Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Popi ja Huhuu (46)

5 VÄGA HEA
Punktid
Popi ja Huhuu #1 Popi ja Huhuu #2 Popi ja Huhuu #3 Popi ja Huhuu #4
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-01-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 1347 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 46 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor xesithy Õppematerjali autor
Tuglase novelli "Popi ja Huhuu" analüüs

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
docx

F. Tuglas „Popi ja Huhuu“

F. Tuglas „Popi ja Huhuu“ 1. Novelli peategelasteks on koer Popi ning puuris elav ahv Huhuu. Ühel päeval lahkus loomade peremees kodust ning jäi väga kauaks ära. Popi ei sallinud oma kaaslast ning ei suutnud oodata, millal Isand koju jõuab. Ühel päeval aga sai Huhuu puurist välja ning hakkas peremehe asjadega laamendama. Ta proovis selga ta riideid, veeretas köögivilju mööda tuba ning kiusas Popit. Isepäine Huhuu käis kodust ära ning ühel päeval tõi ta süüa. Selle peale hakkas Popi teda austama kui uut peremeest. Aja pikku loomad sõbrunesid ning hakkasid üksteisest hoolima. Ühel päeval leidis Huhuu alkoholi ning jõi end purju, koer joobus viina lõhnast. Kui jook otsa sai, hakkasid kaaslased seda juurde otsima ning leidsid kasti, mida nad ei suutnud avada. Kui Huhuu kasti vastu põrandat katki viskas, käis hirmus plahvatus.

Kirjandus
thumbnail
4
docx

F. Tuglas „Popi ja Huhuu“

F. Tuglas „Popi ja Huhuu“ Novelli peategelasteks on koer Popi ning puuris elav ahv Huhuu. Ühel päeval lahkus loomade peremees kodust ning jäi väga kauaks ära. Popi ei sallinud oma kaaslast ning ei suutnud oodata, millal Isand koju jõuab. Ühel päeval aga sai Huhuu puurist välja ning hakkas peremehe asjadega laamendama. Ta proovis selga ta riideid, veeretas köögivilju mööda tuba ning kiusas Popit. Isepäine Huhuu käis kodust ära ning ühel päeval tõi ta süüa. Selle peale hakkas Popi teda austama kui uut peremeest. Aja pikku loomad sõbrunesid ning hakkasid üksteisest hoolima. Ühel päeval leidis Huhuu alkoholi ning jõi end purju, koer joobus viina lõhnast. Kui jook otsa sai, hakkasid kaaslased seda juurde otsima ning leidsid kasti, mida nad ei suutnud avada. Kui Huhuu kasti vastu põrandat katki viskas, käis hirmus plahvatus.

Eesti keel
thumbnail
2
docx

Popi ja Huhuu

1. Kes on Popi? Kes on Huhuu? Novelli peategelasteks on koer Popi ning puuris elav ahv Huhuu. 2. Iseloomusta neid novelli alguse põhjal. Popi koeralikkus avaldub tema alluvuses ning usalduses peremehe vastu. Ta oli truu oma Isandale ning ootas teda õhinal koju, kuid too ei tulnudki. Ta pidi harjuma uue peremehega, kelleks oli Huhuu. Viimane oli aga kiuslik ning isepäine, nagu ahvid ikka, ning Popi peitis end kaitseks kirstu alla. Ta lasi end kiusata, sest koer ei hakka oma peremehele vastu. Ahv Huhuu oli iseseisev: tuli ja läks, millal tahtis. Huhuule, nagu ka teistele ahvidele, meeldis teha pahandust ning katsetada uusi asju. Ta oli väga uudishimulik.Huhuu uudishimulikkus väljendub ka tema huvis alkoholi vastu, mille ta avastas puhtalt katsetades. 3. Millest unistas Popi pärast peremehe lahkumist? Peremahe tagasitulekust. 4. Kuidas käitus Huhuu pärast peremehe lahkumist?

Kirjandus
thumbnail
8
odt

Friedebert Tuglase novell „Popi ja Huhuu“

Friedebert Tuglase novellid „Popi ja Huhuu“ Kirjalik individuaaltöö IX klassile 1. Kes on Popi? Kes on Huhuu? Iseloomusta neid novelli alguse põhjal Popi on taksikoer ja Huhuu ahv. Popi on ilmselgelt väga alandlik ja oma peremehele truu kaaslane. Rahulik ja malbe vajab peremehelt palju tähelepanu. Huhuu on Popi vastand, ta pole eriti vaimustunud oma peremehst ning ei näita absoluutselt üles alandlikkust, isepäine. 2. Millest unistas Popi pärast peremehe lahkumist? Ta unistas peremehest ja ajast mil ta oli alles väike ning ta ei mõistnud veel end ümbritsevat nii kui praegu. Unistas, kuidas peremees on tema vastu alati hea ja annab talle toitu ja head liha ning on Huhuu vastu kuri. 3.Kuidas käitus Huhuu pärast peremehe lahkumist? Alguses ta oli oma puuris rahulik, kuid hiljem muutus ta näljaseks ning üritas puurist välja saada.

Kirjandus
thumbnail
2
docx

Paralleele inimeste ja loomade vahel

Paralleele inimeste ja loomade vahel Loomad võivad olla inimeste parimad sõbrad. Nad on intelligentsed, arukad ning tihti peale on just koduloomad need, kes meiega seda kõige suuremat soojust, hellust, õnne ja südamlikust jagavad. Nad sarnanevad paljude omaduste poolest inimestega: võrreldavad iseloomud ja omavahelised suhted. Suurepärane näide loomade läbisaamisest on Friedeberg Tuglase novellis “Popi ja Huhuu”, kus peategelasteks on pelglik koer Popi ja elav ahv Huhuu. Ühel päeval lahkus loomade peremees pikaks ajaks kodust. Popi ei sallinud oma kaaslast, ning ei suutnud oodata isanda koju naasmist. Kuni selle hetkeni puuris olev ahv Huhuu sealt välja pääses, hakkas ta peremehe asjadega laamendama - proovis selga riideid, veeretas köögivilju mööda tuba ning kiusas Popit. Koer oli väga arg ja kartis Huhuud ning nägi öösiti tema kohta õudus unenägusid

Kategoriseerimata
thumbnail
2
odt

Proosaanalüüs Friedebert Tuglas "Popi ja Huhuu"

Proosaanalüüs F. Tuglas ,,Popi ja Huhuu" Novell ,,Popi ja Huhuu" käsitleb võimu temaatikat. Alguses on kõige tähtsam tegelane Isand, varsti peale tema lahkumist saab uueks Isandaks Huhuu. Alguses ei saa loomad omavahel läbi, aga teose lõpuks on nende vahel tekkinud teatud mõttes sõprus ning Popi ei mäleta enam enda vana Isandat, vaid peab Huhuud enda uueks heaks Isandaks. Sündmustest jutustatakse nende toimumise hetkel ehk jutustamistüüp on samaaegne. Jutustaja on autodiegeetiline ­ loo edastab kõiketeadev jutustaja, kes annab tegevust edasi läbi looma silmade. Lugu esitatakse jutustaja perspektiivist. Lugejale avaneb sügavam sisevaade jutustaja sisemaailma. Jutustaja teadmised on piiratud konkreetse tegelase teadmistega.

Kirjandusteadus
thumbnail
2
odt

Popi ja Huhuu

Iseseisev töö II „Popi ja Huhuu“ on 1914. aastal kirjutatud novell Friedebert Tuglase poolt. Selle peategelased on koer Popi ja ahv Huhuu, kes jäävad üksinda, kui nende omanik äkitselt kaob. Novell järgib üldiselt klassikalist narratiivskeemi. Teoses oli sissejuhatus, mis tutvustas natuke tegelasi ja kus tegevus toimub; sõlmitus, milleks oli omaniku kadumine, mis pani sündmustiku käima; pinge tõus oli siis kui Huhuu sai puurist välja ja võttis nii-öelda kontrolli kodu üle enda peale; kulminatsioon oli see, kuidas Huhuu Popiga käitus ja kuidas see teda mõjutas (Huhuu ründas Popit ja ei lubanud tal süüa); pööreks oli see, kui Popi ja Huhuu leppisid ning hoolitsesid teineteise eest; lahenduseks oli see kui plahvatas kast, mille Huhuu leidis kui ta viina otsis. See plahvatus tõenäoliselt tappis nad mõlemad.

Kirjandusteadus
thumbnail
1
doc

Friedebert Tuglase novell "Popi ja Huhuu"

Popi ja Huhuu Isand Popi Huhuu Sel hommikul tõusis Isand väga vara, pani end riidesse ja veeretas paela küljes olevaid musti helmeid näppude vahel. Helmeste lõhn Popile ei meeldinud ning siis ta ka ärkas. Isand näis imelikuna ja oli olnud seda juba mõnda aega. Isand köhis pidevalt ja Popi kuulis läbi une teda raskelt ohkamas. Talle tunuds, et Isand näeb hirmsaid unenägusi nagu ta isegi. Isand silitas veel korra koera pead, pani karvamütsi pähe ja läks nurka, kus oli Huhuu suur puu. Popi tundis korraks kadedust, kui Isand oli Huhuu ligidale läinud. Peale seda Isand lahkus. Popi jäi Isandat koju ootama ja lootma, et too toob talle liha, kuigi Isand polnud seda juba mitu päeva toonud. Popi mõtles oma elu üle. Ta arvas, et ta on hea ning seetõttu on Isand ka temaga hea

Kirjandus




Kommentaarid (46)

lizzie005 profiilipilt
lizzie005: siiski ei ole see novelli analüüs vaid kirjeldus. Novelli analüüs peab sisaldama erinevaid novelli osasid(sissejuhatus, teemaarendus, kulminatsioon jne) see on sisukokkuvõte.
18:51 30-04-2009
pipsukemusi profiilipilt
pipsukemusi: Väga hästi tehtud.

Endal küll mõte algul ei jooksnud, aga seda lugedes sain hästi hakkama õpetaja antud tööga, ilma, et oleksin pidanud maha tegema.
23:12 26-02-2009
LiisJ profiilipilt
LiisJ: Väga hästi tehtud! Palju paremini jõuab nüüd see novell kohale :).
21:29 24-03-2009



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun