Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Stoikud ja epikuurlased (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris

Laura Koop, SH
Stoikud või epikuurlased?

Stoikude koolkonna rajas Zenon Kitionist (u 336–264 eKr) ning tema mõttekaaslased kogunesid Ateena agoraal asuvasse sammaskotta, mida nimetati Stoa ’ks – millest tulenebki nimetus -stoikud.
Peripateetikutelt laenati teadmiste põhiraamistik ja loohiline argumentatsioon; küünikutelt veendumus , et vähenõudlikkus elus teeb filosoofi sõltumatuks ja skeptikutelt mõte, et filosoofia ei saa rajaneda mõistelistele spekulatsioonidele.
Tähtis on aru saada, mis on tõeline hüve ja mis on kurjus .
Tõelised hüved on voorused : vaprus, mõõdukus, tarkus ja õiglus. Kurjus on pahed: argus, arutus , rumalus ja ebaõiglus. Sellesse, mis inimese tahtest ei sõltu (elu ja surm, tervis ja haigus, nauding ja kannatus, ilu ja inetus , jõud
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Stoikud ja epikuurlased #1 Stoikud ja epikuurlased #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-10-09 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 82 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Laura Koop Õppematerjali autor

Lisainfo

Lühikirjeldused
rajajad , põhimõtted

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

87
doc
Filosoofia materjale
6
doc
Aristoteles ja koolkonnad
27
docx
Filosoofia gümnaasiumile
39
pdf
Filosoofia Moodle i küsimused-vastused
20
docx
Filosoofia p eriood
13
doc
Antiik filosoofia
13
doc
Filosoofia
31
doc
Ideede ajaloo kotspekst





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun