Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Referaat "Toksiliste ainete kuhjumine toiduahelas" (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Keskkonnale ohtlikud ained ­ mis need on ?
 
Säutsu twitteris
Eesti Maaülikool
Põllumajandus- ja keskkonnainstituut

Kadi Mõttus
Toksiliste ainete kuhjumine toiduahelas ehk toiduahela kontsentreerumine
Referaat

Juhendaja : lek. Merle Ööpik


Tartu 2010
Sissejuhatus
Juba neoliitikumi ajal (umbes 5000-2000 aastat eKr) pani inimene aluse tänapäeva põllumajandusele, minnes anastavalt majanduselt üle viljelusmajandusele. Seda sündmust peetakse inimkonna arengus murranguliseks, sest muututi eluviisilt paikseks, sõltuvus loodusest vähenes (hakati ise endale toiduaineid kasvatama), vähenesid ka näljahädad ja selle mõjul pikenes eluiga ning vähenes suremus . Koos rahvaarvu kasvuga tekkis aga vajadus rakendada produktiivsemaid põlluharimisvõtteid, et tagada suurem saagikus. Põllumaa tootlikuse suurendamise olulisus oli seda suurem, et juba varajaste tsivlisatsioonide tekkimisel kujunes välja ühiskondlik tööjaotus, mis on põhiolemuselt sarnane tänapäevasele, kus vaid üks osa ühiskonna liikmestest on vastutav kogu ühiskonnale vajaliku toidu hankimise eest. Kuna kahjurite tõrje on üks võimalik viis saada põllumaalt rohkem saaki, siis muutusid pestitsiidid peale II maailmasõda kaasaegse põllumajanduse võtmesõnaks.
Alates 1950. aastates hakkas järsult suurenema rahvastiku arv ja ressursitarve, mis tõi endaga kaasa ka pestitsiidide kasutamise plahvatusliku kasvu. Oletatakse, et pestisiidide läbimüük on iga kümne aasta jooksul neljakoristunud. Pestitsiidide laialdane kasutuselevõtt ei olnud aga vaid positiivne, vaid tõi endaga kaasa ka mitmed probleeme, eeskätt otsese keskkonnasaaste, kuna pestitsiidid on üsna püsivad, kanduvad toiduaheldas edasi ning põhjustavad organismidesse kuhjudes süvenevat mürgitatust. Toksiliste ainete kuhjumine organismis võib kahjustada elukvaliteeti (erinevad haigused, probleemid järglaste saamisel) või lõppeda isegi surmaga. Seega on antud teema väga oluline nii liikide säilitamisel kui ka ökosüsteemi kui terviku stabiilsuse tagamisel .
Pestitsiidid ja nende mõju
Pestitsiidid on keemilised ained, mida kasutatakse peamiselt kahjurite tõrjeks, kuid lisaks takistavad nad toidu või muude materjalide riknemist ja ka haiguste levikut. Keemiliselt jagunevad pestitsiidid anorgaanilisteks ja orgaanilisteks, oma toimevaldkonna järgi jagunevad nad aga neljaks : herbitsiidid ehk taimemürgid, fungitsiidid ehk
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Referaat  Toksiliste ainete kuhjumine toiduahelas #1 Referaat  Toksiliste ainete kuhjumine toiduahelas #2 Referaat  Toksiliste ainete kuhjumine toiduahelas #3 Referaat  Toksiliste ainete kuhjumine toiduahelas #4 Referaat  Toksiliste ainete kuhjumine toiduahelas #5
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-11-03 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor moosipall Õppematerjali autor

Lisainfo

Referaat \"Toksiliste ainete kuhjumine toiduahelas ehk toiduahela kontsentreerumine\" ökoloogia
ökoloogia referaat , toksiliste ainete kuhjumine toiduahelas , toiduahela kontsentreerumine

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

77
doc
TEHNOÖKOLOOGIA EKSAM
990
pdf
Maailmataju ehk maailmapilt 2015
26
pdf
Referaat-kiirmoe kahjulik mõju inimesele ja keskkonnale
107
docx
Õigusdeaduskonna sissejuhatus psühholoogiasse
98
docx
Kogu keskkooli bioloogia konspekt
19
doc
Mesilaste haigus - CCD
24
docx
Liikide kadumise põhjused
37
odt
Psühholoogia



Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun