Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Toiduained ja toitained, koostis, toidukaart, ajalugu (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
Tehnika ajalugu – 11.01.2012
Toiduained ja toitained
  • Toiduained – ained, mis elusorganismidele annavad energiat ja organismile vajalikke aineid
  • Toitained – ained, mida organism toidust tegelikult saab ning mida ainevahetuses vajatakse
Toiduainete koostis

  • Toiteväärtus – ehk kalorsus - on soojushulk, mille toit annab täielikul osüdatsioonil
  • Tähtis on toidu tasakaalusus
  • Näited
    • Süsivesikud ja valgud ~17 MJ/kg
    • Rasvad ~39 MJ/kg
  • Vajadus
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Toiduained ja toitained-koostis-toidukaart-ajalugu #1 Toiduained ja toitained-koostis-toidukaart-ajalugu #2
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-05-22 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 19 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Mart Leib Õppematerjali autor

Lisainfo

Teemad, millest on konspektis juttu:
Toiduained ja toitained
Toiduainete koostis
Inimese toidukaart
Rasvad
Süsivesikud eehk sahhariidid
Valgud
Vitamiinid
Mineraalained
Tehistoiduained
Toiduainete säilitamine

Kokku on 3 lk.

toiduained , toitained , toiduainete , koostis , inimese , toidukaart , rasvad , süsivesikud , sahhariidid , valgud , vitamiinid , mineraalained , tehistoiduained , toiduainete , säilitamine

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

16
docx
Tehnikaajaloo 10 klassi kursus
8
txt
Tehnikaajalugu konspekt terve kursus
2
doc
Inimese organism - mõisted
2
doc
Kalorid vitamiinid süsivesikud valgud toiteväärtus jne
10
doc
Keemia - karbonüülühendid-rasvad-polümeerid-valgud-sahhariidid-disahhariidid-
62
doc
Toiduained
47
docx
TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS
13
docx
SAUE GÜMNAASIUMI ÕPILASTE TOITUMISHARJUMUSED JA SELLE MÕJU ORGANISMILE





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun