Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Odysseus (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Miks utles Agamemnon Achilleusele " Ajalugu maletab kuningaid Sinu nimi kirjutatakse liivale" ja kas tal oli oigus?
  • Miks utles Achilleus Trooja kuningas Priamosele "Sina oled rohkem kuningas kui need siin Agamemnon ja Menelaos?

Lõik failist

  • Miks ütles Agamemnon Achilleusele: “ Ajalugu mäletab kuningaid. Sinu nimi kirjutatakse liivale!” ja kas tal oli õigus?
    Achilleus läks Trooja sõdalastele vastu oma meestega ja ilma kuninga loata, jättes kõik teised sõdalased kaugele seljataha. Tema eesmärk oli suuresti see, et ajalugu jääks teda mäletama ning temast räägitaks ka aastatuhande pärast. Agamemnon see käik ei meeldinud ja ta ütles Achilleusele , et ta võitis küll lahingu, kuid mitte tervet sõda ning Achilleus kui üksik sõdalane ei jää kellegile meelde. Agamemnon arvas, et meelde jäävad vaid need, kes sõdalasi juhivad. Arvan, et Agamemnonil ei olnud õigus, sest inimesi mäletatakse nende tegude põhjal, mitte selle põhjal kes neid juhib.
  • Kommenteeri Achilleuse lauset: “Jumalad kadestavad meid, sest meie oleme surelikud .”
    Achilleuse sõnul kadestavad jumalad surelikke sest surelike jaoks võib iga hetk olla viimane. Surelikud saavad elada mõeldes, kuidas võtta elult kõik, mis võtta annab. Nad on teadlikud, et ühel hetkel elukäik lõppeb ning nad sünnivad uues kehas. Nad ei saa kunagi olla kaunimad , kui just nüüd ja praegu ning nad ei viibi kunagi ühes ja samas hetkes korduvalt. Surelikud tunnevad erinevaid emotsioone alati isemoodi ning erinevatel põhjustel. Kõik hetked on uued ja kõiki momente kogetakse vaid üks kord. Jumalad elavad aga igavesti , sündmused ja tunded korduvad, elu ei saa kunagi läbi ning nende lool ei ole lõppu, see paneb jumalaid surelikke kadestama.
  • Miks ütles Achilleus Trooja kuningas Priamosele: “Sina oled rohkem kuningas kui need siin (Agamemnon ja Menelaos)?
    Trooja kuningas Priamos läks rahulikult ja austust välja näidates Achilleuselt paluma, et too annaks talle tema poja surnukeha , et Hektor saaks kommete kohaselt maha maetud . Priamos läks Achilleusiga rääkima ilma viha ja kättemaksuta, mõistes, et see ei aita antud olukorras. Achilleus hindas seda väga, et Trooja kuningas tuli rahu ja austusega mitte sõdima. Trooja kuningas suutis austust ja viisakust üles näidata isegi oma suurima vaenlase vastu, kui samal ajal Kreeka ja Sparta kuningad Agamemnon ning Menelaos ei suutnud austada isegi oma ligimesi. Seetõttu andis ka Achilleus Priamosele tema poja surnukeha ja lubas, et kreeklased ei ründa troojalasi 12 päeva, kuni Hektor saab maetud (12 päeva oli kombeks matuseid pidada).
  • Odysseus #1
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2018-09-24 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 25 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor SandraJ2rvala Õppematerjali autor
    Filmi "Trooja"ja raamatu "Ilias"põhjal küsimused-vastused

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun