Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Roheline tee (0)

1 Hindamata
Punktid
Vasakule Paremale
Roheline tee #1 Roheline tee #2 Roheline tee #3 Roheline tee #4 Roheline tee #5 Roheline tee #6 Roheline tee #7 Roheline tee #8 Roheline tee #9 Roheline tee #10 Roheline tee #11 Roheline tee #12 Roheline tee #13 Roheline tee #14 Roheline tee #15 Roheline tee #16 Roheline tee #17 Roheline tee #18 Roheline tee #19
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 19 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-09-28 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Elisabeth Sau Õppematerjali autor
Uurismustöö Rohelise tee teemal. Materjal on sisukas, laialdaselt käsitletud.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
10
doc

Jaapani köök

Ka selle maitse on kergem ning ta ei mõjuta lisamisel roogade värvust. Tume sojakaste on heledast veidi paksem ja vähem soolane. Tal on pikemast laagerdumisajast tulenev külluslikum maitse ja tumedam värvus, mis tavaliselt saavutatakse pruuni suhkrusiirupi lisamisega. 5. Traditsioonilised joogid Jaapanlastel on vähe traditsioonilise jooke. Üks kuulsamatest on alkohoolne jook Choya. Jaapanlased tarvitavad palju teed, eriti populaarne on roheline tee, mida nad kasvatavad ise. Näiteks: 1. Matcha - kõrgeima järgu roheline tee, kasutatud peamiselt teetseremoonial. Teepõõsad on 3 nädalat enne saagikoristust päikese eest varjatud, tootes aminohappeid, mis muudavad maitse magusamaks. Siis jahvatatakse lehed peenikeseks pulbriks, mis segatakse tarvitamiseks leige veega. Matcha (,,hõõrutud tee" jaapani keeles, ka macca ja macha) on pulbristatud roheline tee, mida kasutatakse Jaapani teetseremoonial

Kokandus
thumbnail
30
docx

Referaat Teest

..........................................................................................10 2.1 INDIA MUSTAD TEED ......................................................................11 2.2 SRI LANKA MUSTAD TEED....................................................................12 2.3 HIINA MUST TEE .................................................................................13 2.4 AAFRIKA MUSTAD TEED......................................................................14 3. ROHELINE TEE .....................................................................................15 3.1 HIINA ROHELINE TEE ...........................................................................16 3.2 JAAPANI ROHELINE TEE ...................................................................17 3.3 INDIA ROHELINE TEE..........................................................................19 3.4 SRI LANKA ROHELISED TEED...............................................................19 3

Toitumisõpetus
thumbnail
14
docx

Tee

TALLINNA TEENINDUSKOOL Fariza Imanova Rühm MK13-TE2 Tee Referaat Fariza Imanova Tee Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2013 Fariza Imanova Tee Sisukord I. Sissejuhatus .................................................................................. 3 II. Must tee.......................................................................................... 4 III. Roheline tee.....................................................................................6 IV. Maitsestatud tee..............................................................................8 V. Jäätee............................................................................................10 VI. Eksootilised teed............................................................................11 VII. Eestis müüdavad kaubamärgid.................................................

Toiduainete õpetus
thumbnail
3
docx

Jaapani köök

vedelast tihedani. Üldiselt on hele sojakaste vedelam ja soolasem kui tume. Ka selle maitse on kergem ning ta ei mõjuta lisamisel roogade värvust. Tume sojakaste on heledast veidi paksem ja vähem soolane. Tal on pikemast laagerdumisajast tulenev külluslikum maitse ja tumedam värvus, mis tavaliselt saavutatakse pruuni suhkrusiirupi lisamisega. Jaapanlastel on vähe traditsioonilise jooke. Üks kuulsamatest on alkohoolne jook Choya. Jaapanlased tarvitavad palju teed, eriti populaarne on roheline tee, mida nad kasvatavad ise. Näiteks: 1. Matcha - kõrgeima järgu roheline tee, kasutatud peamiselt teetseremoonial. Teepõõsad on 3 nädalat enne saagikoristust päikese eest varjatud, tootes aminohappeid, mis muudavad maitse magusamaks. Siis jahvatatakse lehed peenikeseks pulbriks, mis segatakse tarvitamiseks leige veega. Matcha (,,hõõrutud tee" jaapani keeles, ka macca ja macha) on pulbristatud roheline tee, mida kasutatakse Jaapani teetseremoonial

Etikett
thumbnail
11
docx

Tee

Tee kui kultuurtaim Teetaimi on olemas kahte sorti Thea (Canellia) sinensis- hiina tee ja Thea (Camellia) assamica- assami tee. (Gööck, 52). Teetaim on hästi vana põõsas, mis kasvab troopilistel ja subtroopilistel aladel. Kui tam kasvab metsikult, võib ta kasvada üle 10 meetri, kultuuritaimena hoiab regelaarne kärpimine selle umbes 90 cm kõrgusena, mis on ka sobilik saagi korjamiseks. Taime pungad ja noored võrsed on kaetud peene sulgja kihi pekoega. Pikka aega usuti, et roheline tee ja must tee pärinevad erineva taime küljest, kuid botaanik ja reisimees Robert Fortune tõestas, et mõlemad teed pärinevad Camelia sinensise taime küljest. Erinevus peitub selles, kas teekehtedel on lastud õhuga kokku puutuda või ei. Põhiliselt asuvad teeistandused mäenõlvadel, kus drenaaz on hea. Teetaimed vajavad pidevat niiskust, kuid vesine pinnas võib viia juurte mädanemiseni. Mõned suuremad puud on

Toiduainete õpetus
thumbnail
16
docx

Tee

Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2010 Sisukord 1) Sissejuhatus................................................................................................................2 2) Must tee......................................................................................................................3 3) Roheline tee...............................................................................................................6 4) Eksootilised teed.........................................................................................................8 5) Maitsestatud teed.......................................................................................................10 6) Jäätee......................................................................................................................

Toiduainete õpetus
thumbnail
9
doc

Teed

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Kaisa Kotter Teed Referaat Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2010 SISUKORD 1. TEE................................................................................................3 2. MUST TEE.......................................................................................4 3. ROHELINE TEE................................................................................5 4. PUNANE TEE....................................................................................6 5. VALGE TEE.....................................................................................7 6. KOLLANE TEE.................................................................................8 7. KASUTATUD KIRJANDUS.................................................................9 Tee

Toiduainete õpetus
thumbnail
30
docx

Tee

Referaat „Tee“ Hanna Seeder Sissejuhatus Tee on naturalne, aromaatne, värskendav ja vastavalt valmistusviisile kas rahustav või ergutav jook, mida saadakse teepõõsa lehtedest. Laiemalt nimetatakse teeks ka teistest taimedest või nende segudest kuumas vees leotamise teel saadud jooke. On olemas kolm põhilist teegruppi, mis saadakse teepõõsa lehtede erineva töötlemise tulemusena:  must tee  roheline tee  teised, nagu näiteks oolong Viimase 10 aasta jooksul on igal aastal toodetud maailmas üle kolme miljoni tonni kuivatatud teed, umbes 72% sellest on must tee, 23 % roheline ja ainult 4 % teised sordid. Tänapäeval toodetakse teed umbes 30 riigis, kõige rohkem Hiinas, Indias, Keenias ja Sri Lankal. Tee põhjapoolseim kasvuala on Gruusia ja lõunapoolseim Argentiina. Rohelist teed valmistavad aga vähem kui 10 riiki, neist kõige rohkem Hiina

Joogiõpetus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun