Kategoorias toiduhügieen leiti 31 faili

Toit >> Toiduhügieen
Toiduhügieen
docx

Toiduhügieen

...

Toiduhügieen - Kutsekool
4 allalaadimist
TOIDUHÜGIEEN HAIGUSED
3
doc

TOIDUHÜGIEEN HAIGUSED

salmonella on toidumürgituse tagajärg. salmonella siseneb organismiseedetrokti kaudu saastunud söögi või joogiga. Salmonellad säilvad eluvõimelistena külmutatud või kuivatatud toiduainetes, munades, piimas. bakterid paljunevadpeensooles ja lümfisõlmides.Peiteaeg on 8-48 tundi.tekib iiveldus, peavalu, oksend...

Toiduhügieen - Kutsekool
19 allalaadimist
TOIDUHÜGIEEN puhastus
12
pdf

TOIDUHÜGIEEN puhastus

väljendub? linnugripp Vesi, liha, Ägedalt kulgev Seedetrakt või Isiklik muna, hingamisteed hügjee...

Toiduhügieen - Keskkool
6 allalaadimist
Toiduhügieen-Haigused
5
docx

Toiduhügieen: Haigused

Haigused SALMONELLA Salmonella on Vardakujuline bakter, mis põhjustab toidumürgitusi, haiguse nimi on Salmonelloos. Salmonelloosiks nimetatakse Salmonella perekonda kuuluvate bakterite poolt põhjustatud soolenakkust, millesse nakatutakse suukaudselt. Salmonellad on liikuvad bakterid, mis võivad põhjustada kõhutüüfust või salmonella-enteriiti ehk soolepõletikku. Kõhutüüfust tekitavad bakteri alali...

Toiduhügieen - Kutsekool
44 allalaadimist
Mustus
1
doc

Mustus

Mustus Pinnale Ohtlikkus Keemiline koostis Vees kinnitavus lahustuvus Hallitus kinnitunud vahel keemiline lahustub ohtlik Tolm ei ole kinni ei ole ei ole lahustub ohtlik Toidujäätmed vahel on vahel on keemiline...

Toiduhügieen - Kutsekool
14 allalaadimist
TOIDUHÜGIEENI KOOLITUS
6
doc

TOIDUHÜGIEENI KOOLITUS

1. Milline on soojade toitude serveerimise puhul madalaim lubatud sisetemperatuur? : 75 kraadi (vale) 63 kraadi (õige) 100 kraadi (vale) 60 kraadi (vale) 2. Millised keemilised saasteained ohustavad toidukaupa? : hallitusseened (vale) nitraadid, väetised (õige) pinnud, juuksekarvad (vale) pärmseened (vale) 3. Toidukauba transpordiks peab k...

Toiduhügieen - Keskkool
159 allalaadimist
TOIDUHÜGIEENI KOOLITUS
6
doc

TOIDUHÜGIEENI KOOLITUS

Peamine põhjus miks toiduainete valmistamisel ei tohi kanda ehteid? : need võivad kukkuda toidu sisse (õige) see võib põhjustada kaastöötajate kadedust (vale) see on kujunenud harjumuseks (vale) need võidakse ära varastada (vale) 2. Kas toidukäitlejal peab olema tervisetõend? : peab olema enne tööle asumist (õige) ei pea (val...

Toiduhügieen - Kutsekool
150 allalaadimist
TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS eksam
10
doc

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS eksam

Enamik mikroobe areneb väga hästi... : neutraalses ja nõrgalt happelises keskkonnas (õige) neutraalses ja nõrgalt aluselises keskkonnas (vale) tugevalt happelises keskkonnas (vale) nõrgalt aluselises keskkonnas (vale) 2. Missugune järgmistest väidetest on õige? : osa mikroobe on kahjulikud (õige) kõik mikroobid on kahjulikud (vale)...

Toiduhügieen - Kutsekool
204 allalaadimist
Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes
doc

Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes

...

Toiduhügieen - Kutsekool
25 allalaadimist
Toiduhügieeni koolituse küsimused ja vastused
3
odt

Toiduhügieeni koolituse küsimused ja vastused

Milline alljärgnev väide on õige? : bakteritega nakatunud toit on alati paha maitsega (vale) bakteritega nakatunud toit käärib alati (vale) bakteritega nakatunud toit võib olla normaalse maitsega (õige) bakteritega nakatunud toit on tumedamat värvi (vale) 2. Toiduhügieeni koolituse tunnistusi tuleb hoida igapäevaselt... : kodus (vale) saata Veterin...

Toiduhügieen - Kutsekool
11 allalaadimist
Bakterite üldiseloomustus
20
doc

Bakterite üldiseloomustus

TALLINNA TEENINDUSKOOL Agnes Ott Rühm T11KO BAKTERID Referaat Juhendaja: Heiki Eskusson Tallinn 2009 1 Agnes Ott Bakterid SISUKORD SISSEJUHATUS....................................................................................................................3 1. BAKT...

Toiduhügieen - Kutsekool
86 allalaadimist
Juustud
13
pdf

Juustud

TALLINNA TEENINDUSKOOL Mari Liis Kasemaa T11HT JUUSTUD Referaat Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2010 Sisukord Sissejuhatus ........................................................................................................................................ 3 Ajaloost...

Toiduhügieen - Kutsekool
30 allalaadimist
Toiduhügeeni eksami küsimused ja vastused
5
doc

Toiduhügeeni eksami küsimused ja vastused

Toiduhügeeni üldnõuded · Müüdav või mingil muul viisil üleantav toit peab olema ohutu inimese tervisele ning vastama seaduses ning teistes õigusaktides sätestatud nõuetele · Toidus ei tohi olla selle omadusi halvendavaid või inimese tervist ohustavaid parasiite, kahjureid või võõrkehi · Riknenud, saastunud või mikrobioloogiliselt mittev astavat toidutooret ja toitu käideld...

Toiduhügieen - Kutsekool
439 allalaadimist
Askaridoos e Solgetõbi
8
docx

Askaridoos e Solgetõbi

TALLINNA TEENINDUSKOOL Vaido Villem 011K ASKARIDOOS EHK SOLGETÕBI Referaat Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2011 SISUKORD SISSEJUHATUS Valisin selle teema Askaridoos ehk solgetõbi, kuna mul ei ole sellega ennem kokkupuudet olnud ja see nimi oli min...

Toiduhügieen - Kutsekool
20 allalaadimist
7
odt

TALLINNA TEENINDUSKOOL Merilin Jürine 011K Bacillus Cerius-Sooltepõletik Referaat Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2011 Merilin Jürine Bacillius cerius SISUKORD SISSEJUHATUS...

Toiduhügieen - Kutsekool
15 allalaadimist
Haigustekitajad
14
pptx

Haigustekitajad

Haiguste jagunemine 2. Tuntumatest haigustest Botulism Salmonelloos Rotaviirusenteriit Kampülobakter 5. Kokkuvõte Toidu kaudu levivad haigused jagunevad: Toiduinfektsioon on haigus, mille põhjustavad toiduga organismi sattunud elusad tõvestavad mikroobid, mis on vastu pidanud maohappe toimele ja jõudnud peensoolde, kus n...

Toiduhügieen - Kutsekool
45 allalaadimist
Toidumürgistused
17
docx

Toidumürgistused

TALLINNA TEENINDUSKOOL Piia Maria Nahkur Rühm T11 HT TOIDUMÜRGISTUSED Clostridium perfringens Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2011 Piia Maria Nahkur Toidumürgistused Piia Maria Nahkur Toidumürgistused SISSEJUHATUS Referaat keskendub erinevate toidumürgistuste ülevaatel...

Toiduhügieen - Kutsekool
39 allalaadimist
Referaat-Bakterid ja hallitusseened
11
doc

Referaat: Bakterid ja hallitusseened

3 1. BAKTERID....................................................................................4 2. SALMONELLA...............................................................................4 3. BOTULISM....................................................................................5 4. CLOSTRIDIUM PERFRINGENS...

Toiduhügieen - Kutsekool
55 allalaadimist
Referaat-KEEMILISED OHUTEGURID TOIDUAINETÖÖSTUSES
12
doc

Referaat: KEEMILISED OHUTEGURID TOIDUAINETÖÖSTUSES

KEEMILISED OHUTEGURID TOIDUAINETÖÖSTUSES Referaat Tallinn 2010 SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................3 1. MÕISTED................................................................................................................4 2. KEEMILISED OHUTEGURID...

Toiduhügieen - Kutsekool
30 allalaadimist
Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses-kemikalide mõju
13
ppt

Keemilised ohutegurid toiduainetööstuses, kemikalide mõju

Keemilised ohutegurid Mõisted · Keemilised ohutegurid on on ettevõttes käideldavad määratletud ohtlikud kemikaalid ja neid sisaldavad materjalid (Kemikaaliseadus § 5 lõige 1) · Ohtlik kemikaal on kemikaal, mis oma omaduste tõttu võib kahjustada tervist, keskkonda või vara · Kemikaali ohtlikkuse alammäär on kemikaali kogus, millest alates see kemikaal võib kahjustada tervist...

Toiduhügieen - Kutsekool
18 allalaadimist


KAMPAANIA! 30 päevane VIP -50%

Telli VIP ja ole kuu aega mureta

3.9€

1.95€

Oled juba kasutaja? Logi sisse