Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

Piimhappelise käärimise uurimine - sarnased materjalid

lactobacillus, mise, bakter, jogurt, gram, kepikeste, casei, lactis, uurimine, konsistents, kepikesed, streptococcus, ahelad, piimhappebakterite, juuretis, geel, marker, maitses, kolb, 20min, lactococcus, s1r1, proovid, maitset, laborist, magusam, keefiri, sarcina, lillakas, kogumid, üksikud, suguluse, mikroskoobi, preparaadid, preparaatide
thumbnail
17
docx

Piimhappelise käärimise uurimine

Tallinna Tehnikaülikool Keemiainstituut Biotehnoloogia õppetool Piimhappelise käärimise uurimine Protokoll Yasb51 Juhendaja: Tiina Randla Tallinn 2014 Töö eesmärk 1. Jogurti valmistamine: erinevate katsetingimuste mõju toote kvaliteedile, hinnata nende sobivust jorguti valmistamiseks. 2. Erinevate piimhappebakterite uurimine: Piimhappebakteritest valmistatud mikroskoobipreparaatide uurimine Bakterite genotüüpide uurimine rep-PCR meetodiga Erinevate mikroorganismide mõju uurimine piimale Töö käik 1. Jogurti valmistamine Valmistatakse 100 ml jogurtit. Määratakse piima ja kasutatava juuretise pH. Selleks tehakse juuretisest 10-kordne lahjendus, et oleks mugavam mõõta. Esmalt doseeritakse piim seisukolbi. Seejärel kaalutakse suhkur ja lisatakse piimale

Biotehnoloogia
11 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Biotehnoloogia labori arvestuse küsimused ja vastused

· Fikseeritud äigepreparaadi töötlus kristallvioleti (või gentsiaanvioleti) 1%-lise lahusega 1 minuti vältel · Pesemine veega, kasutades pesupudelit. · Töötlemine Lugoli lahusega 0.5 - 1 minuti jooksul. · Pesemine etanooliga 30 - 40 sekundi vältel. · Värvimine fuksiiniga 0.5 - 1 minuti vältel. Kasutatakse Pfeifferi fuksiini. · Loputamine veega. · Kuivatamine õhu käes · Mikroskopeerimine, kasutades immersioonobjektiivi. Sarcina Bakter 1 Bakter 2 E. coli 3) Iseloomustage ja põhjendage mikroorganismide kasvusõltuvust keskkonna happelisusest. Happe ­ ja leeliselembeliste mikroorganismide nimesid. Äärmuslikult happelisi tingimusi eelistavaid mikroorganisme nimetatakse atsidofiilideks, leeliselembelisi alkalofiilideks. Iga bakteriliik varieerub oma kasvutingimuste optimumiga. Kuigi, enamus baktereid eelistab rohkem neutraalseid tingimusi. Atsifofiilid ei ole võimelised kasvama

Biotehnoloogia
245 allalaadimist
thumbnail
110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

pakkudes maailmale parimat, mis on toodetud Eesti piimast. E-Piima Põltsamaa meiereis toodetakse traditsioonilisi poolkõvasid juustusorte: Edam, Tilsit, Gouda ning valmistamata juustusid Baski ja Cagliata pooltootena toidutööstusele. Erilisematest juustudest väärivad esile tõstmist Maasdami tüüpi E-Piim Special ja 14 funktsionaalne juust HarmonyTM. HarmonyTM juust sisaldab bakterit Lactobacillus plantarum TENSIA®, millel on südame-veresoonkonna tööd toetav ning vererõhku alandav toime. Põltsamaa meiereis kasutataks juustutootmiseks Šveitsi firma Kalt AG tehnoloogilisi seadmeid. Toodetakse europloki ja silindrikujulist juustu. Lõpptarbijale pakutakse laia sortimenti väikepakendatud juustusid, mille hulgas on palju erinevaid maitse- ja tarbimisharjumusi arvestavaid tükeldatud, viilutatud ning riivitud juustusid.

Toidukaubaõpetus
81 allalaadimist
thumbnail
170
pdf

Meditsiinilise mikrobioloogia praktikum

Viroloogiline diagnostika.................................................................................71 2 Mikrobioloogilise diagnostika põhiskeem 1 A. Uuritav materjal Materjali valik toimub vastavalt haiguse patogeneesile, s.o. haigustekitaja võimalikule lokalisatsioonile organismis. B. Mikrobioloogiline diagnoosimine 1. Algmaterjali mikroskoopiline uurimine. Eesmärk: mikroorganismi morfoloogia kindlaksmääramine ja organismipoolse põletikulise reaktsiooni olemasolu määramine. Klinitsistile antakse orienteeriv vastus. Algma- terjal kantakse esemeklaasile, fikseeritakse leegil või alkoholiga, värvitakse vastavalt otsitavatele mikroorgani- smidele mõne spetsiaalse värvimismeetodi järgi (metüleensinine, akridiinoranž, Gram, Ziehl-Neelsen, Giemsa, tušimeetod jt

Bioloogia
61 allalaadimist
thumbnail
48
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K12KÕ Karina Tjusina TOIDUKAUBAD Õpimapp Õppejõud: Liina Maasik Mõdriku 05.06.13 SISUKORD SISSEJUHATUS Tooted ja nende sisu. Kirjeldab ettevalmistamiseks ja hoidmiseks. Tootjad ja uusi funktsioone tootmises. Huvitav artikkel umbes tootmist ja tootjaid. Ülaltoodud näited kuumtöödeldud tooted erinevates riikides. Ajalugu tooted, kuidas luua ja kus kasutada. Väljenda oma arvamust mõned faktid ja järeldused. 1 TOIDUKAUBAD 1.1 Sool Esimesed teadaolevad andmed soola tootmisest on umbes 4000 eKr Egiptuses, Roomas ja Kreekas Esimesena hakkasid soola merest korjama foiniiklased Teadlased selgitasid soola toime välja alles 19-ndal sajandil Sool on maakeral väga laialt levinud ­ leidub kõikidel mandritel v.a Antarktikas Soola leidub: Merevees,soolajärvedes,

Toiduaineõpetus
85 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun