Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Tortide ja kookide kaunistamine (3)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Tortide ja kookide kaunistamine #1 Tortide ja kookide kaunistamine #2 Tortide ja kookide kaunistamine #3 Tortide ja kookide kaunistamine #4
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-09-24 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 84 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 3 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Kiq89 Õppematerjali autor
Kaunistamine erinevate ainetega (nt sokolaad, martsipan jne)

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
16
doc

TORDID

12. Glaseeritakse tempereeritud sokolaadiga. 9 Kui valmistatakse tort küpsetussegust siis: 1. Küpsetussegule ,,Sacher" lisatakse muna ja vesi ning vahustatakse 5-6min. 2. Küpsetussegule lisatakse muna, vesi ja pähklitäidise pulber Nosetto ning vahustatakse 5 - 6min. 3. Küpsetatakse ettevalmistatud vormides 180º C -di juures 50-60min. Tortide katteks võib kasutada glasuuri, sokolaadi, Creme dell Artigianot. Kaunistada võib valmiskaunistustega, võib kasutada ka sokolaadipuisteid või kirjutada sõna ,,Sacher". Enne kaunistamist võib tordi katta martsipaniga, et pind jääks siledam. Erinevatest pooltoodetest tordid · Tort ,,Biskviit ­ õhuline" Tort on ümmarguse kujuga ja koosneb kahest biskviidikihist ja ühest õhulisest põhjast nende vahel. Põhjad on liidetud, määritud pealt ja külgedelt sokolaadi- võikreemiga.

Pagar-kondiiter
thumbnail
27
doc

Pärmita taignad ja tooted

Kaneelipulber 2tl Ingveripulber 0,5tl Kakaopulber 2tl Muna 2tk Sool l tl Jahu l,21iitrit Glasuur: Munavalge 1 tk Puudersuhkur 4 dl Sidrunimahla mõned tilgad Vürtsimassid Gewürztrieb 2000 ­ küpsetussegu vürtsikate ja mahlaste kookide valmistamiseks 0.900 - piima 0.200 ­ mune 0.160 ­ Gewürztrieb 2000 3 0.900 ­ nisujahu 0.250 ­ toiduõli 0.600 - suhkur Kõik koostisosad korralikult läbi segada. Küpsetada 150° juures 40 m LIIVATAIGEN, POOLTOOTED JA KÜPSISED Jahu 0,650 + 0,050 rullimiseks margariin 0,310 suhkur 0,207 muna 0,073 küpsetuspulber 0,005

Pagar-kondiiter
thumbnail
37
doc

Pärmitaigen

Need alandavad kolesterooli taset veres ja tõstavad glükoosi taluvust. Kaerajahu sisaldab küll võrreldes teiste jahudega veidi rohkem valku, kuid mitte kleepvalku. Seetõttu ei sobi pärmiga leivatoodete valmistamiseks kasutada ainult kaerajahu, küll aga nisujahuga koos. Kaerajahu veesidumisvõime on madal, kuid see suureneb küpsetamisel. Seetõttu on kaerajahu lisamisel taigen vedelam. Kaerajahu sobib aga suurepäraselt küpsiste ja kookide valmistamiseks. 3 Odrajahu Odrajahu sisaldab küll kleepvalku, kuid seda on vähe ja valgu leivaküpsetamisnäitajad on halvad. Võrreldes nisujahuga on odravalgu aminohappeline koostis parem. Lääneriikides kasutatakse odrajahu leivaküpsetamisel tagasihoidlikumalt. Odratärklis kliisterdub kõrgemal temperatuuril, mistõttu leiva küpsetamise aeg peaks olema pikem. Viimasel ajal on odrajahu kasutamine koos nisu- ja rukkijahuga

Kokandus
thumbnail
37
doc

Pärmitaigen ja tooted

Need alandavad kolesterooli taset veres ja tõstavad glükoosi taluvust. Kaerajahu sisaldab küll võrreldes teiste jahudega veidi rohkem valku, kuid mitte kleepvalku. Seetõttu ei sobi pärmiga leivatoodete valmistamiseks kasutada ainult kaerajahu, küll aga nisujahuga koos. Kaerajahu veesidumisvõime on madal, kuid see suureneb küpsetamisel. Seetõttu on kaerajahu lisamisel taigen vedelam. Kaerajahu sobib aga suurepäraselt küpsiste ja kookide valmistamiseks. 3 Odrajahu Odrajahu sisaldab küll kleepvalku, kuid seda on vähe ja valgu leivaküpsetamisnäitajad on halvad. Võrreldes nisujahuga on odravalgu aminohappeline koostis parem. Lääneriikides kasutatakse odrajahu leivaküpsetamisel tagasihoidlikumalt. Odratärklis kliisterdub kõrgemal temperatuuril, mistõttu leiva küpsetamise aeg peaks olema pikem. Viimasel ajal on odrajahu kasutamine koos nisu- ja rukkijahuga

Pagaritoodetet tehnoloogia ja praktiline töö
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

Lisaks sellele, et tegu on ebatervisliku valge suhkruga, on sellele lisatud ka tervislikule toitujale mittesoovituslikku säilitusainet. Moosisuhkur, nagu nimigi vihjab, on mõeldud mooside keetmiseks, kui on soov saada zeleetaolist paksemat moosi. Moosisuhkru hind on oluliselt kõrgem tavalisest valgest suhkrust, aga tervislik kasutegur puudub. Zelee- ehk tarretisesuhkur - on valge suhkur, millele on lisatud pektiini, tärklisesiirupit ja sidrunhapet. Zeleesuhkur sobib magustoitude ja kookide kaunistuste valmistamiseks ja glasuurimiseks, küll aga ei sobi see hoidiste valmistamiseks. Karamellsuhkur - seda müüakse väikeste karamelltükikeste kujul, mis on saadud suhkru kõrgel temperatuuril kuumutamisega. Pruun suhkrusiirup puhastatakse kuumutamisel tekkinud kantserogeensetest ühenditest ning lastakse aeglaselt kristalliseeruda. Pärlsuhkur - on valmistatud valgest suhkrust suhkrukristallide kokkusurumise teel; toodetakse ka värvilist kristallsuhkrut

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Magustoidud 185  Kuumad ja külmad joogid 196 8. Toitlustusteeninduse alused 203  Kliendikeskne teenindus toitlustuses 203  Teeninduse liigid 206  Toitlustusteenindajale esitatavad nõuded 208  Ettevalmistustööd teenindamiseks 211  Ruumide ja laudade kaunistamine 221  Roogade ja jookide serveerimise tehnika 223  Erinevate roogade serveerimine 230  Klientide teenindamise protsess 242  Selvelauad 248  Catering-teenus 260 9. Töökorralduse alused toitlustuses 263  Teenindusruumid ja teenindusprotsess 263

Analüüsimeetodid äriuuringutes



Kommentaarid (3)

3liko profiilipilt
3liko: Aitäh, sain abi ja positiivse hinde!
17:48 14-12-2012
Hilary1 profiilipilt
Hilary1: Aitäh!;)
01:10 30-10-2012
anetu- profiilipilt
anetu-: Nii hea!
23:26 10-08-2013



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun