Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Piimapulbrite ja konservide kordamisküsimuste vastused (2)

3 KEHV
Punktid

Esitatud küsimused

  • Milliseid piimatooteid nimetatakse piimakonservideks?
  • Kuidas jaotatakse piimakonserve kasutusviisi kasutusvaldkonna järgi?
  • Kuidas jaotatakse piimakonserve konserveerimisviisi ja konsistentsi järgi?
  • Millel põhineb konserveerimine konserveeriv efekt kuivatamisel?
  • Millega on seletatav mõnede toorpiima vigade "võimendumine" piimakonservides?
  • Milliste meetoditega on võimalik suurendada piimavalkude termostabiilsust?
  • Kuivainesisaldust?
  • Mida väljendab kontsentratsiooni aste c?
  • Miks ei ületa steriliseeritud kondenspiima kuivainesisaldus tavaliselt 30?
  • Mis otstarbel kasutatakse suhkruga kondenspiima?
  • Millisel juhul kasutatakse suhkruga kondenspiima tootmisel suhkru lisamist kuivalt?
  • Miks suhkruga kondenspiima tootmisel kondenspiima tavaliselt ei homogeniseerita?
  • Mida kasutatakse lisanditega suhkruga kondenspiima tootmisel?
  • Milline kuivatusviis on piimatööstuses enimkasutatav ning miks?
  • Mis on pihustuskuivatusel pihustamise põhieesmärgiks?
  • Mis põhjusel võeti kasutusele mitmeastmelised pihustuskuivatid?
  • Miks kasutatakse täispiimapulbri tehnoloogias homogeniseerimist?
  • Millised on kaks tüüpilist viisi selle teostamiseks?
  • Mille järgi jaotatakse tavaliselt lõssipulber eriliikidesse?
  • Milliseid piimapulbreid nimetatakse kiiresti lahustuvateks e instantpulbriteks?
  • Millisel juhul instantpulbreid põhiliselt kasutatakse?
  • Mida tähendab mõiste aglomereeritud pulber?
  • Millised pulbri eriomadused tagavad kiire lahustuvuse?
  • Kuivati pihustustsooni Mis on selle eesmärk?
  • Mille poolest erineb täispiimapulbri instanteerimine lõssipulbri instanteerimisest?
  • Millest sõltub pulbrite puistetihedus?
  • Millest sõltub õhusisaldus pulbriosakestes?
  • Millest sõltub pulbri voolavus?
  • Millised tegurid mõjutavad pulbri lahustuvust lahustuvuse indeksit?
  • Millest sõltub kõrbenud osakeste arv pulbris?
  • Millest sõltub vaba rasva sisaldus piimapulbris?
  • Milliste teguritega tuleb arvestada pulbrite säilitamisel?
  • Mis põhjustab pulbrite voolavuse vähenemist ja paakumist säilitamisel?
  • Millest on tavaliselt tingitud piimapulbrite pruunikas värvus värskes pulbris?
Piimapulbrite ja konservide kordamisküsimuste vastused #1 Piimapulbrite ja konservide kordamisküsimuste vastused #2 Piimapulbrite ja konservide kordamisküsimuste vastused #3 Piimapulbrite ja konservide kordamisküsimuste vastused #4 Piimapulbrite ja konservide kordamisküsimuste vastused #5
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-01-31 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 108 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Angela Põder Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
5
doc

Piimapulbrite ja konservide kordamisküsimused

bakterite plasmolüüsi, mis on tingitud suuremast kuivainete kontsentratsioonist väljaspool baktereid. 7. Millel põhineb konserveerimine (konserveeriv efekt) kuivatamisel? Konserveerimine kuivatamisel põhineb vee täielikul eraldamisel tootest ja füsioloogilise kuivuse loomisel. 8. Millega on seletatav mõnede toorpiima vigade "võimendumine" piimakonservides? Piima happesus ei tohiks ületada 20 oTh kuna kõrgema happesusega valmistatud konservid on madalama kvaliteediga, näiteks kuivade piimakonservide tootmisel alandab happesuse tõus piimapulbrite lahustuvust. Eriti suurt mõju avaldab lahustuvusele värske piima segamine kõrge happesusega piimaga. 9. Nimetada piima pastöriseerimise eesmärgid piimakonservide tootmisel (vähemalt 2 traditsioonilist ja 2 eriülesannet)? Traditsiooniline ülesanne: · Patogeensete mikroorganismide täielik hävitamine · Mikroorganismide üldarvu vähendamine

Tehnoloogia
thumbnail
10
doc

Piimakonservide kordamisküsimused, seminaride küsimused

27. Nimetada vabal valikul 2 suhkruga kondenspiima võimalikku viga ning tuua mõlemal juhul vähemalt 1 selle vea tekkepõhjus? Liiga suured laktoosikristallid- vale jahutusrežiim Pärmide olemasolu- hapniku juurdepääs 28. Milline kuivatusviis on piimatööstuses enimkasutatav ning miks? Nimetada vähemalt 2 põhjust. Pihustuskuivatamine, eeliseks on suur tootlikkus, kõrge mehhaniseerimise ja automatiseerimise tase ning saadava pulbri kõrge kvaliteet 29. Mis on pihustuskuivatusel pihustamise põhieesmärgiks? Suur kontaktpinna loomine toote ja õhu vahel, mis tagab kiire protsessi. 30. Mis põhjusel võeti kasutusele mitmeastmelised pihustuskuivatid? Nimetada vähemalt 2 põhjust. Soojusenergia kulu vähendamiseks ja pulbri kvaliteedi tõstmiseks- saame aglomereeritud pulbri. Annab energeetilise kokkuhoiu. 31. Miks kasutatakse täispiimapulbri tehnoloogias piima pastöriseerimisel suhteliselt kõrget

Toiduainete loomne toore
thumbnail
82
doc

Eksami kordamisküsimuste vastused

1. Eesti metsade üldiseloomustus ja metsade jaotus hoiu-, tulundus - ja kaitsemetsadeks. Metsandus on väga lai mõiste, mis koosneb: 1. majandusharudest, mis tegelevad kõigi metsa kasutusviisidega (tähtsal kohal on puidu raiumine ja töötlemine) kui ka metsa uuendamise, kasvatamise ja kaitsega. 2. teadus- ja haridusharust, mis uurib ja õpetab kõike metsaga seonduvat ja sisaldab endas palju kitsamaid metsanduslikke teadussuundi. Metsateaduse võib tinglikult jagada kolmeks: 1.)Metsakasvatus ­ esindab bioloogilist suunda metsanduses. Metsakasvatust võime defineerida kui tegevust metsas toimuvate bioloogiliste protsesside mõjutamisest selleks, et kasvatada majanduslikult väärtuslikke puistuid. Tegeleb selliste ainetega nagu dendroloogia, metsataimekasvatus, hooldusraied, metsakultiveerimine, metsakaitse, puhkemetsandus jne. st. peamiselt probleemidega mis on seotud uue metsapõlvkonna rajamise ja olemasolevate metsade hooldamise ning kaitsmisega. 2.)Metsako

Eesti metsad
thumbnail
34
doc

Kordamisküsimuste vastused

Mikrobioloogia üldkursuse kordamisküsimused ja vastused 1. Mikrobioloogia aine ja ajalooline areng Mikro ­ väike Bio ­ elu Logos ­ õpetus Teadus väga väikestest palja silmaga mitte nähtavatest organismidest, mikroobidest. Mikroobid on ühed algelisemad elusloomad maa peal. Mikrobioloogiat saab jagada bakterioloogia, mükoloogia, viroloogia, algoloogia. Bakterioloogia - uurib baktereid. Mükoloogia - uurib hallitusseeni. Viroloogia ­ uurib viiruseid Algoloogia ­ uurib lihtsamaid vetikaid jm. Mikrobioloogia ajalugu Mikrobioloogia isaks peetakse Anthony von Leuwenbock'i, avastas bakterid, vere- ja spermarakud, mikroskoopilised ümarussid ja keraloomad. Raamat " Looduse seadused". Tegi algelisi mikroskoope. Louis Pasteur ( 1822-1895 ) ­ tõi esimesena välja mikroorganismide osi ainete keemilisel muutumisel hja haigestumisel. Leidis, et suhkur muudetakse piimhappeks spetsiaalsete ainete toimel. Alkoholi k

Mikrobioloogia
thumbnail
24
docx

Biokeemia I kordamisküsimuste vastused

1. Palmitiinhappe oksüdatsiooni Hº mõõdetuna kalorimeetris on 9958 kJ/mol. Milline võiks olla sama reaktsiooni Hº elusrakus: a) sama Pikemalt: Entalpia on olekufunktsioon ehk sõltub ainult süsteemi olekust, mitte selle saavutamise viisist. (Kips on kips! ja 5=100:5 ­ 15=1041) 2. Vette asetatud jäätükk sulab. Miks ei ole võimalik olukord, kus jäätükk muutuks veelgi külmemaks ümbritsev vesi aga soojemaks? Sest isevooluliselt liigub soojus alati soojemalt kehalt külmemale (termodünaamika II säädus) 3. Vee jäätumisel tema korrapära kasvab (S < 0). Kuidas on võimalik vee jäätumine? Vee jäätumisel tema korrapära kasvab ehk S<0. Avatud süsteemi isevoolulised protsessid toimuvad vabaenergia vähenemise suunas (G<0). Selleks,et G oleks negatiivne, peab H<0 ning seega tingimuseks on see,et protsess peab toimuma madalamatel temperatuuridel H>TS Entroopia vähenemist peab kompenseerima soojusvahetus ümbritseva keskkonnaga ja seega peab ümbritsev keskkond

Biokeemia
thumbnail
6
docx

Arenguökonoomika kordamisküsimuste vastused

Arenguökonoomika kordamisküsimused 1. Majanduskasv ­ kitsalt reaaltulude kasv ühe elaniku kohta Majandusareng ­ pikaajaline protsess, mille käigus toimub reaaltulude kasv ühe elaniku kohta, samal ajal kui absoluutse vaesuse piirist allpool elavate inimeste arv ei kasva ja tulude jaotumine ei muutu ebavõrdsemaks. 2. Arengukontseptsioonid 1) moderniseerimine ­ sotsiaalteaduslik kontseptsioon, mis hõlmab ühiskonna majandusliku, sotsiaalse, poliitilise ja kultuurilise infrastruktuuri teisenemist. Moderniseerimisprotsess hõlmab muutusi sellise majandusliku ja poliitilise süsteemis suunas, mis kujunesid välja Lääne-Euroopas ja Põhja-Ameerikas 18.-19. sajandil. Maj. aspektid: industrialiseerimine, urbaniseerumine ja tehnoloogilised muutused põllumajanduses. Sots. aspektid: traditsiooniliste kogukondlike sidemete nõrgenemine, isiksuse arengu ja saavutuste esiletõstmine. Poliitilised aspektid: võimu ratsionaliseerimine ja bürokraatia kasv. Kultuurilised aspektid: teadmist

Arenguökonoomika
thumbnail
49
pdf

Keskkonnafüüsika kordamisküsimuste vastused

KESKKONNAFÜÜSIKA KORDAMISKÜSIMUSED 1. Astronoomias kasutatavad mõõtühikud. Galaktikate liigitus. Linnutee. Astronoomiline ühik - on astronoomias kasutatav pikkusühik, mis võrdub Maa keskmise kaugusega Päikesest. Päikesest.1,495 978 7*1011 m Tähist a.ü. (e.k.) AU (ingl.) Päikesesüsteemi planeedid Toodud väärtused on keskmised kaugused. Planeet Kaugus Päikesest Merkuur 0,39 aü Veenus 0,72 aü Maa 1,00 aü Marss 1,52 aü Jupiter 5,20 aü Saturn 9,54 aü Uraan 19,2 aü Neptuun 30,1 aü Pluuto 39,44 aü Valgusaasta - vahemaa, mille valguskiir läbib vaakumis ühe troopilise aasta (365d 5h 48 min 46 sek) jooksul. 1 valgusaasta 63 241 aü Valgusaasta on vahemaa, mille valgus läbib vaakumis ühe aasta jooksul. 1 valgusaasta = 9,4605 × 1012 km = 9 460 500 000 000 km = 0,307 parsekit = 63 240 astronoomil

Keskkonnafüüsika
thumbnail
102
docx

Turbatootmise kordamisküsimuste vastused

Turbatootmine-kordamisküsimuste vastused 2014 1. Seetõttu vastus sellele, kas vajatakse uut maad põllumajandusliku tootmise jaoks on mitmetahuline: maailmas tervikuna väheneb põllumaa pindala, elanike arv suureneb ja vajatakse rohkem toitu. Suureneb kõrbestumine ja kuni 1 miljardil inimesel on joogivee kvaliteet paha, seda on vähe või puudub sellele juurdepääs. Seetõttu mõõduka kliimaga piirkondades peaks säilitama tootmise. Teisest küljest suureneb saagikus ja ka näiteks Hiina ja India varustavad end ise toiduainetega. Põhjatingimustes on tootmine alati kallim ja väikesema konkurentsivõimega. Kuivendustööd on kallid. Ühe hektari kuivenduse hinnaks ligikaudu võib lugeda 30… 50 tuhat krooni. Ehitiste vajadusel (teed, tammid, pumbajaamad) võib hind veelgi olla suurem. Kui eesmärgiks on ainult põllumajanduslik tootmine, kus kuivenduse tulu ehk enamsaagi realiseerimishind koos tootmiskuludega annab väga väikese kasumi,

Metsamajandus



Lisainfo

Kordamisküsimused ja nende vastused!

Kommentaarid (2)

gniilo profiilipilt
gniilo: väga hea materjal
19:05 19-04-2011
Kedds profiilipilt
Kedds: on abi
11:54 22-04-2013





Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun