Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


India köök sissejuhatus.
 Indias ei eksisteeri ühtset kööki kuna 
klimaatilised tingimused on seal eri  paigus  
erinevad.Samuti paljud usundid on väga 
ranged toidu suhtes.
 Tootmisvõimalused on indias head,kuid 
usundite tõttu süüakse seal vähe 
lihasaadusi,kala,muna.
 Suurem osa rahvast on vegetaarlased ja 
söövad riisi,putrusid, aedvilju
 Näiteks põhjas maitsestatakse toit pehmelt 
aga lõunas maitsestatakse toit vürtsiselt.
Eripärad
 Indias kasvavad  haruldased  
aedviljad:ananassid,kookospähklid,datlid,mangod
,baklazaanid.
 India toidu suureks eripäraks on selle 
maitsetamine.Seal osatakse segada vürtse nii 
hästi et tänu sellele toiduainete parimad 
omadused tulevad välja.
 Süüakse sõrmedega.Peale sööki pestakse 
sõrmed veekausikeses laual.Toidu lõpetuseks 
näritakse beetlit.(Mõrkjas aine,mis mõjub 
ergutavalt-segu beetlipipra lehtedest,pähklitest).
Peamised  toorained
  Riis , Kartul ,porgand, sibul ,oad, broiler ,kala
 Vürtsid-India kõige levinum vürts on 
karri (tehnoloogia-maitseaineid segatakse õiges 
järjekorras,kasutatakse  seitse  kuni 10 maitseainet 
mis annavad roogadele  aroomi  ja maitse)
 Köögiviljad(tehnoloogia-peamiselt aurutatakse 
kuna nii säilivad vitamiinid ja  mineraalained )
 Liha(olenevalt usundist)
  Maitsetaimed
  Puuviljad (süüakse vahepaladena)
 Pähklid,seemned
Sageli kasutatavad toidud
 Basmati riis-pikateraline,ei kleepu kergesti.
  Lassi -jogurtijook kuhu segatakse vürtse,mett või 
puuviljamahlu
Vasakule Paremale
Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #1 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #2 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #3 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #4 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #5 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #6 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #7 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #8 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #9 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #10 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #11 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #12 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #13 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #14 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #15 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #16 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #17 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #18 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #19 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #20 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #21 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #22 Rahvusköögid 2 KURSUS - INDIA #23
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 23 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2017-09-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor merlin sippul Õppematerjali autor
India rahvusköögi tutvustus

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
doc

India köök

põletavate maitseainete toimet. Lassi sisaldab alati ohtralt purustatud toidujääd, mis aitab organismi jahutada. Lassit võib meie toidukultuuris pakkuda ka järelroana, serveerides seda eelnevalt sügavkülmas hoitud kõrgetest klaasidest ja pikavarrelise teelusikaga varustatuna. Indias elab palju rahvaid, suure maa-ala looduslikud ja klimaatilised tingimused on eri paikades erisugused. Paljud usundid on toitlustamise suhtes rangete nõuetega. Selle kõige tagajärjel ei ole olemas ühtset india kööki. Kuigi looduslikud eeldused toiduainete tootmiseks on enamikul maal väga head, on paljude Indias elavate inimeste toit kehv. Mitmed usundid keelavad liha ja igasuguse lihasaaduste, isegi kalade, munade ja piima tarbimise. Seepärast on hulk rahvast puhtakujulised vegetaarlased ja söövad peamiselt riisi, putrusid, aedvilju. Kellel piima kasutamine on lubatud, need söövad ka piima ning piimasaadusi, eriti jogurtit ja võid. Teised saavad

Kultuurilugu
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

10. Eesti toidukultuur ja rahvusköök 277  Eesti toidukultuuri areng ja toidupärand 277  Tähtpäevatoidud 282  Kaasaegne Eesti köök 286  Uued trendid Eesti rahvusköögi arendamisel 293 11. Erinevate rahvaste toidukultuur 297  Usundid ja toitumiskultuur 297  Tuntumad rahvusköögid 302 3 1. TOITLUSTUSETTEVÕTETE JA -TEENUSTE LIIGID Eesmärk: õppida tundma 1) toitlustusettevõtete tüüpe, 2) toitlustusettevõtete äriideid, 3) toitlustusettevõtete eripärasid. Alapeatükid: 1.1. Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 1.2. Kiirtoiduettevõtted 1.3. Kohvikud 1.4

Analüüsimeetodid äriuuringutes



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun