Toidu terminoloogia (0)

5 Hindamata
 

Dana Makejenko
KS

Terminoloogia

á la
On kodeeritud väljend , mida kasutatakse sageli restorani menüüdes, et viidata nimepidi kokale,
kes rooga mõne kindla tehnika või tooraine valiku järgi on valmistanud. Rahvusvahelises köögis
on nii mõnestki sellisest roast saanud ikoontoit. Üldiselt on see 19. sajandi ja 20. sajandi alguse
tava unustuse hõlma vajumas, kuna sõnumite "lugemine" oli juba siis vaid väljavalitud
seltskonna privileeg. Vahel viidatakse tänapäeval nii ka mõnele geograafilisele alale , et viidata
tooraine valikule või toidu valmistamise tehnikatele, mis seal tüüpiline .

À la carte

on võimalik valid roguish menüükaardilt. Vastandiks on kindlaksmääratud menüüd , näiteks
päevamenüü, lõunamenüü.

Al dente
Itaaliast pärinev kulinaarne mõiste, mis tähistab keedetud pasta või köögiviljade valmidusastet ja
mille puhul osutab pasta hambale veel kerget vastupanu ja köögivili on veel kergelt krõmps.

Julienne/ribad/kangid

Peenikesteks tikkudeks tükeldatud köögiviljad (fine 1, 5 * 1, 5 * 50).

Allumette
terminit kasutatakse ainult kartuli tükelduskuju puhul (allumette 3 * 3 * 60).

Brunoise/kuubikud
köögiviljade tükelduskujud (3*3*3)(fine 1,5*1,5*1,5)
90% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Toidu terminoloogia #1 Toidu terminoloogia #2 Toidu terminoloogia #3 Toidu terminoloogia #4 Toidu terminoloogia #5 Toidu terminoloogia #6 Toidu terminoloogia #7
50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
2015-04-06 Kuupäev, millal dokument üles laeti
4 laadimist Kokku alla laetud
0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
frensis2014 Makejenko Õppematerjali autor

Mõisted

Sisukord

  • Dana Makejenko
  • Al dente
  • Julienne/
  • Allumette
  • Brunoise/
  • Dice/
  • Paysanne/
  • Battonet/Halud
  • Tourne/
  • Rondelle/
  • Aspikk
  • Fines herbes
  • Fondüü
  • Foolium
  • Freesamine
  • Fümee
  • Gastronoomia
  • Šifonaad
  • Maillardi reaktsioon
  • Grillimine
  • Gurmaan
  • Hautamine
  • Jääplokk
  • Barbecue
  • Gratineerimine
  • Flambeerimine
  • Blanšeerimine
  • Friteerimine
  • Vokkimine
  • Röstimine
  • Denatureerumine
  • Passeerimine
  • Marineerimine
  • Paneerimine
  • Redutseerimine
  • Konsomee
  • Krutoonid
  • Kuskuss
  • Köögihunt
  • Maitsetaimed
  • Pareerimine
  • Pikeerimine
  • Pošeerimine
  • Salamander
  • Sküü
  • Topeltkonsomee
  • Tülle
  • Moltontek
  • Krokkpott

Teemad

  • Terminoloogia
  • á la
  • ribad/kangid
  • kuubikud
  • köögiviljade
  • kuubikud
  • viilud
  • köögivilja kuju järgiv tükeldus sõltuvalt tooraine kujust ( 12*1-3)
  • köögivilja kuju (6*6*60-75)
  • dekoratiivsed tükelduskujud (kõrgus 50, läbimõõt 20, 7-tahuline)
  • dekoratiivsed tükelduskujud (erineva ddiameetriga, paksus 3-12)
  • kange, selge ja hästi tarretuv hele puljong, mida kasutatakse tarrendis
  • roogadevalmistamiseks
  • hakitud maitseroheline
  • Fond- tugeva maitse ja värvusega prae- või keeduleem; saadakse ahjus pruunistatud
  • lihakontide, linnukontide või kalaluude pikaajalisel keetmisel köögiviljadega
  • tugeva
  • maitse ja värvusega prae- või keeduleem; saadakse ahjus pruunistatud
  • fondüüpotis valmistatud kuum juustu- vm tihedama konsistentsiga kaste, puljong või
  • kuum rasvaine, mille sisse kastetakse fondüükahvliga erinevaid toiduained
  • alumiiniumisulamist valmistatud õhuke kile, sobib toiduainete pakkimiseks ja
  • säilitamiseks nii kuumas kui ka külmas keskkonnas ning sellesse pakitud toiduainete
  • küpsetamiseks ahjus või grillil
  • kiire rasvas kuumutamine, ilma toodet pruunistamata
  • hästi tarretuv konsentreeritud pruun puljong, mida kasutatakse suppide ja kastmete
  • maitsestamiseks
  • kokakunst
  • pihvi praadides
  • liha keetmisel kui liha pannakse keema külma vette
  • liha ahjus küpsetades
  • heeringat soolates
  • marineerimiseks
  • Liha marineeritakse
  • Marineerimiseks
  • nimetatakse
  • coating with breadcrumbs, breading
  • panerointi, paneeraminen, leivittäminen
  • couscous
  • fines herbes

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

31
docx
652
pdf
4
docx
62
doc
68
docx
45
doc
45
docx
26
docx





30 päevane VIP +50% ROHKEM

Telli VIP ja ole 30+14 päeva mureta

5.85€

3.9€

Oled juba kasutaja? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

Pole kasutajat?

Tee tasuta konto