Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Tööohutus (7)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mida saad teha sina ?
  • Mida saad teha sina ?
  • Mida saad teha sina ?
  • Kuidas kasutada frittereid ohutult ?
  • Mida saad teha sina ?
  • Mida saad teha sina ?
  • Mida saad teha sina ?
  • Mida saad teha sina ?
  • Mida saad teha sina ?
  • Mida saad teha sina ?
  • Mida saad teha sina ?
 
Säutsu twitteris




Minu elukutsega seotud tervistkahjustavad tegurid
hotelli-, restorani- ja toitlustussektoris
Referaat



Juhendaja :


Kõrghooajal toimunud tööõnnetuse suur majanduslik kahju

200 000-eurose aastakäibega restorani kokk libastus katkisel põrandaplaadil. See toimus kõrghooajal ja tema asendaja leidmine võttis aega. Kahju oli kokku 11 830 eurot.
Enamikku tööõnnetusi on võimalik ennetada tõhusa koolitusega ühendatud hea juhtimise ja järelevalve abil. Tööõnnetuste ennetamine on lahutamatu osa eduka ettevõtte juhtimisest. Tööandjad saavad enamikku tööõnnetusi ja kutsehaigusi ennetada, tuvastades ja kõrvaldades töökoha ohud või vähemalt minimeerides nende mõju.

Libastumised, komistamised ja kukkumised

Libastumised , komistamised ja kukkumised on kõige tavalisem tööõnnetuste põhjus hotelli-, restorani- ja toitlustussektoris, eriti köökides. Neid põhjustavad peamiselt vee, toidujäätmete või õli tõttu libedaks muutunud pinnad. Asjakohatute jalatsite kandmine suurendab ohtu veelgi. Riski suurendavad ka jooksmine või liiga kiiresti kõndimine, segavad tegurid ja trepikäsipuu mittekasutamine.
Mida saad teha sina?
  • Hinda riske konkreetsest olukorrast lähtudes, vii ellu plaan ohutegurite kõrvaldamiseks või vähendamiseks ning teata sellest töötajatele.
  • Tee töö- ja liikumisaladel nõuetekohaseid hooldustöid ning hoia need alad takistustest vabad.
  • Kanna asjakohaseid jalatseid.
  • Kontrolli, et valgustatus oleks nõuetekohane.
  • Sulge ahju, nõudepesumasina ja kappide uksed.
  • Ära jookse, vaid kõnni.
  • Redel peab olema töö jaoks sobiva pikkusega ning redeli külglattide üla- ja alaotstes peavad libisemiskindlad otsakud. Ära kasuta kunagi redeli asemel muid abivahendeid, nagu toole, kaste või tünne.
  • Trepid peavad olema hästi valgustatud ning neil peavad olema tugevad käsipuud.
  • Kasuta libisemist takistavaid matte.
  • Pane välja hoiatussildid, et inimestele ohte meelde tuletada.
  • Pööra tähelepanu piirkondadele, mis jäävad nägemisulatusest välja, nt külmkambrid, jahutus- ja hoiuruumid, laadimisplatvormid või baarileti tagune ala.
16-aastane tüdruk töötas kiirtoitlustuskohas ning küpsetas fritteris friikartuleid. Ta libises jäämasinast lekkinud veeloigus ning sirutas kukkumisel käe instinktiivselt välja. Kahjuks sattus ta käsi fritterisse, mis sisaldas 180 °C õli, ning ta sai raskeid põletushaavu vasakul käelabal ja käsivarrel.

Lõikevahendid ja noad

Lõikureid, hakkureid, miksereid ja nuge kasutatakse köökides väga palju. Enamik köökides juhtunud tööõnnetustest on lõikehaavad, mis saadakse kas nimetatud vahendite kasutamisel või puhastamisel.
Mida saad teha sina?
  • Hinda riske konkreetsest olukorrast lähtudes, vii ellu plaan ohutegurite kõrvaldamiseks või vähendamiseks ning teata sellest töötajatele.
  • Noad peavad olema teravad ja heas töökorras. Pese nuge ükshaaval.
  • Kasuta ülesandeks sobivat nuga.
  • Kasuta sobivat libisematut lõikelauda.
  • Nuge tuleb hoida noahoidikus, asjakohasel noariiulil või seinale kinnitatud magnetribal.
  • Õpeta töötajaid kasutama seadmeid ohutult.
  • Kontrolli, et kõikidel seadmetel oleksid tõkked ja kaitseseadised ning et kõik töötajad kasutaksid neid seadmete käsitsemisel. Viilutitel peavad olema pöidlakaitsmed ning viimase viilu lõikamise seadised .
  • Väljalülitamisnupp peab olema kergesti ligipääsetav.

Põletused

Mida saad teha sina?
  • Hinda riske konkreetsest olukorrast lähtudes, vii ellu plaan ohutegurite kõrvaldamiseks või vähendamiseks ning teata sellest töötajatele.
  • Kasuta kuumade
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Tööohutus #1 Tööohutus #2 Tööohutus #3 Tööohutus #4 Tööohutus #5 Tööohutus #6 Tööohutus #7 Tööohutus #8
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 8 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-05-28 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 172 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 7 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Insignificant Õppematerjali autor

Lisainfo

Minu elukutsega seotud tervistkahjustavad tegurid hotelli-, restorani- ja toitlustussektoris
referaat

tööohutus , hotell , restoran , toitlustus

Mõisted


Kommentaarid (7)

St_Oliver profiilipilt
St_Oliver: Pisut aitas, kuigi enda uurimistöö oli totaalselt teise valdkonna kohta.
13:39 30-05-2011
mansukas profiilipilt
mansukas: seda ei saa lahti kuidagi :S
12:48 29-11-2009
CoderSMK profiilipilt
CoderSMK: Sobib. Kasulik!
01:10 14-01-2013


Sarnased materjalid

74
docx
TÖÖOHUTUS
22
doc
Tööohutus
8
docx
Tööohutus
3
docx
Tööohutus
5
doc
Tööohutus
13
docx
Erialatööohutus
7
docx
Tööohutusjuhend
6
docx
Tööohutus essee





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun