Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Mart Helme - poliitilise rolli täitmine (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Mart Helme - poliitilise rolli täitmine #1 Mart Helme - poliitilise rolli täitmine #2 Mart Helme - poliitilise rolli täitmine #3
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2017-01-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 8 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor naturaallogaritm Õppematerjali autor
Lühiessee Mart Helmest kui erakonnajuhist. Annab ülevaate, milline on Mart Helme juhina, kuidas on Helme mõjutanud EKREt, milline on Helme taust ning mida peaks arvestama järgmine EKRE juht. Essee on neutraalne ega võta seisukohta EKRE kohta.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
81
docx

Võrdleva Poliitika kodutööd

president valitsusasutuste juhte ja teisi ametnikke tööle võtta ja vallandada, kuid seadusandlike ja kohtufunktsioonidega seotud ametnikke kaitseb presidendi vallandamise eest Kongress. Keeruliseks teeb olukorra see, et ainult täidesaatvat võimu puudutavate funktsioonide ning seadusandliku ja kohtutöö vahel olev piir on hägune. (Gitelson jt, 1996, lk. 236-238). Põhiseaduse kohaselt täidab president ka peadiplomaadi rolli. Nimelt on presidendil õigus Senati nõuandel ja soovitusel võtta vastu lepinguid, nimetada ametisse suursaadikuid, konsuleid, ülemkohtunike ja teisi riigi esindajaid ning ametiisikuid (Constitution of the United States). Olgugi, et presidendil on välispoliitika kujundamisel juhtiv roll, ei tee ta otsuseid ainult enda soovi järgi. Üldjuhul kiidab Senat presidendi esitatud kandidaadid heaks, mis annab presidendile võimaluse täita ametikohad temale sobivate inimestega.

Politoloogia



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun