TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS (1)

5 VÄGA HEA
 
Säutsu twitteris
TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS
1.Lihatööstuste üldiseloomustus, struktuur.
Lihakombinaatide struktuur
· Loomabaas (eelbaas)
­ lahieelbaas
­ sanitaartapamaja
· Liha-rasvatsehh (tapamaja)
­ Loomade algtöötlemise osakond
­ Toiduvere töötlemise osakond
­ Nahkade töötlemise osakond
­ Soolte töötlemise osakond
­ Subproduktide töötlemise osakond
­ Toidurasva töötlemise osakond
­ Endokriin-ensüümtooraine kogumise ja töötlemise osakond
­ Harjaste, sulgede, karvade, sõrgade, sarvede töötlemise osakond
­ Lindude ja küülikute töötlemise osakond
· Külmhoone
· Liha ümbertöötlemise tsehh (vorsti- ja kulinaaria tsehh)
­ Lihalõikuse osakond
­ Vorstide tootmise osakond
· Keeduvorstide tootmise osakond
· Suitsuvorstide tootmise osakond
­ Suitsutussaaduste tootmise osakond
­ Kulinaartoodete osakond
­ Subprodukt- ja veretoodete osakond
­ Valmisroogade tootmise osakond
· Tehnotoodete tootmise tsehh
· Lihakonservide tootmise tsehh
· Liimi ja zelatiini tootmise tsehh
· Abitsehhid:
- remonttöökoda
- katlamaja
- kompressoritsehh
- elektrialajaam
- pumbajaam
- kanalisatsioonitsehh (heitvete puhastus)
· Abiteenistused
- transportosakond
- turustusosakond
- varustusosakond
- veterinaarkontrolli osakond (labor)
Lihakombinaatide projekteerimisel ja ehitamisel kasutati kaht viisi:
· vertikaalset ja
horisontaalset
Vertikaalse ehitusviisi eelised
· On vajalik väike maa-ala lihakombinaadi jaoks
· Tehniliselt on lihtsam lahendada tooraine liikide transporti ülakorruselt alla
· Tööjõu kokkuhoid
· Energia kokkuhoid
98% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #1 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #2 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #3 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #4 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #5 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #6 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #7 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #8 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #9 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #10 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #11 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #12 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #13 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #14 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #15 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #16 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #17 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #18 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #19 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #20 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #21 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #22 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #23 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #24 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #25 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #26 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #27 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #28 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #29 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #30 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #31 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #32 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #33 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #34 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #35 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #36 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #37 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #38 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #39 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #40 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #41 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #42 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #43 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #44 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #45 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #46 TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS #47
100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
~ 47 lehte Lehekülgede arv dokumendis
2013-10-11 Kuupäev, millal dokument üles laeti
116 laadimist Kokku alla laetud
1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
taat7 Õppematerjali autor

Lisainfo

Eksamiküsimuste vastused EMÜ toiduainete tehnoloogia II kursuse õppeaines "Tapa- ja lihasaaduste .....". Materjali on ohtralt. Kuna eksam koosnes 3-st suurest küsimusest, ei ole abi ainult mõne üksiku märksõna meeldejätmisest.
Lihatööstuste üldiseloomustus , struktuur , hügieeninõuded , uimastamine , tapmine , lihakehade töötlemine , rümpade kvaliteediklassid , külmtöötlemine , liha kvaliteet , tapasaadused , loomakaitseseadused

Mõisted

tapa, lihalõikusettevõte, ulukite töötlemisettevõte, vedelseebi dispenser, soovitav, soovitav, näopiirkonnast, hea transpordi, väljumis, näljadieedi kestus, veistel, joomisrežiimi järgimisel, tapasead, peamisteks faktoriteks, tööorgani ots, elektriline uimastamine, tooniline faas, südametegevus seiskub, tservikaaldislokatsioon, uimastamine, uimastatud loomal, kupatustunnel, nahatustamine, seljalihased, võetakse trihhonelloskoopiaproov, uf300, intraskoop, veiserümpade lihakus, tagajalad kanna, tagaosa, seljaosa, tagaosa, abaosa, tagaosa, seljaosa, tagaosa, seljaosa, abaosa, tagaosa, seljaosa, abaosa, seljaosa, abaosa, rinnaõõnes, alla 12, templijäljend, lisaks lisamärgistus, steriil, sõõrikujuline tervisemärk, rümpade jahutamine, paigaldatud seina, kaheastmelised jahutusmeetodid, konveier, jahutustunneli eelis, ökonoomne, soojus, kaheksakuust säilitamist, veerandrümbad džuut, plokkliha, oksüdatsiooniprotsesside tõttu, jahutamine 0, külmutuskambrites temperatuuril, kõikides jahutus, soovitav, seisukohast, kalorite allikaks, toiteväärtuse seisukohalt, mikroelemendid, vitamiinisisaldus, liha värvus, tumedam, liha värvus, pse, dfd, kuldilõhn, kuldilõhn, skatooli, liha õrnus, liha õrnus, lihaskoe tuimus, liha veesiduvusvõime, liha veesiduvusvõimel, liha ph, lihatööstustes, saadav liha, transpordistressi suhtes, liikumisstress, stress, tapasigade puhul, sealiha toiteväärtust, peetavad sead, sea süda, ehitamisel, tapasaadused, liiver, rümp, värske liha, rups, siseelundid, loomsed kõrvalsaadused, limaskestaga rupsid, lammaste puhul, veised, tabelis 18, lehmmullikate puhul, a loomaaia, nõudel, kategooria materjal, kõrvalsaaduste kogumis, kategooriale, kat, käitlejal, põrsaste sabasid, tapmis, eutanaasia, veterinaar

Sisukord

  • Käte puhtus
  • Lõikehaavad, nahaärritused ja –infektsioonid
  • Juuksed
  • Nina, suu ja kõrvad
  • Harjumused
  • Nõuded veokile ja vedajale
  • Veiste ja lammaste tapaeelne pidamine farmis
  • Soovitused sigade tapaeelsel pidamisel
  • Veiste ja lammaste tapaeelne pidamine eelbaasis
  • Uimastamine poltpüstoliga otsmikuluud läbival viisil
  • Uimastamine ajupõrutuse tekitamisega ehk otsmikuluud mitteläbival viisil
  • Veejoaga
  • Lahtise kuuliga
  • Haamrilööki
  • Elektriline uimastamine
  • Süsihappegaasiga uimastamine
  • Matseratsioon
  • Tservikaaldislokatsioon
  • Surmav süst
  • Uimastamine
  • Lihakeha tõstmine uimastuskonveieri vastuvõtulaulat rippteele
  • Veretustamine
  • Nahaga sigade kupatamine ja nahapinna puhastamine harjastest
  • Nahapinna lõplik puhastamine
  • Lihakeha märgistamine
  • Siseelundite eemaldamisega
  • Veretustamine ja vere kogumine
  • Lihakeha nülgimine
  • Siseelundite eemaldamine
  • Tingimisi kõlblikud koduloomade, suurte kütitud või farmis peetud ulukite rümbad
  • Väljaspool tapamaja hädatapetud looma märgistamine
  • Kompressooriumi meetodil Trichinella spiralise suhtes uuritud liha
  • Toidukõlbmatu rümp
  • Searümpade jahutusmeetodid
  • Veiserümpade jahutusmeetodid
  • Külmutamismeetodid
  • Külmutatud liha säilitamine
  • Tapasaaduste külmtöötlemine
  • Külmtöötlemisele esitatavad nõuded
  • Toiteväärtus
  • Sensoorsed näitajad
  • Liha värvuse defekte
  • Tehnoloogilised näitajad
  • Stress
  • Põllumajandusloomadel esinevaid stressivorme
  • Geneetilised ja pärilikud tegurid
  • Tapasaaduste kasutamine
  • Pehmete rupside töötlemine
  • Kondiste rupside töötlemine
  • Limaskestaga rupside töötlemine

Teemad

  • TAPA- JA LIHASAADUSTE TEHNOLOOGIA ÜLDKURSUS
  • Lihatööstuste üldiseloomustus, struktuur
  • Lihatööstuste struktuur
  • Hügieeninõuded: ettevõttele esitatud üldnõuded, personali, ruumide, seadmete
  • töövahendite hügieen
  • Üldnõuded toidukäitlemisruumidele 852/2004/EÜ; II Lisa, I Peatükk
  • Erinõuded ruumidele… 852/2004/EÜ; II Lisa, II Peatükk
  • Vedu 852/2004/EÜ; II Lisa, IV Peatükk
  • Nõuded seadmetele 852/2004/EÜ; II Lisa, IV Peatükk
  • Toidujäätmed 852/2004/EÜ; II Lisa, VI Peatükk
  • Veevarustus 852/2004/EÜ; II Lisa, VII Peatükk
  • Töötajate isiklik hügieen
  • Pseudomonas
  • Staphylococcus aureus
  • S. aureus
  • S. aureus
  • Tapaloomade vedu tapamajja
  • Soovitused loomade veokisse laadimisel
  • Nõuded veokile ja vedajale
  • Tapaloomade tapaeelne pidamine ja kohtlemine
  • Tapaloomade uimastamine, tapmine
  • Veiste, sigade, lammaste lihakehade töötlemine
  • Sigade lihakehade töötlemine
  • Lammaste ja kitsede algtöötlemine
  • Rümpade kvaliteediklassidesse määramine
  • longissimus dorsi
  • Tervisemärk, jäljendite arv rümbal; lisamärgistus rümbal
  • Liha ja tapasaaduste külmtöötlemine
  • Liha kvaliteet
  • qualitas
  • Toitumisfüsioloogilised näitajad
  • flavour
  • Sealiha kvaliteeti mõjutavad tegurid
  • Tapaeelsed tegurid
  • Söötmise mõju
  • Pidamisviiside mõju
  • Loomade transport ja tapaeelne pidamine
  • Tapajärgsed tegurid
  • Tapasaaduste töötlemine
  • Inimtoiduks mittekasutatavate loomsete kõrvalsaaduste klassifitseerimine, kogumine
  • vedu, töötlemismeetodid
  • loomsed kõrvalsaadused
  • loomsetest kõrvalsaadustest saadud tooted
  • transmissiivsed spongioossed entsefalopaatiad
  • määratletud riskiteguriga materjal
  • rõhu all steriliseerimine
  • bovine spongiform encephalopathy
  • transmissible spongiform
  • encephalopathy
  • loomsed kõrvalsaadused
  • määratletud riskiteguriga materjal
  • veised
  • lambad/kitsed
  • Loomsete kõrvalsaaduste kõrvaldamine ja kasutamine
  • määrus nr 1069/2009/EÜ)
  • kategooria materjali kõrvaldamine ja kasutamine
  • kategooria materjali kõrvaldamine ja kasutamine
  • kategooria materjali kõrvaldamine ja kasutamine
  • in vitro
  • Loomsete kõrvalsaaduste ja nendest saadud toodete kasutuspiirangud (määrus nr
  • /2009/EÜ)
  • Tapamajas loomsete kõrvalsaaduste käitlemise nõuded
  • Lihalõikuse loomsete kõrvalsaaduste käitlemise nõuded
  • Tehnoloogilised skeemid: nahaga sigade, veiste, lammaste, maismaalindude, veelindude
  • algtöötlemine
  • Loomakaitseseadus
  • hulkuvad
  • LOOMA KAITSE TAPMISEL JA HUKKAMISEL
  • Põllumajandusloomade tapmise tingimused
  • tapamaja
  • Põllumajandusloomade tapaeelne pidamine tapamajas
  • Põllumajanduslooma tapmine ja hukkamine
  • Loomakaitseseadus
  • LOOMADE KAITSE VEDAMISEL

Kommentaarid (1)


katts70: Väga hea materjal :)
18:21 13-09-2014


Sarnased materjalid

937
pdf
990
pdf
1072
pdf
106
pdf
192
pdf
35
doc
29
doc
194
pdf





30 päevane VIP +50% ROHKEM

Telli VIP ja ole 30+14 päeva mureta

5.85€

3.9€

Oled juba kasutaja? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

Pole kasutajat?

Tee tasuta konto