Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

HARAKA LASTEAED
MEIE LASTE

LEMMIKRETSEPTID


2010

ANDERI JA ARONI LEMMIKSALAT


Meie pere tervislik toit, mis ka lastele maitseb, on salat .
Koosis: hiinakapsas, tomat, värske kurk , mais.
Natukene oliiviõli ja maitse järgi viie pipra segu. Kõik läbi segada ja ongi valmis.

ELIISE KANAFILEE - ODRARISOTO


Kanafilee - odrarisoto, mis on mugandustega A. Kangi retseptikogust.
Retsept on neljale.
Ained: 400 gr kanafileed,
1 sl õli,
1 sibul ,
3 dl odratangu,
6 dl puljongit ,
1 dl apelsini mahla.
Filee väikesteks tükkideks lõigata, sibul praadida. Lisada fileetükid, siis odratang, peale puljong ja mahl , segada. Hautada tulel kuni oder pehme.
Meil gaasipliidil võtab see aega kuskil 20-30 minutit. Võib veel lisada purustatud sarapuupähkleid (50gr).
On valgu- ja b-vitamiini rikas toit. Pähklid sisaldavad a, d, e ning b1 ja b6 vitamiine.

ELYS ANETTE RETSEPTID


EMMA SUITSUKANA SUVIKÕRVITSA PASTA


4 inimesel on vaja:
300g makarone (farfallet, penne või mis iganes aga mitte spagette) oliiviõli
  • suur sibul
  • küüslauguküünt 4dl kohvikoort soola musta pipart
    1 suvikõrvits
    200 g tomateid
    2 suitsukanakintsu või fileed värsket basiilikut
    Kõigepealt tuleb sibul ja küüslauk ära hakkida ning kuumutada õlis kergelt klaasjaks.
    Seejärel lisada tükeldatuna suvikõrvits, tomatid , suitsukana ja hakitud basiiliku lehed. Segada ning maitsestada soola ja pipraga, võib lisada natukene keedetud vett ja hautada kuni suvikõrvits on pehme. Seejärel lisada kohvikoor ning lasta korraks keema tõusta .
    Keeta pasta ja nõrutada ning kallata koorekastmesse ja segada.
    Serveerida kas riivitud juustuga või ilma.

    MIA MARII JUUSTUKOOK KIRSSIDEGA


    100 g võid
    Digestive küpsiseid
    Sulatada või, segada küpsistega, asetada koogivormi ja panna 20 min külmkappi
    2 karpi Philadelphia toorjuustu ( light )
    4 muna
    Segada kokku. 1,5 kl suhkrut
    sidrunimahla (võib ka muud mahla)
    Vahustada mikseriga kõik 4 komponenti.
    Valada põhjale ja küpsetada 200 kraadises ahjus umbes 20 min.
    Kompotikirsid
    Lisada ülejäänud ainetele juurde koogivormile.
    250 g hapukoort suhkrut mahla
    Segada, valada segu koogile ja lasta küpseda veel 5 min, jahutada ja kook külma asetada.
  • Vasakule Paremale
    MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #1 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #2 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #3 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #4 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #5 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #6 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #7 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #8 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #9 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #10 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #11 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #12 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #13 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #14 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #15 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #16 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #17 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #18 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #19 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #20 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #21 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #22 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #23 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #24 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #25 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #26 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #27 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #28 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #29 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #30 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #31 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #32 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #33 MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID #34
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 34 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2017-04-12 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 2 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor margjus Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    4
    doc

    Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

    esmaspäev teisipäev kolmapäev neljapäev reede Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Prantsuse röstsai Sinihallitusjuustu omlet Kaerajahupuder Kirsstomatid ja Clafoutis maasikaga ja beekon jahutatud marjaga mozzarella

    Toitlustus
    thumbnail
    133
    ppt

    Liharoad

    Liharoad restoraniköögis Iseseisev töö 031K Kristel ja Geidy VEISEROAD Rostbiif Kondita veiseliha, sinep, must pipar, sool Valmistamine: 1. Hõõruda liha sinepi ja pipraga sisse, pruunistada pannil kõrgel kuumusel. 2. Tõsta ahjuplaadile ning raputada üle soolaga. Küpsetada 180°C juures 30 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 60°C. Serveeri sinepikastmega. Rulaad Veise sisefilee, petersell, mündilehed, salvei, sool, pipart, küüslauguküünt, rasvaine, lihapuljongit. Valmistamine: 1. Lõigata filee ühest küljest lahti, nii et see avaneb üheks suureks "leheks". Maitsestada, keerata pikuti rulliks, siduda niidiga kinni. 2. Tõsta fileerull ahjuvormi, lisada rasvaine. Küpsetada 175 C juures u 40 minutit. 15 minutit pärast küpsetamise algust lisa lihale puljong. 3. Lõigata valmis küpsetatud fileerull viiludeks. Pikitud veiseliha Veiseliha, suitsupekk, porgand, mugulsibul, küüsl

    Toiduvalmistamine
    thumbnail
    6
    doc

    Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit

    Dana Makejenko KS 14 Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit Täidetud kartulikotletid 1, 5 l keedetud ja riivitud kartulitele kasuta (sobib ka eilne v üle-eilne kartulipudru) 3/4 tl soola 2 muna 1 spl jahu (mina panin 2 spl) Täidiseks: 200 g metsaseeni(pilvikud, puravikud vm seen) või suitsukana. (Prae paar minutit, kuni sibulad on kuldpruunid. Lisa hakitud metsaseeni ja ploomid ja prae veel minutike). 100 g riivitud juustu soola pipart Kartulid keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahuta ning riivi lisada munad ja jahu.Sega ühtlaseks taignaks.Tee peopesa külmaveega märjaks tõsta lusikaga kotleti suurune pätsike tainast ning vajuta laiaks ning sellele tõsta täidist teelusikaga sellele oma uus pätsike tainast.Vormi ääred ilusti kinni ning paneeri kas riivsaias või jahus ning prae kuumal pannil või siis ahjus 200 kraadi juures Serveeri kas hapukoorekastme või mõne muu

    Toiduvalmistamine
    thumbnail
    7
    odt

    Rahvuslikud supid

    Haapsalu Kutsehariduskeskus Rahvuslikud supid Koostaja: Juhendaja: Uuemõisa 2008 Hapukapsasupp ubadega (Eesti) Valmistusained 2,5 l Vett 500g Hapukapsast 100 g Põldube 500 g Sealiha 1 Sibul Soola valmistusviis Pese kuivatatud oad ja leota külmas vees 7-9 tundi, seejärel pane koos leotusveega keema. Lisa puhastatud liha ja lase keema. Korja ära vaht. Lisa hapukapsad, hakitud sibul ja sool. Keeda nõrgal tulel. Supiliha juurde serveeri porgandi-toorsalat. Kört (Eesti) Valmistusained 2,5 l Piima 100 g Odrajahu 1 spl Võid Soola (suhkurt) valmistusviis Keevasse piima vala sõelutud odrajahu peene joana, sega. Maitsesta või ja soola või suhkruga. Serveeri õhtu-ja hommikusöögiks. Seljanka(Venemaa) Valmistusained 2 tk Suuremat sibulat 2 sl Õli 200 g Looma-või sealiha 150 g Suitsuvorst 100 g Kanaliha 1 l Vesi 2 tk Lihapuljongikuubik 1 purk Purustatud toamateid 1,5 sl Nisujahu 8 tk Must

    Kokandus
    thumbnail
    38
    pptx

    India köök

    India köök Diana Matejuk Üldiselt Kulinaarsed traditsioonid on erinevad maa eri regioonides Põhjas on kliima mõõdukas, seal on laialt levinud toidud lambalihast Lõunas süüakse ka kitseliha ja kana Idas, Bengali lahe äärsetel aladel kasutatakse toiduks nii jõe- kui ka merekalu Läänekaldal, Guddjaras eelistatakse juurvilja ja taimetoitu · Indias elab palju rahvaid · Suure maa-ala looduslikud ja klimaatilised tingimused on eri paikades erisugused · Paljud usundid on toitlustamise suhtes rangete nõuetega · Selle kõige tagajärjel ei ole olemas ühtset india kööki · India on haruldaste aedviljade maa: ananassid, kookospähklid, datlid, mangod, baklazaanid · Siit pärit on ka karri Karri · Karri on üks tuntumaid vürtsisegusid · Koosneb peamiselt kollajuure risoomist ehk kurkumist, koriandri ja mustköömne seemneist ning vürtspiprast, millele on lisatud muid vürtse Eripärad · Süüakse kätega · Pärast sööki pestakse sõ

    Toit ja toitumine
    thumbnail
    8
    docx

    Maitsvad õunakoogid

    Õunakoogid (jm magustoidud) Mõnus kreemine õunakook Vaja läheb: PÕHI 3dl jahu 3spl suhkrut 0.5tl küpsetuspulbrit ~75g võid (toasoe) 1 muna ÕUNAD 3-4 suuremat õuna 50g võid 3sl fariinisuhkrut 2sl konjakit kaneeli KREEM 4dl piima 4 muna 6sl suhkrut 4sl jahu 2tl vanillisuhkrut Põhja jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka muna ning sõtku (puulusikaga) tainaks. Suru tainas 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, toksi kahvliga taina sisse väikesed augud ja pane külmkappi. Samal ajal koori õunad, eemalda südamikud ja lõika paksemateks sektoriteks. Kuumuta pannil või ning sulata selles fariinisuhkur. Lisa veidi kaneeli ja konjak. Laota õunad pannile ja küpseta poolpehmeks. Valmista keedukreem. Selleks pane üle poole piimast madalal kuumusel soojenema, aga päris keema ära lase. Teises kausis, kus on ülejäänud piim, klopi lahti munad ja lisa suhkur ning vanillisuhkur. Viimasena sõelu juurde jahu ning kanna

    Toiduained
    thumbnail
    6
    docx

    Mahu mõõdud, toidu valmistamine

    MAHU MÕÕDUD RIIK KLAAS SUPILUSIKAS DESSERTLUSIKAS TEELUSIKAS KANADA 250ML 15ML 10ML 5ML USA 240ML 15ML 10ML 5ML AUSTRAALIA 250ML 20ML 10ML 5ML SUURBRITANNIA 250ML 15ML 10ML 5ML EESTI 200ML 15ML 10ML 5ML 1DL = 100ML = 0.1LIITRIT KUI MÕÕTEKLAASI EI OLE, SAAB DETSILIITREID ARVESTADA KA NIIVIISI: · KLAASIGA : TAVALINE TEEKLAAS ON 2 DL , SEEGA 1DL = ½ KLAASI , 0.5DL = ¼ KLAASI JA 2 DL = 1 KLAAS · SUPILUSIKAGA : 1 SUPILUSIKATÄIS ON 15ML , SEEGA 3.5 SL (KUHJAGA ) VÕI 4 SL (TRIIKIS) ON UMBES-TÄPSELT 0.5DL JA 7SL = 1DL · TEELUSIKAGA : 1 TEELUSIKATÄIS ON 5ML , SEEGA 10TL (TRIIKIS ) = 0.5DL JA 20TL = 1DL NB! KUI INGLISE KEELSES RETSEPTIS KASUTATAKSE MÕÕTÜHIKUT PINT, SIIS PIDAGE MEELES , ET USA S = 4.7DL ( EHK 5 DL ) JA UKS = 5.7 DL (EHK 6DL ).

    Toit ja toitumine
    thumbnail
    4
    odt

    Kihiline haugivorm-kalatoit

    Kihiline haugivorm * 600 g fileeritud haugi või muud kalafileed * 2 keedetud kartulit * 1 muna või 2 munavalget * 1.5 kuni 2 tl soola * valget või musta pipart * 2 dl 10% rõõska koort Vahele: * 150 kuni 200 g külmutatud või värsket spinatit * 8 kuni 12 tk päikesekuivatatud tomateid * 1 suur kimp värsket basiilikut või peterselli **Kõik ained peavad olema külmkapikülmad! * Loputa värske spinat ja blanseeri kiiresti vees. * Loputa kohe külma veega, et spinat edasi ei küpseks. * Suru kuivaks ja haki väiksemaks. * Pane kalatükid köögikombaini, lisa sool ja peenesta. * Lisa ülejäänud ained ja sega köögikombainis seni, kuni saad ühtlase hakkmassi. * Tõsta pool segust võitatud 1,5-2-liitrisesse teflonvormi. * Laota kihiti peale basiilik, tomativiilud ja spinat. * Tõsta peale ülejäänud kalamass ja silu pealt ühtlaseks. * Küpseta 175-kraadise ahju allosas 45 minutit. * Lase kalavormil 10 min

    Toiduvalmistamine




    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun