Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Pseudoteadused (0)

1 Hindamata
Punktid
Vasakule Paremale
Pseudoteadused #1 Pseudoteadused #2 Pseudoteadused #3 Pseudoteadused #4 Pseudoteadused #5 Pseudoteadused #6 Pseudoteadused #7 Pseudoteadused #8 Pseudoteadused #9 Pseudoteadused #10 Pseudoteadused #11 Pseudoteadused #12 Pseudoteadused #13 Pseudoteadused #14 Pseudoteadused #15 Pseudoteadused #16 Pseudoteadused #17 Pseudoteadused #18 Pseudoteadused #19 Pseudoteadused #20 Pseudoteadused #21 Pseudoteadused #22 Pseudoteadused #23 Pseudoteadused #24 Pseudoteadused #25 Pseudoteadused #26 Pseudoteadused #27
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 27 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-10-17 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 56 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Demokritos Õppematerjali autor
Uurimustöö pseudoteadustest.
Pseudoteaduse all peetakse silmas tegevusvaldkondi ning väiteid ja argumente, mida esitatakse teaduslikena, kuid mis tegelikult teaduse alla ei kuulu.
Antud uurimustöö vastavusse viimisel oma kooli täpsete vormistusnõuetega peaks olema igaühel võimalik saada selle eest vähemasti hinne 4(tõenäolislt siiski 5) või siis vähemasti on see kasulik näidistöö, mille põhjal enda uurimustööd teha.
Teema on ka hetkel väga aktuaalne seoses populaarse telesarja "Selgeltnägijate tuleprooviga". See uurimustöö on eelnevalt tehtud teaduslike uurimustööde üldistus ning nende analüüs.
Täpsema vaatluse alla on võetud tänapäeval laialtlevinud väidetavad teadused: homöopaatia, astroloogia ja kreatsionism.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
1
docx

Pseudoteadus

Popperit tuntakse kõige rohkem selle järgi, et ta lükkas tagasi klassikalise induktsionistliku arusaama teadusest, esitas teaduse ja mitteteaduse eristamiseks väidete ja teooriate empiirilise falsifitseeritavuse kriteeriumi. Väited nagu ,,jumal lõi universumi" võivad olla nii tõesed kui ka väärad, kuid neid väiteid ei saa tõestada, ega ka ümber lükata testide abil, seetõttu ei ole need teaduslikud. Pseudoteaduse ajaloos on eriti raske kahte teadust eristada, kuna mõned teadused on arenenud pseudoteadusest. Näide sellest on keemia, mis kujunes välja Alkeemiast. Suur mitmekesisus pseudoteaduses teeb selle ajaloo veelgi raskemaks. Mõned libateadused pärinesid eel-teaduslikust ajastust, nagu näiteks Astroloogia ja Nõelravi. Teised arenesid ideoloogia osana, või vastusena märgatud ohule ideoloogias. Selle näide on kreatsionism, mis oli arendatud vastusena evolutsiooni teooriale.

Filosoofia
thumbnail
5
doc

Arvuti viirused ja nende vastu võitlemine

Kullamaa keskkool ARVUTIVIIRUSED JA NENDE VASTU VÕITLEMINE Arvutiõpetuse referaat Kristel laanemäe Juhendaja: Kaido Saul 2009 SISSEJUHATUS Vaevalt on tänapäeval enam inimest kes ei oleks kuulnud ja ka ise kasutanud sõna arvutiviirus. Kui veel aastakümme tagasi tähistas see sõna mingit mütoloogilist olendit, kellesse paljud suhtusid nii nagu suhtutakse Ufo-desse, siis tänapäeval on asi muutunud. Arvutiviirustest on saanud meie igapäevaelu lahutamatu osa. Siiski on ka praegu arvamusi, mis tekitavad paanikat ilma põhjuseta. Näiteks võib tuua Trooja hobuse, mida on väga suur hulk arvutikasutajaid peab kõige hullemaks viiruseks maailmas. Tegelikkus on aga see, et Trooja hobune ei ole viirus vaid nuhktarkvara. Ta võib sisaldada arvutit ja andmeid kahjustavaid ja/või hävitavaid koode, kuid reaalsem on võimalus, et viirus sisaldab Trooja hobust. Nii nagu arene

Arvuti õpetus



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun