Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Luustiku ehitus ja lihased (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
Luustik e skelett
  • Luud koosnevad luukoest.
  • Luustik on tugi- ja liikumiselundkonna passiivne osa.
  • Inimesel on enam kui 200 luud ( täiskasvanu )
Luude koostis
  • Mineraalained 55  - annavad luudele kõvaduse ( Ca , Mg , soolad )
  • Orgaanilised ained 25  - annavad luudele elastsuse ( valgud , rasvad )
  • Luurakkud ja rakuvaheaine ( peamiselt vesi )
Vananedes mineraalainete sisaldus luudes suureneb ning luude tugevus väheneb.
Osteoporoos - luud muutuvad hapramaks ja suureneb luumurdude risk, eriti just puusa , lülisamba ja randme piirkonnas. Luukoe vähenemist põhjustavad tavaliselt hormonaalsed muutused või kaltsiumi ja/või vitamiin D defitsiit.
Loote luustik - Koosneb peamiselt kõhredest.
Luustumine
  • Kõhrede järk-järguline luustumine.
  • Kõik kõhred ei luustu.
  • Luude luustumine, pikenemine ja jämenemine lõpeb täiskasvanueas.
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Luustiku ehitus ja lihased #1 Luustiku ehitus ja lihased #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-02-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 23 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor valling Õppematerjali autor

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

2
rtf
Luustik ja lihased
6
doc
Luud-liigesed ja lihased
3
doc
Luustik ja Lihastik
2
docx
Luud ja lihased
3
docx
Luud ja lihased
5
doc
Luud ja lihased
4
docx
Bioloogia kontrolltöö - lihased-luude ehitus jm
8
docx
LUUD JA LIHASED



Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun