Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Söödavad kübarseened (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Söödavad kübarseened
 
 
Harilik kukeseen

Viljakehad : sitkelihakad, rebukollased

Kübar: lai- kuni lamelehterjas, 
keskpaigas kinnine, püsivalt 
sisserullunud hõlmise servaga, kuni 10 
cm

Voldid: tugevalt arenenud, 
ristliistakutega, harunenud, pikalt  jalale  
laskuvad

Seeneliha: kahvatukollane, paks

Jalg: säsiskas, alusel ahenenud, kuni 6x2 
cm, puuviljalõhnaga
Vasakule Paremale
Söödavad kübarseened #1 Söödavad kübarseened #2 Söödavad kübarseened #3 Söödavad kübarseened #4 Söödavad kübarseened #5 Söödavad kübarseened #6 Söödavad kübarseened #7 Söödavad kübarseened #8 Söödavad kübarseened #9 Söödavad kübarseened #10
Punktid Tasuta Faili alla laadimine on tasuta
Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2018-10-06 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AnnaAbi Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
15
doc

Kärbseseente (Amanita ) levik ja ökoloogia Eestis ja Austraalias

.....................................13 Kokkuvõte..........................................................................................................................................14 Kasutatud kirjandus............................................................................................................................15 2 Sissejuhatus Kärbseseente perekonda kuulub 600 liiki, millest ainult mõned on söödavad. Kärbseseente viljakehad on kärbseseenjad või tupplehikjad. Kärbseseeni mainitakse Eestis esmakordselt ühes 229 aastat tagasi ilmunud raamatus. Seal nimetati neid Kerpse senteks. Kärbseseenel on palju ilusaid nimesid erinevates keeltes: hollandi vliegenwam, prantsuse mousseron, taani flueswamp, saksa Fliegenpilz, inglise fly agaric jne. Siiski on kärbseseente ja üldse meie seente seas kõige ohtlikumad valge ja roheline kärbseseen

Bioloogia
thumbnail
80
doc

Metsabotaanika

Lillakas on 10-30 cm kõrgune maapealsete roomavate võsunditega püsik, viljuvad varred on püstised, sageli väikeste ogadega. Lehed pika rootsuga, kolmetised, lehekesed kahelisaagja servaga ja veidi karvased, keskmine leheke rombjas. Õied väikesed, valged, 3-10 kaupa sarikjais või kobarjas õisikus. Õitseb juunist augustini. Viljad valmivad alates juulist, marjad (koguviljad) on hele-punased, suhteliselt suure luuseemnega, söödavad. Kasutamine: marjad sobivad zeleede valmistamiseks. Marju on varem kutsutud linnumarjadeks. NURMENUKK ­ Nimi ­ Primula veris. Primula tuleneb sõnast primus ­ esimene (taime varakevadise õitsemise järgi mõnedel Vahemereäärsetel liikidel) ja ver ­ tähendab ladina keeles kevad, vera ­ õige, tõeline (raviomadusi arvestades). Sugukond nurmenukulised. Kasvukoht: kuivadel ja parasniisketel niitudel, puisniitudel, loodudel, metsaservadel,

Eesti loodus ja geograafia
thumbnail
73
doc

Dendroloogia

Dendroloogia eksamiks: 1. Perekondad nulg ja kuusk Perekond Nulg (Ábies Mill.). Abies ­ kreeka k. bios ­ elu ja aei ­ alati roheline. Nulud on igihaljad suured ühekojalised puud. Võra on koonusjas, oksad asetsevad männasjalt, ulatudes sageli maani. Tüve koor noores eas sile, tihti läätsekujuliste vaigumahutitega. Paljudel liikidel moodustub vanemas eas puude tüvele korp. Korp - puutüvedel esinev välimine surnud korkkoe kiht. Pungad on ümarad või munajad, mõnedel liikidel kaetud õhukese vaigukihiga. Okkad on lineaalsed (pikad, kitsad, paralleelsete servadega), allküljel varustatud valkjate õhulõheribadega. Okkad asetsevad võrsel kamjalt (nagu kammipiid), võra ülaosas, kus on piisavalt valgust aga radiaalselt (ringikujuliselt). Okka ristlõikes on näha kaks vaigukäiku. Okkatipp enamasti terav või pügaldunud (sisselõikega), okas lame. Okkad vahetuvad järk-järgult umbes 10 aasta jooksul. Õitsevad mais, seemned valmivad sama-aasta sügisek

Dendroloogia



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun