Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Referaat Apelsin, Lillkapsas (0)

1 Hindamata
Punktid
Vasakule Paremale
Referaat Apelsin-Lillkapsas #1 Referaat Apelsin-Lillkapsas #2 Referaat Apelsin-Lillkapsas #3 Referaat Apelsin-Lillkapsas #4 Referaat Apelsin-Lillkapsas #5 Referaat Apelsin-Lillkapsas #6 Referaat Apelsin-Lillkapsas #7 Referaat Apelsin-Lillkapsas #8 Referaat Apelsin-Lillkapsas #9 Referaat Apelsin-Lillkapsas #10 Referaat Apelsin-Lillkapsas #11 Referaat Apelsin-Lillkapsas #12
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-01-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 17 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AnnOlen Õppematerjali autor
Apelsini ja lillkapsa tervislikkus, kasutamine, ajalugu ja retseptid.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

kokku. Siis sõela sisse marliriie ja segu sinna sisse valada, sõel omakorda kaussi ja panna selliselt külmkappi nõrguma vähemalt 24 h, parem kui pikemalt. Valmis pasha taldrikule panna ja sokolaadiga üle valada. Joonatanile väga maitseb! JUHANI SALAT Juhan (kes avalikus kohas ühtegi salatit ei söö) sooviks lasteaia menüüs näha väga tervislikku salatit, mis sisaldab järgmist: suuremat sorti tomatitükid suuremat sorti toore lillkapsa tükid (tomatit natuke rohkem kui lillkapsast) väikesed (5mm x 5mm) juustukuubikud. Sobiks kõige tavalisem neutraalse maitsega juust, s.t. mitte mozzarella ega feta-tüüpi pehme ega mõni liiga kõva vänge maitsega juust. võib lisada ka natuke musti oliive hakkida sisse rohelist sibulat ja tilli maitseks natuke soola ja/või musta pipart Sorts õli

Toit ja toitumine
thumbnail
19
doc

Tsitsruselised

ja Bvitamiini. Mandariine süüakse toorelt või neist valmistatakse keedis, dzhemmi, jooke ja muud sellist. Viljakestas sisalduvat eeterlikku õli kasutatakse kondiitri ja parfümeeriatööstuses. Mandariinide maailmatoodang oli 1996. aastal 16 miljonit tonni. Esikohal on Hiina. KUIDAS KASAVATADA TSITRUSELISI : 9 Tsitruse (Citrus) perekonna paljud liigid on väga tuntud: apelsin, sidrun, mandariin jne. Nad on kõik üksteisega väga lähedalt sugulased ja nende viljad on söödavad. Kõik tsitruselised vajavad kasvamiseks, õitsemiseks ja viljumiseks palju valgust, avarust ja õhurikast otsese ereda päikese eest varjatud kasvukohta. Samuti vajavad nad kõrget õhuniiskust. Tsitruselised ei talu lubjarikast vett, nad taluvad ennem ala kui ülekastmist. Kastmisvett ei tohi alusele seisma jätta. Tsitruselistele on talvine lehtede varisemine loomulik

Kokandus
thumbnail
5
odt

Tordid

Kõrvitsarull 3 Muna 3/4 tassi jahu 2 tl kaneeli 1tl küpsetusp. 1 tl jahvatatud invger 1/2 tl soola 1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit. 1 tass kristallsuhkurt 2/3 tassi purgi kõrvitsat. 1tl sidruni mahla 1 tass hakitud pähkleid tuhksuhkurt 28 g koorejuustu 1/3 tassi võid 1 1/2 tl vanillit 1 1/2 tassi tuhksuhkurt 1) Lase munadel olla toa temp. 30Min. Väikses kausis sega kokku jahu, kaneel, küpsetusp. Ingver, sool, ja muskaatpähkel. Pane kõrvale. 2) Pane ahi 190 C. Vahusta munad u. 5 minutit. Pane juurde suhkur segada, lisa juurde kõrvits ja sidrun. Sega sisse jahu. Määri taigen pannile, puista peale pähklid ja küpseta u. 15 minutit. Keera biskviit plaat tuhksuhkruga kaetud rätiku peale ning keera rulli. Lase jahtuda. 3) Samal ajal. Sega kausis kokku toorjuust, või ning vanilli keskmisel kiirusel kuni kreem on sile. Lõpuks sega sisse 1 1/2 tassi tuhksuhkurt. 4) Keera kook lahti, eemalda rätik. Pane täidis põhjale jäädes 2,5 cm kaugusele äärtest. Keera kook kokku n

Toiduvalmistamine
thumbnail
5
odt

Eksootilised puuviljad (referaat)

Rakvere Ametikool Kadri Trilljärv K-12 EKSOOTILISED PUUVILJAD Toiduainete õpetuse referaat Hindaja: Eha Raal Rakvere 2009 1. Apelsin Apelsin (Citrus sinensis) on apelsinipuu vili. Apelsin on omapärane mari, mille koore moodustavad oranz väliskate, eksokarp, milles leidub eeterlikku õli, ja selle all asuv kobe heledam vahekate, mesokarp. Vilja sisemine mahlakas osa on kilejate vaheseintega jaotatud sektoriteks. Sektorite sees asuv viljaliha aga on kujunenud mesokarbist sissepoole sopistunud pikkadest peenikestest mahl täidetud kotikestest. Apelsini viljaliha on väga maitsev, suure suhkrusisaldusega

Kokandus
thumbnail
44
pdf

Eksootilised-puuviljad

sisaldus. ORAC-väärtus on 2150 / 100 g. Mangostanis sisalduvad antioksüdandid vähendavad südame-veresoonkonna haiguste, liigesehaiguste riski, tugevdavad immuunsüsteemi. Mangostani serveerimine Süüakse toorelt, kaalulangetus mahla, tehakse pulbreid ja kasutatakse kui maitseainet. Apelsin ● Pärit Hiinast ● Hakkas levima 17. sajandil ● Kõrghooaeg aprillis ja novembris ● Või süüa värskelt või töödeldult Ahvatlev apelsin ● 2 apelsini ● 1,4 dl India pähkleid ● 1 dl kookospiima ● 2 tl Agaavisiirupit ● 5 tk jääkuubikuid ● peale granaatõunaseemneid Leota India pähkleid vees 15 minutit. Koori ja tükelda apelsinid. Pane kõik koostisosad blenderisse ja blenderda suurel kiirusel, et purustada apelsinide kiulised kestad. Serveerimisel kaunista granaatõuna seemnetega.

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

Hakitud ingverijuurt  1 apelsin  200g külmutatud mustikaid 2 spl (30 ml)

Toitlustus
thumbnail
6
xls

Toitude tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid

TOIDU NIMETUS Porgandi-apelsinisupp 1. ports. väljatulek (ml/g) 130 valmist.portsj. arv x (tk) 5 kasumi % 67,6 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20%- ta ühiku koguse TOIDUAINE ühik 1 bruto kao % 1 neto x bruto x neto hind hind porgand kg 0,055 20 0,046 0,275 0,230 5,50 0,30 apelsin kg 0,030 40 0,021 0,150 0,105 15,50 0,47 mugulsibul kg 0,014 17 0,012 0,070 0,060 13,58 0,19 õli l 0,002 0,002 0,010 0,010 22,42 0,04 10 % rõõsk koor l 0,017 0,017

Toitlustus
thumbnail
8
docx

Maitsvad õunakoogid

Õunakoogid (jm magustoidud) Mõnus kreemine õunakook Vaja läheb: PÕHI 3dl jahu 3spl suhkrut 0.5tl küpsetuspulbrit ~75g võid (toasoe) 1 muna ÕUNAD 3-4 suuremat õuna 50g võid 3sl fariinisuhkrut 2sl konjakit kaneeli KREEM 4dl piima 4 muna 6sl suhkrut 4sl jahu 2tl vanillisuhkrut Põhja jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka muna ning sõtku (puulusikaga) tainaks. Suru tainas 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, toksi kahvliga taina sisse väikesed augud ja pane külmkappi. Samal ajal koori õunad, eemalda südamikud ja lõika paksemateks sektoriteks. Kuumuta pannil või ning sulata selles fariinisuhkur. Lisa veidi kaneeli ja konjak. Laota õunad pannile ja küpseta poolpehmeks. Valmista keedukreem. Selleks pane üle poole piimast madalal kuumusel soojenema, aga päris keema ära lase. Teises kausis, kus on ülejäänud piim, klopi lahti munad ja lisa suhkur ning vanillisuhkur. Viimasena sõelu juurde jahu ning kanna

Toiduained




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun