VILJANDI KUTSEÕPPEKESKUS
PEOTEENINDAJA
Piia Pross
PIDULIK ÕHTUSÖÖK
Lõputöö
Juhendaja : Kadri Vallimäe
Jõgeva 2016
SISUKORD
SISUKORD
Peo idee .......................................................................................................................... 1
Sündmuse eesmärk, kellele mõeldud .......................................................................... 1
SISUKORD SISSEJUHATUS.................................................................................................................................2 1 HIINAST JA HIINA KÖÖGIST......................................................................................................3 1.1 Ajaloost.....................................................................................................................................3 1.2 Arenenud ühiskond...................................................................................................................3 1.3 Igapäevased kombed.................................................................................................................4 1.4 Köögist......................................................................................................................................4 2 ÜRITUS..........................................................................................................................
sealiha peekon 15 13,0 1,95 41,0 6,15 0,0 0,00 425,2 63,78 maitsestamata 30 3,9 1,17 3,0 0,9 5,7 1,71 54,0 16,2 jogurt 3% KOKKU 140 4,875 7,435 13,38 110,46 21 7. LAUA EELKATE Kuna õhtusöök on pidulik, tuleb teha ka Mehhiko pärane pidulik eelkate koos vastavate nõudega. Serveerimisviisiks valisin lauateeninduse, sest nii saan pakkuda oma klientidele parimat võimalikku õhtu veetmist. Selleks peavad kõik vajalikud nõud ja söögiriistad olema laual enne külaliste saabumist. Vastavalt õpitule, tuleb laud katta eelkatte õpetuse järgi kindlas järjekorras. Enne laua katmist tuleb kontrollida, kas laud ja toolid on terved ja et laud ei kõiguks. Vajadusel vead parandada, puhastada laud ja toolid
Eesti Hotelli-ja Turismikõrgkool Toitlustusteenindus T14 Reelika Vihvelin Anna Popova MEHHIKO Kursusetöö I Õpetaja : Regine Soodla, Reelika Eerik Tallinn 2014 1 SISUKORD LISA 1 Kantiini interjöör 2 SISSEJUHATUS Kursusetööga saame kogemusi iseseisva toitlustusalased uurimisprojektis. Antud töös kasutame õpitud teadmisi toitlustuse valdkonna õppeainetes nagu näiteks toiduvalmistamine ja menüü planeerimine ning hinnakujund, toitlustusettevõtte korraldus ja serveerimisõpetus. Kursusetöö teemaks valisime Mehhiko köögi, mis keskendub kommetele, tavadele ja toidukultuurile. Kursusetöö peamiseks ülesandeks oli planeerida üritus valitud sihtrühmale. Selle üritusega tutvustame oma külalistele Mehhiko kombeid ja toidukultuuri, mida läheb vaja neil teada edaspidises elus. Üritus sisaldab kolme k�
Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4 Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4 Kiirtoiduettevõtted 6 Kohvikud 8 Sööklad ja teised suurköögid 10 Restoranid 13 Baarid 19 Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused
turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a
täitmiselt p.f.N.A (pour feter le Nouvel An) ,,Head uut aastat! Vastatakse samal viisil. NB! Või N.B. (ld nota bene) - ,,Pange tähele!" teil palutakse kontakteeruda kaardil olevatel koordinaatidel KUTSED Miks saadetakse kutseid? · tähistada ühiselt tähtpäevi · arendada suhteid · lahendada tülisid · väljendada austust Kuidas liigitatakse kutseid? · ametlikud - täielikult trükitud (eriti pidulik vastuvõtt, ettevõtte juubel. Tiitel ja nimi kirjutatakse käsitsi) - osaliselt trükitud (sagedased vastuvõtud ettevõttes. Blankette saab kasutada erinevatel sündmustel) · mitteametlikud - käsitsi kirjutatud (kodused vastuvõtud) Mida tuleb kutsete koostamisel meeles pidada? · hea paber, mis on veidi paksem kui tavaline paber · tekst tumeda värviga, kutset ei voldita · soovitavad mõõtmed 15 x 10 cm või 18,5 x 12 cm · kõik nimed, tiitlid ja aadressid õiged
.......... 28 Lihtsalt kokteil ........................................................................................................................................ 29 Rootsi laud ehk buffet ........................................................................................................................... 29 Bankett ................................................................................................................................................. 30 Pidulik avatseremoonia ........................................................................................................................... 30 Uue ehitise pidulik avamine ................................................................................................................. 31 Piduliku avaürituse korraldaja meelespea ............................................................................................ 32 Pidulikul sündmusel käitumise kuldreeglid .........
EESTI NOORSOOTÖÖ KESKUS HARIDUS- JA TEADUSMINISTEERIUM NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT Tallinn 2005 Koostanud: Elo Talvoja Viire Põder Helen Veebel Argo Bachfeldt Anne Luik Kadri Kurve Kujundaja: Tiina Niin Keeletoimetaja: Anne Karu Tehniline toimetaja: Reet Kukk ISBN 9985-72-158-6 (trükis) ISBN 9985-72-159-4 (PDF) SISUKORD Noorsootöö seadus 5 Noortelaagri tegevusloa väljastamise kord 10 Noortelaagri ning projektlaagri juhataja ja kasvataja kvalifikatsiooninõuded 12 Noortelaagri registri asutamine ja noortelaagri registri pidamise põhimääruse kinnitamine 15 Noortelaagri registri pidamise põhimäärus
Kõik kommentaarid