• Traditsiooniline biotehnoloogia on seotud põllumajanduse ning toidu tootmisega. Enamasti tähendab see saagi toiteväärtuse täiustamist, maitseomaduste parendamist, ilmastikukindluse tõstmist jms biotehnoloogia abil.
• Kaasaegne biotehnoloogia on seotud pigem teadusdistsipliinide arenguga, enamasti meditsiini ja bioloogiaga. Siia alla kuulub mitmeid kitsamaid valdkondi: biomeditsiinitehnoloogia, geenitehnoloogia, geeniteraapia, eugeenika, kloonimine, inimgenoomi uurimine ning kaardistamine jne
Traditsiooniline biotehnoloogia: mikroobsed toidu fermentatsiooni protsessid, ensüümide kasutamine toidu töötlemisel, klassikalised tõuaretusmeetodid.
Kaasaegne biotehnoloogia: uute mikroorganismide ja ensüümide otsimine ja rakendamine, funktsionaalne genoomika ja süsteemibioloogia kasutamine GMO-de disainil, GMO-de disaini kasutamine, genoomipõhised toitumissoovitused.