Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Ruumide jaotus toitlustusettevõttes (1)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millised on tootmis - teenindustegevuse erinevad etapid?

Lõik failist

Ruumide jaotus toitlustusettevõttes 
Tööpõhimõtte järgi jagatakse toitlustusettevõtete köögid järgmiselt: 
• Valmistusköögid ehk keskusköögid 
• kuumutusköögid 
• jaotusköögid 
• või eelmiste kombinatsioonid 
Valmistusköökides   road   valmistatakse  ise  alates  toorainest.  Valmistusköögis 
sooritatakse   eeltöötlus   suuremale  osale  toorainetele  ise,  või  kasutatakse  toiduainetetööstuses 
eeltöödeldud  tooraineid.  Valmis   roog   serveeritakse   teenindussaalis .  Seda  võidakse 
transportida  ka  jaotusköökidesse  või  toitlustuspunktidesse.   Selliselt   tegutsevaid 
valmistuskööke nimetatakse keskusköökideks. 
Kuumutusköögis 
kasutatakse 
roogade  
valmistamiseks 
toiduainetetööstuses 
valmistatud 
 
eineid 
või 
külmutatud 
tooteid. 
Valmis 
toit 
kuumutatakse 
serveerimistemperatuurini.  Köögis  valmistatakse  lisaks  salateid  ning  kuumtöödeldakse 
aedvilju.  Rooga  serveeritakse nagu valmistusköögiski. 
Jaotusköökides serveeritakse keskusköögis valmistatud toite.  
Köögi  tootmisruumid  määratletakse  tegevuspõhimõtetest  tulenevalt.  See  otsustatakse 
juba  köögi  ehitamisele  eelneval  planeerimisetapil.  Seda  mõjutavad  klientide  arv  ja  vanus, 
pakutava   menüü   valikuvariandid,  menüü,  toitlustusettevõtte  tüüp,  transpordi-  ja 
varustamisvõimalused, tootmiskulud jne. 
Millised on tootmis-teenindustegevuse erinevad etapid? 
Valmistusköögi tööülesanded on mitmekülgsed: 

Vasakule Paremale
Ruumide jaotus toitlustusettevõttes #1 Ruumide jaotus toitlustusettevõttes #2 Ruumide jaotus toitlustusettevõttes #3 Ruumide jaotus toitlustusettevõttes #4 Ruumide jaotus toitlustusettevõttes #5 Ruumide jaotus toitlustusettevõttes #6 Ruumide jaotus toitlustusettevõttes #7 Ruumide jaotus toitlustusettevõttes #8
Punktid Tasuta Faili alla laadimine on tasuta
Leheküljed ~ 8 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-05-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 37 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor marili.papp Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
50
docx

Köögi planeerimine ja seadmed köögis

Majutuse ja toitlustuse õppesuund Kokk Suurköögiseadmete õpetus Merli Pilter KO-14 Köögi planeerimine ja seadmed köögis Referaat Juhendaja õp. Halliki Väli Kuressaare 2014 Toitlustusettevõtte planeerimisel on tähtsad ruumide otstarbekus ja hubasus. 1 Ideaalne oleks, kui ruumi olemust võiks tootmisiseloomu muutudes kiiresti ja kergesti muuta. Köögiplaanil määratakse tootmis- ja teenindusprotsessiks vajalikud ruumid ja nende kasutamine ning valitakse seadmed ja paigutatakse need planeerimise aluseid arvestades. Lisaks planeeritakse vee- ja elektriühendused, ventilatsioon ja kanalisatsioon.

Köögiseadmed
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Magustoidud 185  Kuumad ja külmad joogid 196 8. Toitlustusteeninduse alused 203  Kliendikeskne teenindus toitlustuses 203  Teeninduse liigid 206  Toitlustusteenindajale esitatavad nõuded 208  Ettevalmistustööd teenindamiseks 211  Ruumide ja laudade kaunistamine 221  Roogade ja jookide serveerimise tehnika 223  Erinevate roogade serveerimine 230  Klientide teenindamise protsess 242  Selvelauad 248  Catering-teenus 260 9. Töökorralduse alused toitlustuses 263

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
638
pdf

Eesti eluasemefondi puitkorterelamute ehitustehniline seisukord ning prognoositav eluiga

2.7.2 Treppide ja trepikodade seisukord ja peamised probleemid 78 2.8 Avatäited 79 2.8.1 Akna lahendused 79 2.8.2 Akende seisukord ja peamised probleemid 80 2.8.3 Uste lahendused, seisukord ja peamised probleemid 82 2.9 Märjad ja niisked ruumid 82 2.9.1 Märgade ja niiskete ruumide lahendused 82 2.9.2 Märgade ja niiskete ruumide seisukord ja peamised probleemid 83 4 2.10 Tuleohutus 86 2.11 Puitkorterelamute kasutusiga ja renoveerimise vajadus 89 3 Külmasillad 91 3

Ehitusfüüsika
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a

Turismiettevõtlus
thumbnail
54
pdf

Kauba kaitlemine

Selleks ajaks, kui spekulatiivsed varud on ammendatud, on tavaliselt ka turuhind langenud ja varsti alustatakse uuesti kokkuostmist. Kui arvestada laonduse rolli äritegevuses ja tarneahela juhtimises, võib rääkida viiest funktsioonist, mida täidab ladustamine: · varude kogumine ja hoidmine · toodete sortimendi ühendamine · saadetiste ja kaupade konsolideerimine ehk ühendamine · kaupade distributsioon ehk jaotus · kliendi rahulolu tagamine. Varude kogumine ja hoidmine Ladu töötab piltlikult väljendades nagu reservuaar, et tulla toime toodete ülemäära suure vooga. Sellist toodete ülevoo hoiustamist vajatakse kahel juhul. Esimese puhul on tegemist hooajalise toot- mise ja ühtlase tarbimisega (nt põllumajandussaadused, põllumajanduslik tööstuse toormaterjal).

Logistika
thumbnail
192
pdf

NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT

asutamisotsuse) sõlmimist või vastavasisulise põhikirjamuudatuse otsustamist. Noortelaagri tegevusloa taotlus esitatakse vähemalt kolm kuud enne noortelaagri tegevuse alustamist. (2) Tegevusloa taotlusele lisatakse: 1) noortelaagri põhimäärus; 2) õigusaktides kehtestatud nõuetele vastavate noortelaagri juhataja ja kasvatajate kirjalikud nõusolekud ning dokumendid, mis võimaldavad nõuetele vastavust hinnata; 3) andmed noortelaagri tegevuseks vajalike ruumide (hoonete), sisustuse ja maa-ala kohta ning Tervisekaitseinspektsiooni ja Päästeameti tõendid ruumide (hoonete), sisustuse ja maa-ala vastavuse kohta tervisekaitse-, tuleohutus- ja päästealade nõuetele; 4) laagrivahetuste tegevuskava, mis sisaldab noori arendavate tegevuste loetelu; 5) [Kehtetu ­ RT I 2002, 61, 375 ­ jõustunud 1. 08. 2002] (21) Tegevusloa väljastamise eest peab noortelaagri pidaja tasuma riigilõivu.

Amet
thumbnail
103
doc

Inseneri eksami vastused 2009

1. Tehniline mehaanika ja ehitusstaatika (ei ole veel üle kontrollitud) 1.1. Koonduva tasapinnalise jõusüsteemi tasakaalutingimused. Sõrestiku varraste sisejõudude määramine sõlmede eraldamise meetodiga. Nullvarras. Tasakaalutingimused: graafiline ­ jõuhulknurk on kinnine vektortingimus ­ jõudude vektorsumma on 0 analüütiline ­ RX=0 RY=0 => X = 0 M 1 = 0 => , kui X pole paralleelne Y-ga. Ja Y = 0 M 2 = 0 Analüütiline koonduva jõusüsteemi tasakaalutingimus on, et jõudude projektsioonide summa üheaegselt kahel mitteparalleelsel teljel võrdub nulliga ja momentide summa kahe punkti suhtes, mis ei asu samal sirgel jõudude koondumispunktiga võrdub nulliga Graafiline tasakaalutingimus on, et koonduv jõusüsteem on tasakaalus, kui nendele jõududele ehitatud jõuhulknurk on suletud, st. kui jõuhulknurga viimase vektori

Ehitusmaterjalid
thumbnail
114
doc

Laondus ja veokorraldus

Laondus ja veokorraldus Töövihik Sisukord 1. Laod .................................................................................................................4 2. Kauba mahalaadimine.....................................................................................10 3. Hoiuühikute moodustamine............................................................................ 12 4. Vastuvõtukontroll............................................................................................ 13 5. Kauba paigutamine hoiukohtadele...................................................................17 6. Väljastustellimuste komplekteerimine.............................................................18 7. Saadetiste pakkimine........................................................................................21 8. Saadetiste loovutamine.....................................................................................22 9. Saadetiste pealelaadimine........................

Laomajandus




Meedia

Kommentaarid (1)

mat0nen profiilipilt
mat0nen: hea info!
16:29 18-04-2017



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun