Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Reisi planeerimine Mallorcale (1)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Reisi planeerimine Mallorcale
D**** P***** 8b klass
  • Mallorcal on pakkuda kõike, mida turist eales vajada võiks: ilusad rannad, kaunis mägine loodus, lõputu hulk erinevaid söögi- ja joogikohti nii päevaseks kui õhtuseks ajaveetmiseks, lõbutsemiskohad igale eale, vahvad teema- ja veepargid, mitmekesised sportimisvõimalused, parajalt vaatamisväärsusi ning loomulikult küllaldaselt päikest. Lähme sinna nädalaks.
  • Mallorca saar on üks neljast saarest Baleaaride saarestiku autonoomses piirkonnas. Baleaaride saarestik kuulub Hispaania Kuningriigi koosseisu. Kohalik baleaari keel on katalaani keele haru. Mahe vahemereline kliima, ilus loodus ja hotellide rohkus on kaasa aidanud selleks, et saarel luua üht Euroopa tähtsaimat suvitusparadiisi.
  • Kuna eelistame pigem rahu kui näha igalpool turismigruppe, tasuks meil minna kevadel või varasügisel. Kuid kõige palavam on juulis ja augustis, siis on ka kõige rohkem turiste.
  • Tallinast Mallorca pealinna Palma de Mallorcale saab ühe ümberistumisega Frankfurdis 5 tunniga.
  • Mallorcal on kellaaeg Eesti ajast 1 tund taga.
  • Mallorcal on kasutusel euro.
  • Mallorcal räägitakse lisaks hispaania keelele kohalikku baleaari keelt, mis on katalaani keele haru.
  • Mallorcal on palju ilusaid liivarandu, millele on iseloomulikud heledad, kuldsed liivad . Lisaks on rannas palju ilusaid noori neiusid. Mallorca pealinn on nädalavahetuse reisiks ideaalne sihtkoht. Linn on just õige suurusega, et poodlemine oleks nauditav, mitte väsitav . Ka kunstihuvilistel on Palmas palju teha, külastada tasub Es Baluardi nüüdiskunsti muuseumi, Juan Marchi sihtasutust ja ka Pilar ja Joan Miró sihtasutust, mis asub kesklinna ääres. Lastele on enamasti enim meeltmööda akvaarium, kus saab haisid päris lähedalt vaadata, kui teil peaks selleks soovi olema. Puidust rong , mis suundub Palmast 27 km kaugusel põhjas asuvasse nägusasse Sólleri linna, sõidab mööda meeliülendavat marsruuti ja läbib mitmeid tunneleid Tramuntana mägedes. Raudtee möödub veetlevaist maastikest, mida kaunistavad männimetsad, oliivisalud ja tsitrusepuude aiad. Kui teil on tuju lonkida ringi veetlevas väikelinnas, kus asub palju vabaõhukohvikuid ja ehtepoode, tasub minna saare idaosas asuvasse Artàsse. Seda eriti teisipäeviti, mil linnas toimub turg . Mallorcast lõunas asuv Cabrera saar on osa saarestikust, mis on looduskaitse all, sest sealne elustik on looma- ja taimeliikide poolest eriti rikas. Sõitke paadiga saarele ja veetke päev mallorca müürisisalike, kalakotkaste ja pistrike seltsis .
  • Rannamõnude nautimiseks päevitused, päikeseprillid ja - kreem . Kuurortides on hinnad kõrged. Seega tasuks kaasa võtta nii kosmeetika (naiste rahvas), põhilised ravimid , kerged riided, sellised, millega saab jalutada randa. Kui on soov õhtuti diskole minna siis ka selleks sobivad riided.

Päevaplaan
  • 1. päeval lähme Tallinnast lennukile ja jõuame hilja ning lähme kohe hotelli.
  • 2. päeval lähme Mallorca pealinna shoppama.
  • 3. päeval naudime pealinna rannamõnusid.
  • 4. päeval tutvume vaatamisväärsustega pealinnas.
  • 5. päeval külastame lähme puidust rongiga väikelinna Soller ning tuvume sealsete vaatamisväärsustega ning lähme saare kõrgeimasse mäetippu Puig Major .
  • 6. päeval naudime veel viimast päeva rannamõnusid. Lähme Mallorca idarannikule, kus on palju väikseid kaljudevahelisi maalilisi liivaseid lahesoppe.

Reisi planeerimine Mallorcale #1 Reisi planeerimine Mallorcale #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-04-28 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 11 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor s1ttakott Õppematerjali autor
Selles materjalis on terve reisi plaan Hispaaniasse, Mallorcale.
Tutvustab Mallorca't, mida see endast ette kujutab, mida seal teha saab jne.


Kommentaarid (1)

Markus_Est profiilipilt
Markus_Est: Fail OK
21:59 13-04-2016



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun