Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

Miks on venemaa asustus hōre?

K&V >> Geograafia | Algkool | 0 punkti | 982 vaatamist |
- [Postitus on kustutatud] -
Vastuse lisamiseks pead sisse logima










Tead vastust? Vasta küsimusele
Vastuseid: 15 | Hääli: 4
Põhjas on elamiseks ja põlluharimiseks liiga külm ja väheviljaks maa; osad alad on mägised, on ka looduse eripära tõttu ligipääsmatuid alasid (soised ja mägised) - keegi ei hakka keset tühjust midagi rajama; see on võrdlemisi arenenud riik, mistõttu on iive juba pikalt negatiivne ja inimesi ei ole palju; ja lõppude lõpuks on see ikkagi üks väga suur maa-ala.
Venemaa pindala on suur ning selle aladele kuulub mitu vöödet. Näiteks Põhja-Venemaal on kliima külm ja niiske, seega põllumajanduseks ja ka elamiseks väga raske ning peaaegu elamiskõlbmatu ala. Lääne-Venemaal on aga suhteliselt samad tingimused nagu Eestis, seega on see elamiseks palju sobivam. Lõuna-Venemaal on aga kliima juba liiga soe.

Maailma Atlas (2003) lk 36
Keegi ei taha seal elada sest seal on vaga kylm ja inimesed on kurjad
Venemaa on hõredalt asustatud põhiliselt põhjast ja idast, kus asub Siberi. Põhjuseks on väga ränk kliima seal, talviti ulatub temperatuur alla -50*.

https://www.reisiguru.ee/riik/venemaa
Venemaal on hõre asustus, sest tingimused elamiseks pole sobivad. Põhjas on külmad talved, mis teevad võimatuks põlluharimise igikeltsi tõttu. Samuti on Venemaa väga suur ja kaugel on palju läbipääsmata alasid, kuhu ei ole mõtet ehitada. Seepärast ongi suuremad linnad (Moskva, Peterburi) asustatud lääne poole.



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun