Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Moraavia karst (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Tartu Ülikool
Loodus-ja täppisteaduskond
Ökoloogia-ja maateaduste instituut
Geograafia osakond
Moraavia karst
Juhendajad:
Rein Ahas
Janika Raun
Kristi Post
Jaak Jaagus
Tartu 2016

Sissejuhatus


Moraavia karst on Tšehhi vabariigi kõige tähtsam karstiala (vt kaart 1). See hõlmab enda all ligi 100 ruutkilomeetrit, on 5 kilomeetrit lai ning 24 kilomeetrit pikk. (Moravský Kras, 2015)
Moraavia karsti võib nimetada kogu Kesk-Euroopa üheks tähtsaimaks karstialaks. Karsialal on rohkem kui 1100 õõnsust ja mäekuru. Moraavia karst kuulutati looduskaitsealuseks alaks 1956. aastal. ( Protected ... , 2016)
Moraavia karsti võib nimetada karstiklassikaks, sest seda on uuritud juba sajandeid . Seda karstiala on uuritud juba alates 19. sajandi algusest. Karstipiirkonnas on turistidele avatud neli koobast , teised vaatamisväärsused on karstilehtrid, karstiallikad, looduslikud jõed ja koopad . (Moravský Kras, 2015)

Karsti olemus


Nimetus karst tuleb Balkanilt Sloveenia lubjakiviplatoolt, sest seal on karstinähtused laialt levinud. Kui maapõues leidub kergesti lahustuvaid kivimeid - soola, kipsi, marmorit , lubja- või dolokive, mõjutab neid maapinda imbuv vesi. Vee liikumine kivimites võib
Vasakule Paremale
Moraavia karst #1 Moraavia karst #2 Moraavia karst #3 Moraavia karst #4 Moraavia karst #5 Moraavia karst #6 Moraavia karst #7
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2017-09-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 1 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor triinmer Õppematerjali autor
Loodus-ja täppisteaduskond
Ökoloogia-ja maateaduste instituut
Geograafia osakond

Kasutatud allikad


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun