Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Montserrat Caballe (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Montserrat Caballe #1 Montserrat Caballe #2
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-02-19 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 3 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor puudub Õppematerjali autor
Montserrat Caballé on sündinud 12. aprillil 1933 Barcelonas. Ta on ooperilaulja (sopran), kes sai kuulsaks bel canto laulmistehnikaga Rossini, Bellini ja Donizetti kirjutatud ooperites. Aastal 1964 abiellus ta tenori Bernabé Martíga. Neil on kaks last. Poeg Bernabe ja tütar Montserrat Martí Caballé. Nende tütar Montserrat Marti on samuti sopran ning koos emaga esinevad nad sagedasti koos.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
odt

Montserrat Cabelle

Näiteks Verdi ooperites "Aida" ja "Les vêpres siciliennes", Donizetti ooperis "Parisina" ja Bellini "Normas". Cabellé on kõik oma tuntuimad rollid laulnud bel canto stiilis. Ta on laulnud ligi 80-s ooperis. Cabellé on andnud ka mitmeid soolokontserte, kus erilist tähelepanu on pälvinud tema emakeelsed laulud. Tal on hääl, mis on eriliselt puhas, kontrollitav ja tugev. Peale väga hea lauluoskuse on tal ka head näitlejaoskused. Montserrat Cabellé on osalenud ka poppmuusikas. Nimelt laulis ta koos rokklaulja Freddie Mercury´ga laulu "Barcelona", mis sai ka hittlauluks. Aastal 1964 abiellus ta tenori Bernabé Martíga. Nende tütar Montserrat Marti on samuti sopran ning koos emaga esinevad nad sagedasti koos. Aastal 1970 lõigati Cabellé köhust välja healoomulik kasvaja. Õnneks laulja taastus hästi ja naases lavale tagasi 1975. aasta alguses. Cabellé on tegelenud ka heategevusega

Ballett
thumbnail
3
docx

Hispaania ooperilauljad

Tema hääl oli eriline puhtuse, kontrollitavuse ja tugevuse poolest, samuti olid tal head näitlejaoskused. Aastal 1987 osales Caballé ka popmuusikas. Ta laulis koos rokklaulja Freddie Mercuryga laulu "Barcelona", mis sai hittlauluks. Hiljem oli sama laul 1992. aasta Barcelona olümpiamängude hümniks. Caballé on tegelenud ka heategevuses. Ta on ka UNESCO Hea Tahte Saadik ning on rajanud Barcelonas erivajadustega laste fondi. Aastal 1964 abiellus ta tenori Bernabé Martíga. Nende tütar Montserrat Marti on samuti sopran ning koos emaga esinevad nad sagedasti koos. Plácido Domingo Üks armastatumaid ja kuulsamaid ooperilauljad 20. sajandil. Ta sündis 1941 Madriidis. Tema vanemad olid mõlemad lauljad. Kui ta oli viie aastane, kolis pere Mehhikosse. Plácido hakkas õppima klaverit esiteks enda tarbeks ja hiljem konservatooriumis. Laulnud oma perega filmides "Minu veetlev leedi" ja "Merry Widow", hakkas ta valmistuma suuremaks rolliks.

Muusika



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun