridega kui ka pähklite, marjade, puuviljadega.
    Tüüpilisemad alkoholid trühvlite koostises on liköör ja brändi, sobivad ka teised alkohoolsed joogid väikestes kogustes.
  • Trühvlite ajalugu.


    Esimene šokolaadist trühvel valmistati Prantsusmaal, 1895 aasta detsembris.
    Valmistajaks oli M. Dufour Chambery’st.
    Suurema tähelepanu osaliseks said kompvekid alles siis, kui trühvlid avalikustati Prestat’i šokolaadipoes Londonis, alles aastal 1902.. Sealses poes müüakse ikka veel originaal retsepti järgi valmistatud „Napoleon III“ trühvleid. Praegu on säilinud kolm peamist šokolaadi trühvlite tüüpi: Ameerika, Euroopa ja Šveitsi.
    Ameerika: trühvlid on pool-munaja kujulised , šokolaadiglasuuriga. Kommimass on valmistatud tumedast või piimašokolaadist, millele on lisatud võid. Mõnikord ka kookoseõli. Selline retsept pärineb 1980. keskelt.
    Kanada variant Ameerika trühvlist: tuntud kui „Harvey trühvel“. Šokolaadimassile on lisatud täisteraküpsise puru ja maapähklivõid. Sulatatud mass on valatud kapslisse.
    Euroopa: mass on valmistatud siirupist, millele on lisatud kakaopulber, piimapulber ja õli. Mass peab
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
    Vasakule Paremale
    Trühvlid #1 Trühvlid #2 Trühvlid #3 Trühvlid #4 Trühvlid #5 Trühvlid #6 Trühvlid #7 Trühvlid #8 Trühvlid #9 Trühvlid #10 Trühvlid #11 Trühvlid #12
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2011-11-17 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 35 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor MaiLiiis Õppematerjali autor

    Lisainfo

    Referaat trühvlitest
    trühvel , trühvlid , kommid

    Mõisted


    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


    Sarnased materjalid

    5
    docx
    Trühvlid Eestis
    62
    doc
    Toiduained
    14
    doc
    Pähklite ja seemnete kasutamine pagaritööstuses
    25
    odp
    Pähklid
    80
    docx
    Toidukauba õpimapp
    14
    doc
    Pähklid
    45
    doc
    Õpimapp - eritoit
    11
    doc
    Pähklid



    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun