Mis veebilehti külastad? Anna Teada Sulge
Facebook Like
Küsitlus


Rakud (2)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
Rakud
Rakuteooria põhiseisukohad:
1. Kõik organismid on rakulise ehitusega
2. Uued rakud tekivad olemasolevatest rakkudest jagunemise teel
3. Rakkude ehitus ja talitlus on omavahel kooskõlas
Kõik organismid jaotatakse kahte rühma: prokarüoodid ja eukarüoodid.
Prokarüoodid e. eeltuumsed on bakterid . Neil puudub membraaniga piiritletud tuum ning raku sisemuses on tunduvalt vähem struktuure. (N: tsüanobakterid, mükoplasmad)
Eukarüoodid jaotatakse protistideks, taime-, seene- ja loomariigiks.
Viirused ei kuulu kumbagi rühma. (N: viburloomad , käsnad, rohevetikad )
Loomaraku ehitus ja talitlus
Rakutuum :
  • tavaliselt ümar
  • ümbritsetud tuumaümbrisega, mis koosneb kahest membraanist, milles paiknevad poorid
  • tuum on täidetud plasmaga
  • tuumas
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla

Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele faili TASUTA e-mailile

Rakud #1 Rakud #2 Rakud #3 Rakud #4 Rakud #5
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-11-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 167 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Timmy Õppematerjali autor

Lisainfo

Rakuteooria põhiseisukohad
Loomaraku ehitus ja talitlus
Taimerakku eripära
Pildid !

Märksõnad

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (2)

krsty603 profiilipilt
krsty603: aitas mind
09:23 19-02-2010
maarja21 profiilipilt
maarja21: piisav
15:55 22-05-2009


Sarnased materjalid

5
doc
Rakud
6
odt
Rakud
3
doc
Rakud
2
doc
Rakud
5
doc
Rakk
5
odt
Rakk
2
odt
Rakk
8
doc
Rakk





Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun