Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused (6)

4 HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mitu kcal energiat annab 1 g glükoosi?
  • Millist toidusüsivesikut saab palju kartulist?
  • Miks muutub leib kaua suus mäludes magusaks?
  • Mitu g kiudaineid peaks inimene päevas toiduga saama miks?
  • Milliseid funktsioone on süsivesikutel inimese organismis?
  • Mitu päevasest toiduenergiast peaksid andma valgud vahemik?
  • Kus neid leidub?
  • Milliseid funktsioone on valkudel inimese organismis?
  • Mitu päevasest toiduenergiast peavad andma lipiidid vahemik?
  • Mis vastavaid lipiide rohkem sisaldab?
  • Milliseid funktsioone on lipiididel inimese oraganismis?
  • Mitu kcal annab 1g lipiidide lagundamine lõpuni mitokondrites?
  • Milliseid 8211happeid selleks vaja on?
  • Millistes protsessides kaltsium organismis osaleb?
  • Millistest toiduainetest saame seleeni?
  • Milleks organism vajab magneesiumi?
  • Milleks on vaja naatriumi?
  • Mis on toiduhügieen?
  • Mis on toiduseaduse eesmärk?
  • Kes on riskirühmad toidust tingitud haigestumistele?
  • Milline on mahetootmise kontrollsüsteem Eestis?
  • Kuidas tagatakse mullaviljakus mahetootmises?
  • Milliseid meetmeid rakendatakse taimekaitses?
  • Millised on peamised erinevused mahe- ja tavaloomakasvatuses?
  • Kuidas märgistatakse mahetooteid?
  • Millal võib viidata mahetootmisele?
  • Miks on mahetooted kallimad kui tavatooted?
  • Milline peaks olema loomkatsetes ja inimuuringutes võrreldav sööttoit?
  • Millises vanuses toiduallergiad tavaliselt avalduvad?
  • Millistest toiduallergiatest võib 8222välja kasvada8220?
  • Milline toiduallergia võib jääda terveks eluks püsima?
  • Mis põhjustab laktoositalumatust?
  • Mis põhjustab II tüüpi diabeeti?
  • Kuidas suurendada liikumist?
  • Milline on sinu kehamassiindeks?
  • Kuidas peaks sportlane treenigu ajal vedelikku tarbima?
Vasakule Paremale
Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #1 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #2 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #3 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #4 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #5 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #6 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #7 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #8 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #9 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #10 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #11 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #12 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #13 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #14 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #15 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #16 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #17 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #18 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #19 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #20 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #21 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #22 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #23 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #24 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #25 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #26 Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused #27
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 27 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-12-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 156 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 6 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor huntliba Õppematerjali autor
Põhjalik konspekt

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
31
doc

KORDAMISKÜSIMUSED inimese toitumisõpetus

Kordamisküsimused inimese toitumisõpetuses (VL.0336) Toidusüsivesikud: 1. Mitu kcal energiat annab 1 g glükoosi? 4,1 kcal 2. Millist toidusüsivesikut saab palju kartulist? Kartul annab palju tärklist 3. Mitu % päevasest energiast peaks andma toidusüsivesikud (vahemik)? 55-60% 4. Miks muutub leib kaua suus mäludes magusaks? Süljes leiduv ensüüm amülaaas lõhustab leivas leiduva tärklise suus maltoosiks ning see on magusa maitsega. 5. Tärklis on a) monosahhariid b) disahhariid c) polüsahhariid 6. Milline hormoon on vajalik glükoosi transpordiks läbi rakumembraanide? Insuliin 7. Mitu g kiudaineid peaks inimene päevas toiduga saama, miks? Täiskasvanud inimene peaks toiduga saama päevas 25-35g kiudaineid, sest need suurendavad toidukördi mahtu ja tekitavad sellega täiskõhu tunde. Lisaks eeltoodule Kiirendavad toidumassi edasiliikumist peensooles Aitavad vältida k

Toitlustuse õpetus
thumbnail
21
pdf

Vitamiinide, mineraalide, fütotoitainete kokkuvõtte tabel

Vitamiin A ·kasvamiseks ning organismi 800­1000 µg-ekvivalenti 5 g hautatud maksast, kudede taastootmiseks, * 10 g maksapasteedist, * 70 g porgandist, ·naha ja juuste tervise * 100 g munakollastest, tagamiseks, * 120 g kuivatatud aprikoosidest, ·limaskestade kaitseks * 120 g võist, infektsioonide eest, * 150 g porgandimahlast, * 200 g paprikast ·kaitseks õhus esinevate saasteainete vastu, ·nägemiseks, aitab nt. kanapimeduse puhul, ·luudele ja hammastele

Toiduained
thumbnail
48
doc

VITAMIINID

Kooli nimi nimi VITAMIINID Referaat Juhendaja: Koht ja aasta SISUKORD SISUKORD...................................................................................................................2 SISSEJUHATUS...........................................................................................................3 1 RASVLAHUSTUVAD VITAMIINID........................................................................4 1.1 Vitamiin A............................................................................................................4 1.2 Vitamiin D............................................................................................................5 1.3 Vitamiin E.............................................................................................................6 1.4 Vitamiin K............................................................................................................8 2 VESILAHUSTUVAD VITAMIINID.....

Keemia
thumbnail
12
docx

AINE-JA ENERGIAVAHETUS

VIII AINE- JA ENERGIAVAHETUS 1. Aine- ja energiavahetuse mõiste ning tähtsus.. Põhiainevahetuse (PAV) mõiste ja määramistingimused. PAV hindamine. Protsesside kogumik, mille käigus toimub lõhustatud toitainetest (valkudest, lipiididest ja süsivesikutest) energia saamine ning uute kudede ehitamine. Seega on aine – ja energiavahetusel 2 suuremat funktsiooni: ENERGEETILINE JA PLASTILINE E EHITUSLIK FUNKTSIOON. Energiat saadakse suuremalt jaolt glükoosi oksüdatsioonil (see võib olla aeroobne(19 x efektiivsem) ja anaeroobne). Tavaliselt energia saamine toimub organismis aeroobsel teel, ainult väga intensiivse töö korral võib see toimuda anaeroobsetes tingimustes (sprint, trepist üles minek ja toimub lühikest aega). Peale glükoos saab energiat ka teistest toitainetest, ainult et enamus juhtudel muudetakse need toitained glükoosiks. See toimub glükoneogeneesi teel s.o glükoosi saamine aminohapetest (vt. ülevalt). Energiat saab ka rasvhapetest, see on aga aeglasem. Ras

Normaalne ja patoloogiline anatoomia ja...
thumbnail
126
ppt

Vitamiinid

Vitamiinid 19.11. 2014 Vitamiinid on bioaktiivsed ühendid, mida inimorganism vajab normaalseks funktsioneerimiseks ja arenguks kindlas koguses ja mida inimese keharakkudes ei sünteesita või sünteesitakse ebapiisavas koguses . On mikrotoitaine (organism vajab väga vähe) Vitamiinide jagunemine Vesilahustuvad Rasvlahustuvad • A •B rühma vitamiinid • D •C •H • E •N • K • Q10 • F Vitamiinid * eluks hädavajalikud bioaktiivsed ühendid * kestev defitsiit on organismile kahjulik ja ohtlik * ei oma energeetilist väärtust, nad pole energiapillid * ei asenda teisi toitaineid * ei asenda teist vitamiini * pole rakkude ehituskomponendid * meelevaldne tarbimine pole kindlasti mõttekas * megadooside kestev kasutamine on kahjulik * vitamiinipreparaadid on ravimid Rasvlahustuvad vitamiinid ja nende vajadus organ

Keemia
thumbnail
9
docx

Toiduhügieen ja ohutus

Toiduhügieen ja ohutus Toit ja selle tähtsus Iga toiduaine, mis turule jõuab, peab olema tarbijale ohutu ning vastama kvaliteedi- nõuetele. Selle tagamiseks on välja antud vastavad õigusaktid. Nõuded, millele turustamisotstarbeline toidutoore ja toit peavad vastama, on järgmised. 1. Toit peab olema ohutu inimese tervisele. 2. Toidus ei tohi olla selle omadusi halvendavaid või inimese tervist ohustavaid parasiite, kahjureid ega võõrkehi. 3. Keelatud on käidelda riknenud, saastunud või mikrobioloogilistele nõuetele mittevastavat toidutooret ja toitu. 4. Toit peab vastama seda iseloomustavatele koostis- ja kvaliteedinõuetele. 5. Loomsele toidule esitatavad erinõuded: 1) värskena müüdav või muul viisil üle antav liha peab olema veterinaarkontrolli tulemusel tunnistatud toidukõlblikuks, mida tõendatakse veterinaartõendiga; 2) loomset toidutooret ja toitu on keelatud kasutada, kui loomale on manustatud ravimit, ravimitaolist

Toiduohutus
thumbnail
23
odt

Vitamiinid

Tallinna Teeninduskool Vitamiinid Referaat Älis Erk 021K Tallinn 2008 Sisukord: Sissejuhatus .........................................................................................3 lk Vitamiinid ..........................................................................................4 lk Vitamiin A ehk retinoidid ...................................................................5 ­ 8 lk Vitamiin B1 ehk tiamiin ...................................................................9 ­ 11 lk Vitamiin B2 ehk riboflavin ...............................................................11 ­ 12 lk Vitamiin C ehk askorbiinhape ............................................................13 ­ 14 lk Vitamiin D ehk kalitsiferoolid ............................................................14 ­ 16 lk Vitamiin E ehk tokoferoolid ..............................................................17 ­ 19 lk Vitamiin

Bioloogia
thumbnail
35
pptx

BIOKEEMIA

BIOKEEMIA Mis on biokeemia? Biokeemia 2 definitsiooni: · Biokeemia on elutegevuse molekulaarseid aluseid uuriv teadus · Biokeemia on teadus elava keemilisest koostisest, komponentide muundumisest ja nende muundumiste seostest elusorganismide struktuuride spetsiifiliste funktsioonidega Biokeemia on tänapäeval tihedalt integreeritud nii loodusteaduse distsipliinidega kui ka meditsiiniga: · Molekulaarbioloogia · Molekulaargeneetika · Geenitehnoloogia · Bioinformaatika · Molekulaarmeditsiin BIOKEEMIA JA MEDITSIIN Biokeemiliste protsesside uurimine molekulaarsel tasemel aitab meil mõista nii elutegevust laiemalt kui ka aru saada patoloogilistest seisunditest: Biokeemia otsene väljund meditsiini jaoks on: · Haiguste mehhanismide tuvastamine · Haiguste diagnoos · Ravi teadusliku baasi loomine · Uute ravimite väljatöötamine ELUSAINE KEEMILINE KOOSTIS Bioelemendid: · Elavast on leitud üle 70 keemilise elemendi: · Elussüsteemide talituseks hädavajalik miinimum

Biokeemia




Kommentaarid (6)

kveri profiilipilt
kveri: Super, väga põhjalik konspekt õppimiseks!
09:32 06-12-2018
trr profiilipilt
trr: Väga korralik ja hea ülevaade.
14:49 18-12-2012
ivaat12 profiilipilt
ivaat12: Põhjalik ülevaade.
22:16 08-07-2012



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun