Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millal pesta käsi?
  • Kuivata käed millal pesta käsi?
  • MILLISED ohud võivad tootesse sattuda?
  • KUS ohud tekivad?
  • Mis annab alust eeldada et HACCP süsteem peaks täitma eesmärke?

Lõik failist

Vasakule Paremale
Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #1 Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #2 Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #3 Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #4 Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #5 Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #6 Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #7 Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #8 Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #9 Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #10 Toiduohutuse kordamisküsimused 2013 #11
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 11 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-04-22 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 55 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor lilja550 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
10
doc

Toiduohutuse kordamisküsimused ja vastused

4. Patogeenidega saastunud kuumtoodeldud toiduainete ja konservide kasutamine 5. Liha ja lihatoodete mittetaielik kuumtöötlemine 6. Kulmutatud liha ja linnuliha mittetaielik sulatamine 7. Ristsaastumine tooretelt toiduainetelt 8. Kuuma toidu sailitamine temperatuuril alla 63 °C 9. Nakatunud toidukaitlejad 10. Toidu ülejaakide kasutamine 6. Toidujärelevalve korraldus Eestis Alates 1. juulist 2007 on toiduohutuse ja järelevalve korraldajaks Põllumajandusministeerium ning järelevalveasutuseks Põllumajandusministeeriumi haldusalas olev Veterinaar ja Toiduamet. Reguleerimise aluseks on toiduseadus, 178/2002 EÜ, EL määrused, EL direktiivid, EL otsused ja teised seadused. 7. Enesekontrollikohustus Käitleja on kohustatud kontrollima toidu ja selle kaitlemise nõuetekohasust ning rakendama abinõud selle tagamiseks.

Joogiõpetus
thumbnail
10
doc

Toiduohutus eksami kordamisküsimused

4. Patogeenidega saastunud kuumtoodeldud toiduainete ja konservide kasutamine 5. Liha ja lihatoodete mittetaielik kuumtöötlemine 6. Kulmutatud liha ja linnuliha mittetaielik sulatamine 7. Ristsaastumine tooretelt toiduainetelt 8. Kuuma toidu sailitamine temperatuuril alla 63 °C 9. Nakatunud toidukaitlejad 10. Toidu ülejaakide kasutamine 6. Toidujärelevalve korraldus Eestis Alates 1. juulist 2007 on toiduohutuse ja järelevalve korraldajaks Põllumajandusministeerium ning järelevalveasutuseks Põllumajandusministeeriumi haldusalas olev Veterinaar ja Toiduamet. Reguleerimise aluseks on toiduseadus, 178/2002 EÜ, EL määrused, EL direktiivid, EL otsused ja teised seadused. 7. Enesekontrollikohustus Käitleja on kohustatud kontrollima toidu ja selle kaitlemise nõuetekohasust ning rakendama abinõud selle tagamiseks.

Toiduohutus
thumbnail
20
docx

kordamine toiduohutus

3) Ebapiisav toidu taas-kuumutamise temp 4) Patogeenidega saastunud kuumtöödeldud toiduainete ja konservide kasutamine 5) Liha- ja lihatoodete mittetäielik kuumtöötlemine 6) Külmutatud liha ja linnuliha mittetäielik sulatamine 7) (Kuuma) toidu säilitamine alla 63 kraadi ja üle 4 8) Nakatunud toidukäitlejad 9) Toidu ülejääkide kasutamine 10) Ülisuurte koguste valmistamine 5. Toidujärelevalve korraldus Eestis Toiduohutuse ja –järelevalve korraldajaks on Maaeluministeerium ja järelevalveasutuseks Veterinaar- ja Toiduamet. 6. Tegevusloa taotlemine (endine tunnustamine). Teatamine (endine teavitamine). Tegevusloa andmine on menetlus, mille käigus hinnatakse ja kinnitatakse ettevõtte või selle osa, kus toitu käideldakse, vastavust. Hinnatakse ja kinnitatakse tervikuna või osade kaupa. 1) Loomse toidu töötlemine 2) Toidu töötlemine

Toiduohutus
thumbnail
32
docx

Enesekontrolliplaan ja HACCP. referaat

kokkupuutuv töötaja, samuti toidu käitlemisruume puhastav töötaja peab nakkushaiguste tuvastamiseks ning nende leviku tõkestamiseks käima enne töösuhte algust ja ka töösuhte ajal korrapäraselt tervisekontrollis ning tal peab vastavalt nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadusele olema kirjalik tervisetõend. Töötajat, kellel puudub kehtiv tervisetõend, kes võib levitada nakkustekitajaid või parasiite või kellel on toiduohutuse seisukohalt ohtlik muu tervisehäire või haigus, ei tohi lubada tööle, kus ta võib toitu saastata. Tee näiteks nii: Töötaja tööle võtmisel peab tal olema kehtiv tervisetõend, ära alusta töösuhet enne seda, kui töötaja on esitanud kehtiva tervisetõendi. Tervisetõendid hoia kaustas, kuhu on lisatud töötajate nimekiri ja tervisetõendite kehtivusaja lõpud, et jõuaksid töötajat õigeaegselt informeerida tervisetõendi uuendamise vajadusest.

Hügieen
thumbnail
56
pdf

HACCP põhimõte

kokkupuutuv töötaja, samuti toidu käitlemisruume puhastav töötaja peab nakkushaiguste tuvastamiseks ning nende leviku tõkestamiseks käima enne töösuhte algust ja ka töösuhte ajal korrapäraselt tervisekontrollis ning tal peab vastavalt nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadusele olema kirjalik tervisetõend. Töötajat, kellel puudub kehtiv tervisetõend, kes võib levitada nakkustekitajaid või parasiite või kellel on toiduohutuse seisukohalt ohtlik muu tervisehäire või haigus, ei tohi lubada tööle, kus ta võib toitu saastata. Tee näiteks nii:  Töötaja tööle võtmisel peab tal olema kehtiv tervisetõend, ära alusta töösuhet enne seda, kui töötaja on esitanud kehtiva tervisetõendi.  Tervisetõendid hoia kaustas, kuhu on lisatud töötajate nimekiri ja tervisetõendite kehtivusaja lõpud, et jõuaksid töötajat õigeaegselt informeerida

Toiduhügieen
thumbnail
7
docx

Saasteallikad

Toiduhügieeni tagamise nõuded II osa Vedu 1. Toiduainete veoks kasutatavad veokid ja/või mahutid peavad olema puhtad ja heas seisukorras, et toiduained oleksid kaitstud saastumise eest, ning vajaduse korral projekteeritud ja ehitatud selliselt, et võimaldada piisavat puhastamist ja/või desinfitseerimist. 2. Veokite nõudes ja/või mahutites ei tohi transportida midagi muud peale toiduainete, kui see võiks põhjustada toiduainete saastumist. 3. Kui veokeid ja/või mahuteid kasutatakse toiduainetele lisaks muude kaupade veoks või kui nendega koos veetakse erinevaid toiduaineid, siis peavad need vajaduse korral olema saastumise vältimiseks tõhusalt eraldatud. 4. Vedelaid, granuleeritud või pulbrilisi toiduaineid tuleb vedada nõudes ja/või mahutites/tankerites, mis on ette nähtud toiduainete veoks. Sellised mahutid peavad olema märgistatud selgesti nähtavalt ja püsivalt ühes või mitmes ühenduse keeles, et neid kasutatakse toiduainete veoks või kirjaga" ainult toidu jaok

Toiduohutus
thumbnail
18
odt

Tööruumi planeerimine

ohustada töövahendi kasutaja ega teiste isikute tervist ning töö- ja elukeskkonda. Tööandja tagab, et töövahend sobib tööülesande täitmiseks, vastab kasutaja kehamõõtmetele ning füüsilistele ja vaimsetele võimetele Töökoha korraldamise eesmärk on paigutada kõik vajaminevad töövahendid ja toorained töötaja lähedusse, nii et töötamine oleks efektiivne ja tööasendid ei väsitaks. Töövahendeid ja tooraineid korraldades tuleb alati silmas pidada ka toiduhügieeni ja toiduohutuse reegleid. Tähtis on süsteemsus - töö kulgeb etappidena ja töötamisel arvestatakse ümbritsevaid tingimusi ja keskkonda (ruume).TTOS-i § 13 punkti 11 kohaselt peab tööandja oma kulul andma töötajale isikukaitsevahendid, tööriietuse ning puhastus- ja pesemisvahendid, kui töö laad seda nõuab, ning korraldama töötajale isikukaitsevahendi kasutamise väljaõppe. Toidukäitlejatel peabolema vastav riietus (tööriietus) mis peab olema puhas ja mitte

Ehitusõigus
thumbnail
20
doc

Hügeeniõpetus

Õpetatav aine: HÜGIEENIÕPETUS Õppeaine maht tundides : 32A, 8 IsT Õpetatavad erialad : kokk, pagar-kondiiter, toidukaupade müüja, kelner-ettekandja, hotelliteenindaja, müügiassistent. Mooduli eesmärk: Moodul võimaldab õpilasel: · Omandada teadmisi hügieeninõuetest, mis tagaksid toiduohutuse · Mõista hügieenireeglitest kinnipidamise vajalikkust · Omandada teadmisi toidu säilitamisest · Omandada teadmisi toidu saastumise võimalustest, saastumise vältimisest · Omandada teadmisi toiduga levivatest haigustest, mõista nende ohtlikkust · Õppida tundma mikroorganismide, toidukahjurite kasvu ja paljunemist mõjutavaid tegureid · Omandada teadmisi käitlemisettevõtete ­ ja ruumide kohta esitatavatest nõuetest. Õppematerjali teemad: 1

Toiduhügieen




Kommentaarid (1)

196543 profiilipilt
196543: Vastuseid ise koostades õpite midagi. Sellest versioonist õpite valesid vastuseid ja juba 6 aastat pean ma seda rumalust lugema. Lugupisamisega, Katrin Laikoja, selle eksami vastuvõtja
15:18 20-03-2020



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun