Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Pühadus ja sõnavabadus (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kumb on vabas ühiskonnas olulisem?

Lõik failist

Pühadus ja sõnavabadus #1
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-06-09 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 3 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Alete Õppematerjali autor
Arutlus teemal kas usuvabadus võib hakata segama sõnavabadust. Samuti refereering Iivi Anna Masso artiklile "Pühadus ja sõnavabadus".

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
docx

Meedia mõju

- Pussy Riot määris poliitik Vladimir Putini nime. 7. Millised on vaba ajakirjanduse plussid ja miinused üksikisiku seisukohalt. Vormistage tulemus kahetulbalise tabelina. + - Oma ideede, arvamuste, veendumuste vaba Liigne tungimine inimeste eraellu ( inimestel on levitamine õigus eraelu puutumatusele ) Õigus vabalt saada üldiseks kasutamiseks Sõnavabadus vastandub inimese levitatavat informatsiooni. põhiõigustega ja ajakirjandusvabadusega ning esinevad meediasisesed konfliktid. 8. Vaata 1. – 3. Näidet. Miks on need reklaamid ja tekst loodud ja edastatud ? Mille järgi otsustasid? Mis võib raskendada neist tekstidest arusaamist? Millest sõltub tekstide tõlgendamise võimalik erinevus? Näide 1.

Meedia ja mõjutamine
thumbnail
2
docx

Sõnavabadus ja kõlbelised piirid

. Tihti unustatakse ära, et inimestele antud õigustele kehtivad ka selgepiirilised kohustused, mille rikkumisele reageerib ühiskond alati halvakspanuga. Seadus keelab rikkuda ja halvustada teiste inimeste õigusi ja vabadust, tervist, au ning head nime, kuid kas see ongi ainuke, mis meile sõnavabaduse puhul piiranguks seatakse? Sõnavabadusele seab piirid ka see, mis eesmärkidel, mil viisil ja mis sõnadega me oma arvamust teistele selgeks püüame teha. Lisaks seadustele on sõnavabadus piiratud ka kõlbelise käitumisega. Tuntud eestlaste lause: ,,Enne mõtle, siis ütle" kannab endas tõetera. Seda lauset tasuks endale meelde tuletada siis, kui ei soovi teatud hetkel oma arvamust välja öelda, kartes kellegi tundeid riivata või vastaspoole pahameele osaliseks saada. Tihti tuleneb kõlbeline käitumine ka traditsioonidest. Meil eestlastel ja paljudel teistel rahvustel on jõuludega seoses kindlad kombed. Oleme teadlikud, et

Eesti keel



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun