Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Psühholoogia kodutöö (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Psühholoogia
I.Osa
Teadusliku psühholoogia raamatud:
  • Helen Marie Loorents „Heaolu kiirtee“ : arvan, et see raamat kuulub teadusliku psühholoogia alla, sest autor ise on akrediteeritud tervise- ja elunõustaja ning omab firmat, mile põhieesmärk on aidata inimestel ennast leida ning tervislikuks hakata. Ta on käinud koolis, kus õppis toitumise ja hea elu seost. Koolides põhinetakse teadlaste uuringutel.
  • Jüri Uljas „Eestlase keha kõneleb“: raamat põhineb tudengite vaatluste ja uuringute põhjal, mille pärast arvan, et see raamat kuulub teadusliku psühholoogia alla.
  • Daniel J. Levitin „Korrastatud mõistus“: raamatu autor Daniel Levitin kes on McGilli ülikooli psühholoogia ja neuroteaduse professor näitab rohkete eluliste näidetega vürtsitatult uusimate teadustulemuste varal , kuidas saada tänapäevases infomaailmas taas oma koduse elu, töö ja aja korraldamise peremeheks.
    Rahvapsühholoogia raamatud
  • Kerttu Vesik „Vikerkaarte taga vangis “: arvan, et see raamat kuulub rahvapsühholoogia raamatute alla, sest raamatus jutustavad 12 Eesti ema oma loo, kuidas elada üle sünnituse järgne depressioon.
  • Marie Kondo „Jaapani korrastuskunst“: raamat põhineb Marie Kondo meetodil kuidas täisväärtuslikku elu ning ollla õnnelik. Arvan, et raamat kuulub rahvapsühholoogia raamatute hulka, sellepärast, et raamatu autori meetod toetub põhimõttele “mis juba korras, see ei lähe enam kunagi sassi”.
  • Linda Braswel „ Kaotatud eneseaustuse otsinguil“ : raamat on kirjutatud tundlikuks ja toetavaks kaaslaseks vägistamise või instesti üle elanud inimeste jaoks nende taastumisel traumaatlisest kogemusest. Autor kirjutas raamatu kogemustest, mis ta sai palju aastaid vägistamisohvritega tegelemisest ja sellepärast arvangi, et ta kuulub rahvapsühholoogia raamatute hulka.
    II. osa
  • Valisin testi meetodi.
  • Hakkan uurima , kummal minu vanematest on kõrgem IQ.
  • Minu hüpotees : arvan, et minu isal on suurem IQ.
  • Mõlemal katsealusel tuli läbida lühike 15-ne küsimuseline IQ test. Küsimustele vastamiseks oli aega täpselt 5 minutit. Iga õigestivastatud küsimus annab 10 punkti ehk maksimum on võimalik saada 150 punkti.
  • Minu ema tulemused: jõudis 5 minuti jooksul vastata 9-le küsimusele millest 6 olid õiged. Ehk minu ema skoor oli 60 punkti. Isa tulemused: vastas 5-minuti jooksul 12-le küsimusele millest õiged olid 8. Ehk minu isa skoor oli 60 punkti.
  • Kuna minu isa punktisumma oli suurem siis mu hüpotees osutus tõeseks.
    III. Osa
    Spordipsühholoogia
    Tahaksin töötada spordipsühholoogia valdkonnas, sest mulle meeldib endale sporti teha ja nii saaksin ise ka targemaks, kuidas sport inimese psüühikat mõjutab. Alati räägitakse, et peale spordi tegemist on hea tunne, selline värske ja ollakse endaga rahul. Kui töötaksin spordipsühholoogia valdkonnas, siis motiveeriksin inimesi ning annaksin neile mõista, et sporti teevad nad enda jaoks, mitte minu. Minu arvates on fakt see, et peale trenni tunned ennast paremini, kui trenni ära jättes, sest kui jätatd trenni tegemata tunned süümepiinu ja üleüldiselt halvasti.
  • Psühholoogia kodutöö #1 Psühholoogia kodutöö #2 Psühholoogia kodutöö #3
    Punktid Tasuta Faili alla laadimine on tasuta
    Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2016-03-07 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 8 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor VaikoVaher Õppematerjali autor
    (Vaiko Vaher)

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    88
    doc

    Liigutustegevuse tunnetuslikud ja käitumuslikud alused

    nii füüsilises kui ka sotsiaalses ruumis. Teadvus on omane ainult inimesele – on inimese psüühika kõrgem vorm ja olulisemaks jooneks on inimese sihipärase tegevuse tagamine Psüühilisi protsesse mõjutavad:  Keskkonnastiimulid  Varasemad kogemused  Geneetiline baas  Füsioloogiline seisund  Tunnetussüsteem  Sotsiaalne keskkond  Kultuuriline keskkond  Individuaalsed omadused 1.2. Psühholoogia valdkonnad 1. Bioloogiline psühholoogia: (Charles Darwin – Origin of Species, 1858) - Mõistmaks käitumist ja inimestevahelisi er 1 Inimkäitumise mõistmine bioloogilisest perspektiivist. Pärilike tegurite olulisus. Populatsioonisisene vs populatsioonide vaheline variatiivsus. Liigisisesed individuaalsed erinevused. Füsioloogilised protsessid.

    Psühholoogia alused
    thumbnail
    106
    pdf

    PSÜHHOLOOGIA ALUSED

    AAVO LUUK PSÜHHOLOOGIA ALUSED LOENGUKONSPEKT ESIMENE OSA TARTU 2003 Psühholoogia alused 2 SISUKORD 1. Sissejuhatus psühholoogia probleemidesse 3 2. Psühholoogia valdkonnad ja uurimismeetodid 6 3. Psüühika bioloogilised alused I. Närviraku ehitus ja funktsioneerimine 11 4. Psüühika bioloogilised alused II. Närvisüsteemi makrostruktuur 14 5. Aistingud I. Aistingute teooria ja mõõtmine 18 6. Aistingud II. Aistingud eri modaalsustes 21 7. Taju 26 8. Mälu I

    Psühholoogia alused
    thumbnail
    46
    pdf

    Sotsiaalpsühholoogia loengud

    Peale reisi saatis ta kõikidele ettevõtetele küsimustiku, küsis: kui teie asutuse ukse taha ilmuks üks hiinlastest abielupaar, kas te teenindatakse neid? Vastusevalikuid oli 3: ei, jah, sõltub asjaoludest. Tagasi sai 128 vastust. Tulemus: 92% vastasid EI. Seda uuringut peetakse üheks käitumist kirjeldavaks olulisemaks uuringuks ajaloos, see oli 1934 aastal. Mis on sotsiaalpsühholoogia? Igapäevaselt mõtleme teiste inimeste peale ja kuidas nendega käituda. SP on psühholoogia haru, mis uurib teaduslikult inimühenduste tekkimist, arenemist ja talitlust ning ühiskonnanähtuste ja ­suhete psühholoogilist külge. Selle raames uuritakse kõiki käitumisi, mis seostuvad inimese ja tema suhetega teiste inimeste, gruppide, sotsiaalsete institutsioonide ja ühiskonnaga (Reber, 1995). Gordon W. Allport (1968): katsega mõista ja seletada seda, kuidas inimese mõtteid, tundeid ja käitumist mõjutab tegelik, kujutletud ja eeldatud teiste inimeste kohalolek.

    Sotsiaalpsühholoogia
    thumbnail
    99
    doc

    11. klassi kirjanduse eksami konspekt + raamatu kokkuvõtted

    1. Ilukirjanduse olemus Kirjanduse jaotus üldiselt Ajakirjandus ehk Ilukirjandu Tarbeteksti Graafilised Elektroonilised Teaduskirjandus publitsistika s d tekstid tekstid Artikkel Artikkel Eepika Õpik Skeem Arvuti Uurimustöö Intervjuu Lüürika Teatmeteos Diagramm Mobiiltelefon Referaat Reportaaz Dramaatika Eeskiri Joonised Teletekst Diplomitöö Kiri Lüro-eepika Käskkiri Graafik Reklaam Essee Koomiks Seadustik Kaardid Pilapilt ehk karikatuur Reklaam Gloobus

    Kirjandus
    thumbnail
    80
    pdf

    03Sisu481 560

    Laanes, avaartikkel_Layout 1 29.06.12 12:32 Page 481 Keel ja 7/2012 Kirjandus LV aastakäik EEsti tEadustE akadEEmia ja EEsti kirjanikE Liidu ajakiri Vaba mees bornhöhe „Tasujas” Kultuurimälu, rändavad vormid ja rahvuse rajajooned EnEkEn LaanEs u urides rahvusliku liikumise aegse jutukirjanduse mõju kaasaegsetele ja hilisematele lugejatele, vahendab august Palm oma 1935. aastal ilmu- nud artiklis jaan roosi meenutuse Võnnu lahingus hukkunud mehest, kelle taskust olevat leitud „tasuja” (Palm 1935: 171). Lugu mehest, kes võitleb Landeswehri sõjas, taskus raamat jüriöö ülestõusust, illustreerib kultuurimälu uurija ann rigney väidet, e

    Kategoriseerimata
    thumbnail
    352
    pdf

    Andekusest ja andekatest lastest

    Sellise määratlusega rõhutatakse potentsiaali, igas lapses peituvaid võimalusi, mis panevad meile kohustuse lapse annet märgata ja tema arengut toetada. 14 Intelligentsus ja erivõimed Intelligentsus ja erivõimed Intelligentsuse kohta on eesti keeles ilmunud üsna palju kirjutisi, head ülevaadet pakub näiteks Edgar Krulli “Pedagoogilise psühholoogia käsiraa- mat” (2000). Seetõttu ei peatuks siinkohal põhjalikumalt intelligentsuse eri käsitustel, mida üldjoontes võib jaotada struktuurist lähtuvateks (nt ühe või mitme faktori teooriad) ja informatsiooni töötluse viisidest lähtu- vateks, vaid keskenduks eeskätt Eesti laste vaimseid võimeid puudutavatele

    Psühholoogia
    thumbnail
    53
    doc

    Kirjanduse eksami piletid

    1. Ilukirjanduse olemus, tähtsus ja seosed teiste kunstiliikidega Ilukirjandusliku teksti kaks tavapärast esitusviisi on seotud ja sidumata kõne. Seotud kõnet nimetatakse poeesiaks ehk luuleks, sidumata kõne proosaks. Poeesia keel on rütmistatud, proosa keel on lähedane kõnekeelele. Igal kirjandusteosel on kindel teema ­ nähtuste ring, mida teoses käsitletakse. Teema valikul peab kirjanik arvestama lugejatega. Ühelt poolt peaks kirjandusteos olema huvitav ja aktuaalne, teiselt poolt sisaldama ka üle aegade ulatuvaid mõtteid. Kirjanduses on välja kujunenud rida traditsioonilisi teemasid, mis käsitlevad inimese ja eluga seotud keskseid nähtusi, nagu armastus, võitlus, sõprus, töö, kodumaa, loodus, ühiskond jt. Pikemates teostes käsitletakse enamasti mitut teemat, mis jagunevad pea- ja kõrvalteemadeks. Kõrvalteemasid arendatakse lühemalt ning nende ülesanne on peateemat toetada. Teema käsitlemiseks vajab kirjanik toormaterjali ­

    Kirjandus
    thumbnail
    38
    pdf

    Loengukonspekt Kasvatustöö ja -probleemid 2013

    Emotsionaal ja käitumisraskused. Hinnanguvaba, kontekstiga seotud, eripedagoog peab emotsiaal ja käitumisraskustega lasteks neid, kellel vähemalt kahes valdkonnas püsivad probleemid. Või esineda koos puuete ja hälvetega ning häiretega. Maladjusted behavior ­kohanematu käitumine ­ katusmõiste. Teaduskirjanduses sünonüümiks probleemsele käitumisele. Seda kasutatakse harvemini ­ et mitte silte külge panna. Normidele mittevastav käitumine. Psühhiaatria, kliiniline psühholoogia. Misbehavior ­väärkäitumine (vähe kasutatakse, et silte ja negatiivset hinnangut mitte külge panna) Oppositional behavior ­ oppositsiooniline käitumine, pedagoog. Kui kasutab psühhiaater ­ siis ütleb, et tõrges- trotslik käitumine. Trotslik, hakkab vastu, vihastab, kangekaelne, kergesti solvumine, ärrituv. VÕIMALIKULT HINNANGUVABA PROBLEEMIDE KIRJELDAMINE. ÜKS ASI ON SPETSIALISTIDE VAHELINE ÜHTNE TERMINITE MÕISTMINE. TEINE ASI OLUKORD PROBLEEMSE LAPSEGA.

    Kasvatustöö ja probleemid




    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun