Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Taimed ja ehitised - kooskõla ja konfliktid (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kuidas parandada õhukvaliteeti siseruumides?
  • Mis kus ja miks?

Lõik failist


Taimed ja ehitised – kooskõla ja konfliktid
Allikad
Liisa Sekavin
TTÜ Tartu Kolledž
2011
  • Anu- Kristin Tara. 2008. Kuidas parandada õhukvaliteeti siseruumides?
    http://www.bioneer.ee/eluviis/tarbimine/aid-1570/Kuidas-parandada-%C3%B5hukvaliteeti-siseruumides -
    Artikkel põhineb Nasa läbiviidud uuringutel taimede õhufiltreerimise omadustest siseruumides. Kirjeldatakse põgusalt uurimust ning tuuakse välja tulemused. Tuuakse välja palju konkreetseid taimi.
  • Estella Taimekujundus OÜ. Taimed ja vesi muudavad kontori troopiliseks talveaiaks.
    http://www.taimekujundus.ee/Artiklid/a9.ht m
    Lühike artikkel talveaedade kohta. Toob välja erinevaid võimalusi talveaedade kujundamisel nagu näiteks basseinid . Samuti sisaldab fakte taimede vajaduste kohta talveaedades.
  • Kenneth Freeman. 2003. Plants and their acoustic benefiits .
    http://www.plants-in-buildings.com/acoustic.php
    Lühike artikkel annab ülevaate taimede mürasummutavatest omadustest, kirjeldab sellealast uurimust ning annab näiteid taimedest , mida oleks mõtet rakendada mürasummutamise eesmärkidel.
  • Alar Teemusk. 2005. Murukatuse temperatuuri reguleerimise ja vee kinnipidamise võime Eesti kliimatingimustes. Magistritöö keskkonnatehnoloogia erialal. Juhendaja : prof . Ülo Mander. Tartu
    Magistritöös kirjeldatakse haljaskatuse kasulikke omadusi nagu näiteks temperatuuride reguleerimise ning sademeevee kinnipidamise võime. Uuritakse haljaskatuse rakendamist Eestis, mille puhul haljaskatust võrreldakse aasta jooksul bituumenkatusega. Samuti tuuakse näiteid uurimustest mujalt maailmast.
  • Michelle Nowak. 2004. Urban Agriculture on the Rooftop.
    http://www3.telus.net/public/a6a47567/roofgarden_thesis.pdf
    Põhjalik lõputöö roheliste katuste teemal. Annab ülevaate roheliste katustega seotud kirjandusest, nende kasulikkusest ja omadustest. Samuti selgitatakse hüdropoonika olemust. Oluline osa tööst keskendub roheliste katuste rakendamisele erinevates riikides ja maailmajagudes. Tuuakse välja spetsiifilisi taimi, mida on võimalik rakendada eri paikades.
  • Sulev Nurme . Terrass .
    http://www.sulevnurme.org/pages/artiklid/terrass_txt.pdf
    Lühiartiklis käsitletakse terrassi olemust ja funktsiooni. Neid selgitatakse läbi konkreetse disaininäite.
  • Beate Slipher. 2009. Aed ja ruum. Terrassid, väliköögid ja mänguplatsid koduaias. Kirjastus Varrak . Norra keelest tõlkinud Enn Anderson .
    Aiakujunduse ksiraamatus antakse juhtnööre väliruumi kujundamiseks. Antakse nõu erinevate aiakonstruktsioonide rajamisel (taimedest sein, eraldav puitaed, terrass, pergola ). Tuuakse näiteid sobivatest materjalidest ning tehnoloogiatest.
  • Firma Ageeta. Seemnemaailm- tõlkija. Vertikaalhaljastus.
    http://seemnemaailm.ee/articles/index.php?GID=139
    Artikkel kirjeldab vertikaalhaljastuse (dekoratiivtaimede kasvatamine erinevatel tugedel , seintel, kaartel, pergolatel) rakendamist- selle kasulikke omadusi, sobilikke taimi, istutust ja hooldust ning tugesid taimedele. Annab nimekirja erinevatest taimedest, mis sobivad vertikaalhaljastuseks, põhjalikumalt käsitleb neist 13.
  • Eva Schuman . 2008. Väikekasvuhoone. Kirjastus Maalehe Raamat. Tõlkinud Leopold Meensalu.
    Põhjalik, praktiliste juhenditega raamat kasvuhoonest. Käsitletakse kasvuhoone rajamist , mikrokliimat, muldi, substraate, erinevate taimede kasvatamist .
  • Rodoaed . Kasvuhooned nõudlikule harrastajale.
    http://rodoaed.ee/?s=109
    Ettevõte Rodoaed tegeleb kasvuhoonete müügi ning paigaldusega. Koduleheküljel käsitletakse samas ka põhjalikult kasvuhoonet ennast, muuhulgas näiteks kasvuhoone valimist või selle soojustust. Samuti sisaldab informatsiooni talveaedade kohta.
  • Sulev Nurme. Vana aia taimed - õnn või õnnetus. http://www.sulevnurme.org/pages/artiklid/vanapuudaed.pdf
    Allikas kirjeldatakse, milliseid väljakutseid tuleb ette vanu aedu korrastades. Käsitletakse põgusalt vanu puid, ilupõõsaid, viljapuid- ja põõsaid, ronitaimi, püsikuid ja muru.
  • Märt Riistop. 2004. Ehitagem Puidust. Puit ehituses.
    http://www.puuinfo.ee/artiklid/pdf/puuinfo_2005_1/Mart_Riistop_Ehitagem_puidust.pdf
    Artikkel käsitleb puidu rakendamise eeliseid ehituses. Tuginetakse erinevatele uuringutele ning tulemustele reaalses elus.
  • The Economist. Technology Quarterly. From the print edition . 09.12.2010 .Does it really stack up? Vertical farming.
    http://www.economist.com/node/17647627?story_id=17647627&fsrc=rss
    Artikkel käsitleb ideed vertikaalsetest aedadest, ehk mitmekorruselistest kasvuhoonetest, mis asuksid linnades. Tsiteeritakse Dr. Despommier’i, keda peetakse idee algseks loojaks. Tuuakse välja vertikaalsete aedade positiivseid ning negatiivseid külgi. Räägitakse ka hüdropoonikast, mis on taimede kasvatamine mulla asemel mineraaliderohkes vees.
  • Tom Harris . How the Eden Project Works ? How Stuff Works?
    http://science.howstuffworks.com/environmental/conservation/conservationists/eden1.htm/printable
    Artikkel räägib Eedeni projektist, mille puhul konstrueeriti ja ehitati 3 kasvuhoonet - bioomi, millest igaüks esindab eri klimaatilist olukorda.
  • Meelis Uustal, Piret Kuldna, Kaja Peterson. 2010. Sissejuhatus. I Elurikkus – mis, kus ja miks? II Loodussõbralik aiapidamine. III Loodussõbralik linnahaljastus. Rmt: Klein L. Leevald A. (toim). Elurikas linn; Linnaelustiku käsiraamat. SA Säästva Eesti Instituut, Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus. Raamatu väljaandmist toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus. Tallinn. Lk 18-43.
    Käsiraamatus tutvustatakse nüüdisaegseid elurikkust hoidvaid meetodeid aianduses, linnahaljastuses ja ehituses. Tuuakse välja Eesti oludele sobilike lahendusi. Pööratakse tähelepanu olulisematele taimedele, mis aitavad rikastada nii inimese kui ka teiste liikide elukeskkonda. Tutvustatakse meetodeid elurikkuse säilitamiseks linnades ning selgitatakse selle olulisust. Väga asjalik ja huvitav allikas.
  • Heldur Sander. Anders Levald. Loodus linnas, linn looduses. Ajakiri Eesti Loodus. 2005/5
    http://www.loodusajakiri.ee/eesti_loodus/index.php?artikkel=1093
    Artikkel käsitleb haljasalasid linnamaastikus- nende kujunemist, nende tähendust linnamaastikus eri aegadel , liigirikkust, vanu ja uusi parke, omandisuhteid, hooldamist, jätkusuutlikkust, raha, linnametsi, rohelisi konflikte. Tuuakse erinevaid konkreetseid näiteid.
  • Heldur Sander. Tallinna pargid ja puiesteed. Ajakiri Eesti Loodus. 2005/6
    http://www.loodusajakiri.ee/eesti_loodus/index.php?id=1143
    Artiklis räägitakse Tallinna parkide jätkusuutlikkusest, nende ajaloost, otstarvetest. Samuti haljastusest ning ka arusaamatustest linnahaljastuse ümber. Käsitletakse erinevaid konkreetseid objekte nagu näiteks Kadrioru park või Kaarli puiestee.
  • Anneliis Aunapuu. 2008. Pargi ja linna kohtumispaik. Eesti Ekspress . 10.07.
    http://www.ekspress.ee/news/areen/uudised/pargi-ja-linna-kohtumispaik.d?id=27679397
    Artiklis käsitletakse parke linnaruumis ning Kadrioru pargi muutumist läbi aja. Samuti sisaldab artikkel lühikest intervjuud arhitekti Enn Rajasaarega pargi arhitektuuri teemal.
  • Kadi Tuul. 2011. Linnahaljastuse roll ja parendamine.
    http://www.botaanikaaed.ee/wp-content/uploads/2011/05/Kadi-Tuul.pdf
    Ettekanne toob konkreetsetele näidetele toetudes välja probleemseid kohti linnahaljastuses.
  • Kadi Tuul. 2009. Linnahaljastus. Kirjastus Atlex
    Käsiraamatus antakse ülevaade sellest, milline peaks olema linn kui elukeskkond, näidates haljastust atraktiivse ja tervisliku linnakeskkonna vajaliku osana. Tuuakse näiteid teistest maadest ning seostatakse neid Eesti oludega. Antakse ülevaade avalike alade põhitüüpidest, kujundusvahenditest, - võtetest ja –materjalidest
  • Vasakule Paremale
    Taimed ja ehitised - kooskõla ja konfliktid #1 Taimed ja ehitised - kooskõla ja konfliktid #2 Taimed ja ehitised - kooskõla ja konfliktid #3 Taimed ja ehitised - kooskõla ja konfliktid #4 Taimed ja ehitised - kooskõla ja konfliktid #5 Taimed ja ehitised - kooskõla ja konfliktid #6 Taimed ja ehitised - kooskõla ja konfliktid #7 Taimed ja ehitised - kooskõla ja konfliktid #8 Taimed ja ehitised - kooskõla ja konfliktid #9
    Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
    Leheküljed ~ 9 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2013-05-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor 192976 Õppematerjali autor
    Kodune ülesanne, mille puhul tuli leida materjale etteantud teemal.

    Kasutatud allikad

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    180
    doc

    Maastikuarhitektuuri ajalugu 2010

    võimalik; - püüdlused sõnastada selged huvid ja sihid juba alguses; - arvesta, et ajalugu ei ole rangelt objektiivne aines. Mõned teoreetilised lähenemisviisid maastikuarhitektuuri ajaloos: Suurteoste ajalugu: - keskendutakse mõnedele näidetele maastikuarhitektuuri ajaloost: kuidas on "suurteosed" määratletud? teatud ajastutes tähtsad ehitised (arhitektuur), maaliteosed (kunst), raamatud (kirjandus), maastikuarhitektuurilised teosed (aiad, pargid jne); - see lähenemine jätab tähelepanuta: vähem jõulisema (igapäevaelus kasutatava maastikuarhitektuuri), rahvaliku (populaar-) kultuuri, ka suured osad maailmast; - "suurteoste" ajalugu toetab asjatundlikkust:

    Maastikuarhitektuuri ajalugu
    thumbnail
    1072
    pdf

    Logistika õpik

    Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Ain Tulvi LOGISTIKA Õpik kutsekoolidele Tallinn 2013 Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames.

    Logistika alused
    thumbnail
    268
    pdf

    Logistika õpik 2013-Ain Tulvi

    Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Ain Tulvi LOGISTIKA Õpik kutsekoolidele Tallinn 2013 Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames.

    Baas Logistika



    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun