Kategoorias taimsete toiduainete tehnoloogia põhikursus leiti 3 faili

Toit >> Taimsete toiduainete tehnoloogia põhikursus
Õlitehnoloogia
16
docx

Õlitehnoloogia

Eraldatakse settega jääkõli.  Toorõli filtreerimine +32...+40 ºC. Eraldatakse tahked jäägid  Külmpressitud õli 6 5. TOIDUÕLIDE JA MARGARIINI TEHNOLOOGIA Taimseid toiduõlisid klassifitseeritakse toorme (päevalille-, rapsiõli jne), füüs-keem. omaduste (enamasti küllastumata rasvhapete sisalduse järgi), otstarbe järgi (praadimis-, fritüürimisõli jne), töötlusviisi järgi (rafineeritud, rafineerimata). Toiduõli valmistamise põhietapid on: 1. Toorme puhastamine ja ettevalmistamine 2. Õli eraldamine toormest 3. Õli puhastamine (rafineerimine) Puhastusmeetodid: tsent...

Taimsete toiduainete... - Eesti Maaülikool
11 allalaadimist
Pagar
8
docx

Pagar

Pagaritoodete klassifitseerimine Jagatakse lihtpagaritoodeteks ja valikpagaritoodeteks. Samuti võib pagaritooteid klassifitseerida retsepti, kergitusmeetodi, pH, niiskussisalduse ja vee aktiivsuse järgi. 2. Pagaritoodete põhi- ja abitooraine, mõisted Põhitooraine- pärm, vesi, sool, jahu. Abitooraine- maitse,...

Taimsete toiduainete... - Eesti Maaülikool
77 allalaadimist
Müüdid toitumise kohta
23
pptx

Müüdid toitumise kohta

Tegelikkus: Kartul on küll üks suurema energiasisaldusega köögivilju, kuid ainult kartulist on väga raske end paksuks süüa. Täisteraleib sisaldab palju kiudaineid, mis on kaalust allavõtja sõbrad. Makaronitooted ise ei anna energiat väga palju, lisakilode allikaks on hoopis kastmed: hapukoore-, ma...

Taimsete toiduainete... - Eesti Maaülikool
3 allalaadimist