Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like


TEE (1)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kustutab paremini janu kui must. Miks ?
 
Säutsu twitteris

TALLINNA TEENINDUSKOOL
Kristel Ausmees
MK-14-TE
TEE
Referaat
Juhendaja :
Aive Antson
Tallinn 2014

SISUKORD


SISSEJUHATUS 3
1 MUST TEE 4
1.1Assam 4
Põhja –Indias mõlemal pool Brahmaputra jõge asuv teeregioon on maailma suurim terviklik teekasvatuspiirkond. Assami teed nimetatakse ka India teeks - mägitee tugeva maitsega ja linnaseid meenutava aroomiga,punakas- pruuni tõmmisega. Assami tee on üldiselt kange ja vürtsikas , teda segatakse meelsasti noortest teemaadest pärit kergemate sortidega. Assami on Inglise või Ida- Friisi traditsioonide põhjaks. Tänapäeval annab Assam umbes poole India tee toodangust ja 15% maailma toodangust. oma kanguse ja vürtsikuse tõttu sobib ideaalselt hommikuseks ergutajaks. Assami teele sobib lisada ka suhkurt ja piima. 4
1.2 Gruusia 4
1.3 Darjeeling 4
1.4 Keemun 5
1.5 Lapsang 5
2 ROHELINE TEE 5
2.1 Gyokuro 6
2.2 Gen Maicha 6
2.3 Hojicha 6
3 EKSOOTILISED TEED 6
3.1 Valge tee 6
3.2 Pai Mu Tan 7
3.3 Mate 7
4 MAITSESTATUD TEED 7
4.1 Lillemaistselised teed 8
4.4 Must roositee 8
4.5 Puuviljamaitseline tee 8
5 JÄÄTEE 8
5.1 Ajalugu 9
5.2 Valmistamine 9
6 EESTIS MÜÜDAVAD TEEKAUBAMÄRGID 9
KASUTATUD KIRJANDUS 10

SISSEJUHATUS


Tee on naturaalne , aromaatne ,värskendav ja vastavalt valmistusviisile, kas rahustav või ergutav jook , mida saadakse teepõõsa lehtedest. Teeks
nimetatakse ka teistest taimedest või nende segudest kuumas vees leotamise teel saadud jooke . Teetaimedest on olemas kaks varianti : Thea (Camelia) sinensis- hiina tee ja Thea (Camelia) assamica- assami tee . Kumb neist oli algupärane liik, seda pole suudetud tänaseni ühtlaselt selgitada.

1 MUST TEE


Tugevalt fermenteeritud (kääritatud) tee. Fermenteerimine kujutab endast rullimise käigus väljunud rakumahla oksüdeerumis-ja käärimisprotsessi, mis kutsub esile värvi muutumise ja iseloomuliku aroomi tekke. Tänu fermenteerimisele vabanevad ka teised tee maitse jaoks tähtsad ained, mis osalt lahustuvad ainult väga kuumas vees. Fermenteerimisele järgneb kuivatamisprotsess. Tee kuivab masinates temperatuuril 85-100 kraadi umbes 20 min.
  • Assam


    Põhja –Indias mõlemal pool Brahmaputra jõge asuv teeregioon on maailma suurim terviklik teekasvatuspiirkond. Assami teed nimetatakse ka India teeks- mägitee tugeva maitsega ja linnaseid meenutava aroomiga,punakas- pruuni tõmmisega. Assami tee on üldiselt kange

  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla

    Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele faili TASUTA e-mailile

    Vasakule Paremale
    TEE #1 TEE #2 TEE #3 TEE #4 TEE #5 TEE #6 TEE #7 TEE #8 TEE #9 TEE #10 TEE #11 TEE #12
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2015-03-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 10 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Kristel ausmees Õppematerjali autor

    Mõisted


    Kommentaarid (1)

    329450 profiilipilt
    329450: Väga hea ja eriti viide allikale: http://e-ope.khk.ee/oo/2011/tee_ja_teejoogid/index .html
    14:47 12-03-2018


    Sarnased materjalid

    14
    docx
    Tee
    16
    docx
    Tee
    30
    docx
    Tee
    11
    doc
    Tee
    11
    docx
    Tee
    9
    doc
    Teed
    11
    doc
    Tee
    21
    pptx
    Tee





    Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele
    faili e-mailile TASUTA

    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima

    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun