Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord
Tabel 1
Toiduaine nimetus
1 liiter =
1 dl=
1 sl=
1 tl=
1000 ml
100 ml
15ml
5 ml
=6,7spl
=3tl
g
g
g
g
JAHU JA TANGUTOOTED
nisujahu
600
60
10
3
maisijahu
550
55
8
3
odrajahu
550
55
8
3
rukkijahu
550
55
8
3
tatrajahu
600
60
9
3
kartulijahu
800
80
15
5
riisijahu
550
55
8
3
manna
700
70
10
4
sojajahu
450
45
7
2,3
piimajahu
450
45
7
2
täisterajahu
600
60
8
3
sepikujahu
600
60
9
3
kuklijahu
650
65
9
3
maisitärklis
600
60
9
3
odrakruubid
800
80
12
4
odratangud
600
60
10
3,3
tatratang
840
84
kaerakang
400
40
hirss
900
90
läätsed
250
25
nisukliid peened
350
35
5
nisukliid jämedad
200
20
3
linnased
650
65
9
Toiduaine nimetus
1 liiter=
1000 ml
g
1 dl=
100 ml
=6,7spl
g
1 sl=
15 ml
=3tl
g
1 tl=
5 ml
g
HELBED
kaerahelbed
350
35
5
kookoshelbed
450
45
8
3
maisihelbed
150
15
3
1
odrahelbed
310
30
5
2
kartulihelbed
620
60
riisihelbed
300
30
6
2
rukkihelbed
310
30
5
nisuhelbed
310
30
5
nelja vilja helbed
310
30
5
nisuidud
300
30
4 -5
KERGITUSAINED
küpsetuspulber
90
15
5
sooda
120
18
6
kuivpärm
45
7
2
presspärm
120
20
7
Toiduaine nimetus
1 liiter=
1 dl=
1 sl=
1 tl
1000 ml
100 ml
15 ml
5 ml
=6,7spl
=3tl
g
g
g
g
RIISID
pudruriis
900
90
13
4
pikateraline riis
800
85
12
4
sõmer riis
900
90
13
4
tume riis
850
80
12
4
SUHKUR
fariinsuhkur
700
70
10
4
puuviljasuhkur
650
65
12
4
peensuhkur
850
85
12
4
kristallsuhkur
850
85
12
4
tuhksuhkur
600
60
9
3
tükksuhkur
550
55
vaniljesuhkur
600
60
9
3
suhkrusiirup
1400
140
20
7
pärlsuhkur
600
60
9
RASVAD
tahke või ja margariin
950
95
15
5
sulavõi või margariin
900
90
15
5
õli
900
90
15
3
KAKAO , KOHV, TEE
kannukohv
400
400
40
6
masinakohv
400
40
6
2
lahustuv kohv
200
20
3
1
kakaopulber
400
40
7
2
tee
300
30
5
2
Toiduaine nimetus
1 liiter=
1 dl=
1 sl=
1 tl=
1000 ml
100 ml
15 ml
5 ml
=6,7spl
=3tl
g
g
g
g
PIIM JA -TOOTED
piimapulber
500
50
8.
3
piim, rõõskoor
1000
100
20
8
hapukoor
1050
110
20
8
kohupiim
1000
100
20
8
kondenpiim
30
12
MANDLID , PÄHKLID
terved mandlid
650
65
10
3
jahvatatud mandlid
350
35
5
2
puhastatud pähklid
650
65
10
3
kookoshelbed
350
35
5
2
mandlilaastud
350
35
5
2
sarapuu pähklid(tuum) 650
65
10
3
kreeka pähklid(tuum)
400
40
6
2
Toiduaine nimetus
1 liiter=
1 dl=
1 sl=
1 tl=
1000 ml
100 ml
15 ml
5 ml
=6,7spl
=3tl
g
g
g
g
MUUD TOIDUAINED
kuivatatud oad
800
80
kuivatatud herned
700
70
riivjuust
350
35-40
5.-6
rosin
650(500)
65(50)
10(8)
riivsai
500
50(45-60)
7
majonees
950
95
15
5
makaronid
500
50
10
maitseained jahvatatud
500
50
7
2
sinep
1100
110
16
5
peensool
1250
125
20
6
jämesool
1300
130
25
5
hirvesarvesool
12
4
tomatiketśup
1200
120
18
6
aprikoos
600
60
kanamunad
880g=20tk
munavalged
900g= 40tk
3tk
1tk=2sl
munarebud
1kg=50tk
1tk
zelatiin
550
55
8
3
sidrunihape
12
4
riivitud leib
300
30
päevalilleseemned
650
65
mesi
1300
130
18
äädikas
1000
100
siirup
1400
140
20
kaneelipulber
20
8
mooniseemned
15
5
liköör
10
3
tomatipasta
23
4
Tabelis olevad andmed saadud kaalumise teel.
KESKMISELT KAALUB
Üks kartul 100 g
Üks porgand 100g
Üks sidrun 150 g
Üks sibul 50 g
Üks paprikakaun 150 g
Üks õun 150 g
Üks kapsapea 2,5 kg
Üks viil leiba 30 g
Üks viil saia 20 g
Üks peekoniviil 15 g
Üks apelsin 200 g

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #1 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #2 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #3 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #4 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #5 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #6
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-10-28 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 21 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor EdgarSolo Õppematerjali autor
Siit leiad palju on 1 Liiter, 1 dl, 1sl, 1 tl - toiduainete keskmised kaalud

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
23
doc

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord

äädikas 1000 100 siirup 1400 140 20 kaneelipulber 20 8 mooniseemned 15 5 liköör 10 3 tomatipasta 23 4 Tabelis olevad andmed saadud kaalumise teel. 10. Toiduainete külm- ja kuumtöötlemis kaonormide tabel Tabel nr 2 Külm- Kuum- Valmis- Neto Bruto töötle- töötle- toote Toiduaine nimetus g g miskadu miskadu kaal % % g

Kokandus
thumbnail
4
doc

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD Toiduaine nimetus 1 liiter 1 dl 1 sl 1 tl 100 g 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml g g g g ml JAHU JA TANGUTOOTED Nisujahu 600 60 10 3 165 Maisijahu 550 55 8 3 180 Odrajahu 550 55 8 3 180 Rukkijahu 550 55 8 3 180 Graahamjahu 600 60 8 3 165 Kartulijahu 800 80 15 5 125 Riisijahu 550 55 8 3 180 Manna 700 70 10 4 145 Sojajahu 450 45 7 2,3 170 Piimajahu 450 45 7 2 220 Täisterajahu 600 60

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
6
docx

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD Toiduaine nimetus 1 liiter 1 dl 1 sl 1 tl 100 g 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml g 6-7 spl g g ml g JAHU JA TANGUTOOTED Nisujahu, tatrajahu 600 60 10 3 165 Maisijahu 550 55 8 3 180 Odrajahu 550 55 7 3 180 Rukkijahu 550 55 7 3 180 Grahamjahu 600 60 8 3 165 Kartulijahu 800 80 12 4 125 Riisijahu 550 55 8 3 180 Manna 700 70 10 4 145 Sojajahu 450 45 7 2,3 170 Piimajahu 450 45 7 2 220 Täisterajahu 600 60 8 3 165 Sepikujahu 600 65 9 3 Kuklijahu 650 65 9 3 Odrakruubid

Toiduaineõpetus
thumbnail
23
xlsx

Toiduainete töötlemiskaod ja muu

Pähklid: arahiis röstitud 141 25 106 6 100 kreeka pähkel röstitud 236 55 106 6 100 mandel röstitud 177 40 106 6 100 puhast. mandel röstitud 118 10 106 6 100 pistaatsia pähkel 212 50 106 6 100 Toiduainete kaalu ja mahu vahekord 1L= 1 dl = 1 spl = 1 tl = 100 g TOORAINE 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml = ? ml Jahu- ja tangutooted rukkijahu 550g 55g 8g 2,7g 180ml täisterajahu 600g 60g 8g 165ml odrajahu 600g 60g 6g 2g 165ml manna 700g 70g 10g 3,3g 145ml

Toitumisõpetus
thumbnail
6
docx

Mahu mõõdud, toidu valmistamine

150 C 300 F 2 SOE 165 C 325 F 3 MÕÕDUKAS 180 C 350 F 4 190 C 375 F 5 MÕÕDUKALT KUUM 200 C 400 F 6 220 C 425 F 7 KUUM 230 C 450 F 8 VÄGA KUUM 9 245 C 475 F MITU MINUTIT KEEB JA KÜPSEB? MÕNED NÄITET, MITU MINUTIT KULUB ERINEVATE TOIDUAINETE KEETMISEKS , PRAADIMISEKS VÕI AHJUS KÜPSETAMISEKS . KEETMINE LIHALEEM ( KONTIDEST ) 3-4 TUNDI LOOMALIHA 1-2 TUNDI VASIKALIHA ½-1 TUNDI SEALIHA 1-2 TUNDI LAMBALIHA ½-1 TUNDI KANA (VANA) 1-2 TUNDI KANA (NOOR ) 30 MINUTIT

Toit ja toitumine
thumbnail
3
rtf

Energia sisaldus toidus

Energia Toidust saadav energiahulk peab katma organismi põhiainevahetuseks, soojustekkeks ja kehaliseks ning vaimseks tegevuseks vajaliku energiahulga. Energiavajadus sõltub soost, east, kehamassist, ainevahetuse eripärast, kliimast ja muudest tingimustest. Kõige rohkem mõjutab energiavajadust aga kehaline koormus. Energiat väljendatakse kilokalorites ja kilodzaulides. 1 kcal = 4,2 kJ 1000 kJ = 1 MJ Meestel on energiavajadus kõige suurem ajavahemikus 19-30 eluaastal ja naistel 15-18 eluaastal. Üle keskea jõudnud inimeste energiavajadus hakkab vähenema. 60-aastaste vajadused rahuldatakse näiteks ainult poolteistkordse põhiainevahetuse kuluga. Naiste energiavajadus suureneb raseduse (+1260 kJ/300 kcal) ja rinnaga toitmise ajal (+2100- 2650 kJ/ 500-650 kcal). Kui aga neil perioodidel kehaline koormus oluliselt väheneb, siis ei ole otstarbekas toiduenergiat suurendada, sest sellega kaasneb ebasoovitav kehamassi tõus. Erinevatel inimestel kulub põhiainevahetuseks, lihastö

Terviseõpetus
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

esmaspäev teisipäev kolmapäev neljapäev reede Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Prantsuse röstsai Sinihallitusjuustu omlet Kaerajahupuder Kirsstomatid ja Clafoutis maasikaga ja beekon jahutatud marjaga mozzarella

Toitlustus
thumbnail
96
xlsx

Raamatupidamisblokk

NIMI HIND KM-ga HIND KM-ta 1 Mrs. Pizza 7.5 6 2 Juustupitsa 7.5 6 3 Kurgipitsa 7.5 6 4 Kalkunipitsa 7.5 6 5 Viineripitsa 7.5 6 6 Kebabipitsa 7.5 6 7 Tuunikalapitsa 7.5 6 8 Singi-šampinjonipitsa 7.5 6 9 Salaamipitsa 7.5 6 10 Pestopitsa 7.5 6 11 Kreekapitsa 7.5 6 12 Koorene krevetipitsa 7.5 6 13 Kolme juustuga pitsa 7.5 6 14 Kanapitsa 7.5 6 15 Jalapenopitsa 7.5 6 16 Hakklihapitsa 7.5 6 Toote nimetus Jaanuar (tk) Mrs. Pi

Ettevõtlus alused




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun