Valgurikkaid
toiduaineid – liha, kala ja muna ning piima ja
piimatooteid tuleb
kasutada enam-vähem võrdses koguses. Eelistada tuleb lahjat liha.
Liha, kala, muna päevane kogus on kokku 150 kuni 210 grammi. Piima
ja piima-tooteid soovitatakse 4 portsjonit päevas. Üks
portsjon on
1 tass piima või 30-40g juustu või ½ tassi kohupiima (ühe tassi
suurus on ligi-kaudu 200 milliliitrit). Nähtavat rasva –
või-leivale määritavat võid, toidu valmistamiseks kasutatavat
rasva või õli, suhkrut ja maiustusi – tuleb kasutada tunduvalt
vähem kui esmavajalikke toiduaineid.
Inimkonna
ajaloo vältel on söödava toidu valik ja koostis oluliselt
muutunud.
Enamik
toiduaineid, mida sööme, on looduslikud
Kõik kommentaarid