Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like


Projekt "kohvik" (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
TARTU ÜLIKOOLI NARVA KOLLEDŽ
ÜHISKONNATEADUSTE LEKTORAAT
PROJEKT „ KOHVIK
Projektikava
NARVA 2014
SISUKORD
KOKKUVÕTE 3
1. ETTEVÕTE ÜLDTUTVUSTUS 4
1.1. Ettevõtte üldandmed 4
1.2. Ettevõtte tegevsed ja üldised eesmärgid 4
1.3. Äriline vajadus (eesmärgid) 7
1.4. Projektiideede kirjeldus 8
1.5. Swot analüüs 11
1.6. Ettevõtte välised riskid 12
1.7. Ettevõtte sisesed riskid 13
1.8. Projekti riskid 14
1.9. Tegevuste hierarhia 15
2. PROJEKTI JA ORGANISATSIOONI STRUKTUUR JA RESSURSID 17
3. PROJEKTI TEGEVUSTE AJAKAVA 18
3.1. Kommunikatsiooni plaan 20
4. PROJEKTI FINANTSPLAAN 21
LISA 1. MC Project - Tööjõuressurss ja tegevuse etapid 23
LISA 2. MC Project- Tegevustel materjalide kulu 24
LISA 3. MC Project- Tööjõuressursside palgakulu 25
LISA 4. Protokoll 26
LISA 5. Üürileping 28
KOKKUVÕTE
Projekt on koostatud catering - teenusega tegutsevale toitlustusettevõttele, kes soovib ettevõtte kasvul tegevust laiendada.
Ettevõtte alustas tegevust 2008 a. aprillis . Põhiliselt pakuti vaid catering- teenust üle Eesti meelelahutuslikel üritustel ja maakonnas .
Poolteise aasta tegevuse järgselt tekkis plaan tegevust laiendada.
Võimalus avanes avalikus konkurentsikorras üürida ruumid kohvikupinnana, omavalitsusele kuuluvas majas „Spordihoones Virtus“. Ruumide vaatlusel kujuneb probleemiks kohviku müügisaal, mis on mahutavusega vaid 24 inimest, mis ei ole kooskõlas reaalse tarbimismahuga kliendi näol.
Ruumid vajavad kapitalremonti, seega laiendatakse remonti ka kohviku eesruumile, mis esialgsel ruumide ülevõtmisel plaanis ei olnud.
Koostööks renditatavatele ruumidele sõlmitakse üürileandja ja toitlustaja vaheline edasine üürileping.
Eesmärgiks kohviku siseruumide ja eesruumi remondiga, on saavutada suuremad võimalused teenuseid laiemas mahus müüa.
Remondi alustamiseks fikseeritakse ruumide seisukord , planeeritakse remondiks kapitalirahastus, alustatakse personaliotsinguga ning tööde teostamise ehk remondiga.
Remondi ettevalmistusteks ja remondi teostamiseks kaasatakse tööjõudu, kelleks on perekonnaliikmed, head tuttavad ( projektis edaspidi- Abiline1, 2, 3). Elektritöödeks vajatakse omal alal spetsialiseerunud inimest.
Samuti võetakse tööle kokk - teenindaja ning kokaabi - koristaja , kes alustavad tööd kohvikus peale remonti ( menüü juurutamise hetkest).
Kokku on projekti planeeritud koos juhatajaga seitse inimest.
Kogu finantseering on ära kaetud ettevõtte eelnevatest tuludest ehk omafinatseeringust, millele kulus 3000 eurot. Projekt kulges kokkuvõttes kuu aega, millest remonditegevustele kulus umbes kaks ja pool nädalat.
Projekt sai teostatud edukalt, ettearvamatuid olukordi ette ei tulnud. Ka andis projektiga tegelemine juhile vastavasisuliste ülesannete täitmisel uued kogemused, mida tuli juhtida enamjaolt üksinda.

1. ETTEVÕTTE ÜLDTUTVUSTUS

1.1 Ettevõtte üldandmed


Projekt - „ KOHVIK VIRTUS“
Asukoht: Spordikeskus „VIRTUS”
Projekti korraldaja:.........................
E- mail:.......................
Info: +372...................
Koduleht : www.kohvikvirtus.wordpress.com

1.2 Ettevõtte tegevused ja üldised eesmärgid


Ettevõtte varasem eesmärk on olnud suunatud catering teenusele. Ettevõtte on oma tegevust alustatud 2008 a. kevadel aprillikuus ning on loodud erakapitalil.
Eesti turul on tegutsetud tänaseni al. 2008 – 2015 perioodis , kokku üle kuue aasta. Ettevõte pakub eesti siseses keskkonnas toitlustusteenus.
Esmane tegevus sai alguse ideest pakkuda toitlustusteenust catering- teenusena üle Eesti meelelahutuslikel üritustel. Sellest tulenevalt oli kahe aasta tegevus suures plaanis hooajaline ehk perioodiline, kus pakkusime teenust vaid kevadest- sügiseni (laadad, suurüritused Lauluväljakutel nagu Õllesummer, Laulupidu , Kontserdid, Spordiüritused jms). Sügisest- kevadeni hooajal sai teenust pakkuda vaid piiritletul kujul. Seda eelkõige ettetellitud teenuse näol (sünnipäeva peo korraldamist, kohvipausid- seminarid jms.)
Senised suuremad ettevõtmised olid olnud osaleda suurüritusel Õllesummer 2008 ja Õllesummer 2009 k.a üleeestilised väiksemad avalikud üritused nagu näiteks omavalitsuste poolt organiseeritud laadad, meelelahutusüritused jne.
Ettevõte pakub toitlustusteenust eesti siseses keskkonnas. Tegevus sai alguse ideest pakkuda toitlustusteenust catering- teenusena, üle Eesti toimuvatel meelelahutuslikel üritustel ja maakonnas.
Pooleteise aasta tegevuse järel vajas ettevõte edasiarengut püsivale pinnale soetatud ruumide näol. Siht oli leida maakonnas ruumid, et luua oma kohvik.
Eesmärkide jätkumiseks said leitud toitlustamise nõuetele vastavuses olevad ruumid, asukohaga Jõgeva linnas Spordihoones „Virtus“, mille saadavuseks tuli esitada visioonprojekt.
Edasise Projektiga „Kohvik“ on plaanitud kapitalremont kohviku müügisaalis.
Remonti laiendatakse ka müügisaali eessaalile, mis esialgu plaanis ei olnud, kuna kohviku sisemine müügisaal jääb edasisel teenuse pakkumisel liiga tagasihoidlikuks .
Ruumide remondiks kirjutatakse esmalt projekt, millele järgneb teostus .
Lühiajalised eesmärgid – teostada kohvikuruumides remont ning viia need vastavusse toidu- ja veterinaarameti nõuetega (vt tabel 3.)
Pikaaajlised eesmärgid on luua sõbraliku ja koduse keskkonnaga kliendisõbralik kohvik.
Probleemipuu aitab välja selgitada projektis ette tulevad probleemid (vt joonis 1.)
Suurimaks probleemiks on väike müügipind. Kuna spordihoone majastruktuur paremaid lahendusi ruumide juurdekasvul kohvikule pakkuda ei suuda, siis tuleb luua plaan, mida saaks edaspidiselt kliendi hoidmiseks ja meelitamiseks ette võtta, eelkõige konkurentsis püsimise eesmärgil.
Kohviku tegevus/müük toimub spordihoones tagasihoidlikul müügipinnal, millest on tingitud piiratud võimalustega müük ja seega piiratud võimalustega kliendile teenusepakkumine k.a suuremate ürituste korraldamisel nagu seminaride-, peo- ja peielaudade ja spordigruppide toitlustmine. Ka igapäeva kliendi teenindamisel, kus ette tuleb erandlikke olukordi kliendirohkuse tõttu.
Eriti on probleemi kitsaskohta tunda spordiklubide mängude ajal, kus sportlaste vajadus toitlustamisele on ülevoolavalt rahvarohke ja nõutud. Piiratud on ka kiire teenindus, vähese püsipersonali olemasolu tõttu, millest pikeneb toidu kättesaamise aeg teenusele. Ka tekitavad ebamugavust igapäevasest tavarütmist üleminek grupilisele rahvamassi toitlustamisele, mida igapäevases rutiinses müügis tavapäraselt ei teki.
Joonis 1. Probleemipuu Allikas: autori koostatud
On oluline, kas projektiks värvatakse oma ala teadmiste ja oskustega personal või mitte.
Projekti käivitumisel soovitakse leida siiski parimad personalileiud, kellel on oskused töötamaks kohvikusisestes tegevustes (remondieelsed ettevalmistused, remont ja menüü juurutamine ).
Tööle võetava personali motivatsiooni puudulikkusega võivad kaasneda projektis ajalisi tõrkeid ja viivitusi.
Samuti on oluline spordihoones majasisene (spordihoone töötajatega) koostöö, kellest sõltub projektis kaasaaitamine info jagamise osas. Tagasisides, millede küsimustes arutelu vajaks läbirääkimist, nt. spordihoone administraatori või juhatajaga. Või paluda abi majandusmehelt, kes valdab sanitartehniliste küsimusi .

1.3 Äriline vajadus(eesmärgid)


Äritegevuse alustamiseks on olemas mitmeid soodustavaid aspekte . Kõige suuremaks aspektiks on toitlustamise vajadus antud keskkonnas nagu spordihoone, kus sportlased vajavad kiiret kohapealset ja stabiilset toitlustamist. Koheselt on olemas ka lojaalsed kliendid spordihoones kohapeal, kui ka varasemalt samal rendipinnal tegutsenud ettevõtjal tekitatud kliendid.
Joonises (2) on välja toodud põhjused ja eesmärgid tegevuse algatamiseks.
Joonis 2. Eesmärgipuu. Allikas: autori koostatud
Ettevõtte juhil on praktilised oskused antud valdkonnale, mis on omandatud eelnevate pikkade tööaastatega. Samuti on juhil ootused ja lootused head, isegi kõrged. Juhil on tutvusi alustada koostööd endiste kolleegidega toitlustusvaldkonnast, kus töötajatel on vajalikud teadmised kokatööks juba olemas.
Edasiste tegevuste käigus on plaan ettevõtte juhil
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Projekt-kohvik #1 Projekt-kohvik #2 Projekt-kohvik #3 Projekt-kohvik #4 Projekt-kohvik #5 Projekt-kohvik #6 Projekt-kohvik #7 Projekt-kohvik #8 Projekt-kohvik #9 Projekt-kohvik #10 Projekt-kohvik #11 Projekt-kohvik #12 Projekt-kohvik #13 Projekt-kohvik #14 Projekt-kohvik #15 Projekt-kohvik #16 Projekt-kohvik #17 Projekt-kohvik #18 Projekt-kohvik #19 Projekt-kohvik #20 Projekt-kohvik #21 Projekt-kohvik #22 Projekt-kohvik #23 Projekt-kohvik #24 Projekt-kohvik #25 Projekt-kohvik #26 Projekt-kohvik #27 Projekt-kohvik #28 Projekt-kohvik #29 Projekt-kohvik #30 Projekt-kohvik #31 Projekt-kohvik #32
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 32 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-03-17 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 70 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AnnaAbi Õppematerjali autor

Lisainfo

Projekt on kirjutatud renoveeritud kohvikule, mille tegevuse üldpind on suhteliselt tagasihoidlik. Siit tekib "probleem"- mida edasi teha, et saada kohvikule laienduse mõttes tegevuspinda juurde ning mis tagaks suurema mahutavuse kliendile s.h müügikäibe laienemise.
kohvik , rentnik , rendiruumid , remont , rendileandja , projektijuht , riskid , rendileandjal

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

1072
pdf
Logistika õpik
161
pdf
Juhtimise alused
105
doc
Lõpueksam-2008 õppekava alusel Majanduse alused
110
doc
Kino infosüsteemi strateegilise arenduse dokumentatsioon
937
pdf
Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat
192
pdf
NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT
101
pdf
Projektipersonali juhtimine konspekt
528
doc
Keskkonnakaitse lõpueksami küsimused-vastused





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima

Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun