Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Ostu-müügisituatsioonid (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mida teha - kas toode osta või ostmata jätta Kuidas aitad teda Sina?
  • Milliseid tooteid soovitada talle?
  • Millist suhkrut talle soovitad ja miks?
  • Milliseid talle soovitad?

Lõik failist

Ostu-müügisituatsioonide lahendamine:

  • Ostja tuleb poodi ning soovib osta toiduõli. Pakendilt märgistust uurides, avastab ta , et seal on märge „GMO mais 1%“. See teave ajab ostja segadusse ning ta ei tea, mida teha – kas toode osta või ostmata jätta. Kuidas aitad teda Sina?

Seletan ostjale, mis on GMO, milleks seda kasutatakse ning millised ohud tervisele võivad sellega kaasneda.
GMO ehk geeniliselt muundatud organism on kunstlikult geenide muundamise teel loodud, parandatud või muudetud taimesortide, aga ka loomatõugude üldnimi.
Taimede geneetilise muundamise eesmärgid:
  • Saagikuse parandamine
  • Taimede kahjurite suhtes vastupidavamaks muutmine
  • Tööjõukulu vähendamine
  • Keskkonna kaitsmine
  • Säilivuse parandamine
  • Külmakindluse suurendamine
  • Toiteväärtuse suurendamine
    Kõige suuremaks terviseriskiks peetakse GMO toiduga kaasnevat toiduallergiat. Geneetiliselt muundatud toidu suhtes tundlike inimeste hulka peetakse sama suureks kui iga uue toiduaine, ravimi või kosmeetikatoote vastu tundlike inimeste hulka. Kuna geneetilise muundamise puhul kantakse taimele ühe või teise liigi geene, siis võib juhtuda, et uus toiduaine on teiste omadustega kui tavaline, muundamata toiduaine ja ta võib inimesel allergiat tekitada.
    • Ostja valib keeduvorste. Osadel vorstidel on peal märge „Aus kaup“. Tekib küsimus, kas teised keeduvorstid polegi siis ausalt toodetud?

    „Aus kaup“ on tootemärk, mis garanteerib, et tootes ei ole kasutatud kondilihamassi.
    • Ostja luges reklaami, et tervisele on kasulikud probiootilised piimatooted . Kuidas ostja need tooted ära tunneb? Milliseid tooteid soovitada talle? Miks?

    Probiootiliste piimatoodete pakendile on märgitud Lactobacillus fermentum ME-3 – selle kasuliku piimhappebakteri nimi.
    Probiootikumid on organismi sisseviidavad
  • Ostu-müügisituatsioonid #1 Ostu-müügisituatsioonid #2 Ostu-müügisituatsioonid #3
    Punktid Tasuta Faili alla laadimine on tasuta
    Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2015-06-13 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 13 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor HannaSeeder Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    6
    docx

    Ostu-müügisituatsioonide lahendamine

    TALLINNA TEENINDUSKOOL Ostu-müügisituatsioonide lahendamine MK13-TE2 Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2014 1. Ostja tuleb poodi ning soovib osta toiduõli. Pakendilt märgistust uurides, avastab ta , et seal on märge „GMO mais 1%“. See teave ajab ostja segadusse ning ta ei tea, mida teha – kas toode osta või ostmata jätta. Kuidas aitad teda Sina? 2. Ostja valib keeduvorste. Osadel vorstidel on peal märge „Aus kaup“. Tekib küsimus, kas teised keeduvorstid polegi siis ausalt toodetud? 3. Ostja luges reklaami, et tervisele on kasulikud probiootilised piimatooted. Kuidas ostja need tooted ära tunneb? Milliseid tooteid soovitada talle? Miks? 4. Klient palub suhkrut moosi keetmiseks. Millist suhkrut talle soovitad ja miks? 5. Tsöliaakiahaige klient soovib osta erinevaid maiustusi. Milliseid maiustusi soovitad talle? 6. Ostja küsib riisi gurmee – õhtusöögiks

    Kaubandus
    thumbnail
    652
    pdf

    Asjaajamise alused

    Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused

    Analüüsimeetodid äriuuringutes



    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun