Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Londoni Külastuskohtad ja vaatamisväärsused (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Külastuskohtad ja vaatamisväärsused

Westminster Abbey
Ajalugu

  • Kuningad, kuningannad, riigimehed ja sõjaväelased; poeedid, preestrid , kangelased ja lurjused - koht kus näeb elavalt Briti ajalugu.
  • Gooti kirik Westminsteris (Londonis), asub Westminsteri paleest lääne pool. Seda ehitati vaheaegadega 1245–1745 aastatel.
  • See on traditsiooniline koht Suurbritannia valitsejate kroonimiseks ja Inglismaa valitsejate põrmude säilitamiseks. Teiste hulgas on seal ka kroonitud Kuninganna Elizabeth II.
  • Kandiliste tornide ja luksuslike võlvidega gooti stiilis muistne klooster
  • Peetakse üheks kõige paremaks kirikuarhitektuuri näiteks.
  • Inglaste jaoks on see palju olulisem: see on rahva pühamu, kõige selle sümbol, mille nimel britid on võidelnud ja praegugi võitlevad ja siin asub see paik, kus on kroonitud suurem osa maa valitsejaid; paljud neist on siia maetud .
  • Eduard Pihtija rajas benediktlaste kloostri 1065. aastal sellesse paika, vaatega Parlamendi väljakule.
  • Esimesena krooniti 1066. aasta jaanuaris Inglise kuningas Harold .
  • Kui ta langes sõjas Hastingite eluajal, krooniti Wilhelm Vallutaja siin samal aastal ja esimene kirjutis kloostris kinnitab seda.
  • Kroonimise traditsioonid on säilinud siiani.
  • Kloostrihoone vara-inglise gooti struktuur on palju enam võlgu Heinrich III –le kui teistele valitsejatele, kuigi paljud arhitektid , kaasa arvatud Ren, andsid kloostri välimusse oma panuse.
  • Poeetide Nurgas on Chauceri, Samuel Johnsoni, Tennysoni, Browningu, Dickensi ja paljude teiste kuulsate kirjanike ja poeetide tuhad. Nende kõrvale on maetud tunnustatud näitleja David Garrick.
  • Peale selle asub Poeetide Nurgas enamik mälestusmärke: Miltonile, Keatsile, Shelley ’le, Henry Jamesile, T. S. Eliotile, George Eliotile ja teistele.
  • Kõige kunstilisemaks peetakse William Blake’i büsti, mis on söör Jacob Epsteini töö.
  • Hiljutiste mälestusplaatide keskel võib leida plaate pühendatud poeet Dylan Thomasile ja lord Lawrence Olive’le.
  • Sai kahjustada teise maailmasõja ajal

Kunst


Retable

  • Vanim teadaolev paneel altarimaal Inglismaal
  • On hinnanguliselt maalitud 1270. aasta ringis Plantageneti kunignlike kunstnike poolt Westminster Abbeyle, tõenäoliselt suurele altarile.
  • Arvatakse, et see on annetatud osana Abbey ümberkujundamisel Henry III poolt.
  • Maal on ainult sellepärast alles, et see oli peidetud mööbli sisse 16’al ja 19’al sajandil ja palju sellest on kahjustatud taastamisel.
  • Maali hakkati taastama ja puhastama mis võttis aega kuus aastat ja siis kuvati see neli kuud National Gallerys aastal 2005, enne kui naasis tagasi Westminster Abbeysse, kus on see eksponeeritud muuseumis
  • Suurus on 959 x 3330 mm
  • On joonistatud tamme puule
  • Palju puidust elemente
  • Töö taastamisel puu kullati ja kasutati vääriskive

Messingud


  • Pärinevad 13. sajandist
  • Koosneb graveeritud metallplaatidest , mis on vormitud ja lõigatud peeneks materjaliks valmis haudadele
  • Oluline ajaloole kuid paljud hävisid või sulatati üles Inglise kodusõja ajal

Seinamaalingud


  • Kõige olulisemad maalid on pärit 13’ast sajandi lõpust
  • 14’ sajandi maalid Apocalypse ja viimne kohtupäev Chapteri majas on kõige ulatuslikumad

Cosmanti tee

Vasakule Paremale
Londoni Külastuskohtad ja vaatamisväärsused #1 Londoni Külastuskohtad ja vaatamisväärsused #2 Londoni Külastuskohtad ja vaatamisväärsused #3 Londoni Külastuskohtad ja vaatamisväärsused #4 Londoni Külastuskohtad ja vaatamisväärsused #5 Londoni Külastuskohtad ja vaatamisväärsused #6 Londoni Külastuskohtad ja vaatamisväärsused #7 Londoni Külastuskohtad ja vaatamisväärsused #8 Londoni Külastuskohtad ja vaatamisväärsused #9
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 9 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-11-18 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 4 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Astrid Strandberg Õppematerjali autor
Ajalugu kuulsamatest objektidest

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
7
docx

Külastuskohtad ja vaatamisväärsused Londonis

Külastuskohtad ja vaatamisväärsused London · 12. sajandi alguses sai London Inglismaa pealinnaks. · Rahvaste Ühenduse keskus. London on Moskva järel Euroopa suurim linn, Rotterdami järel Euroopa suurim sadamalinn ning New Yorgi järel maailma tähtsaim rahandus- ja kaubanduskeskus. · Londoni rajasid Thamesi jõe alamjooksule ca 2000 aastat tagasi roomlased. · Londinium · Pimedal ajal jäeti linn maha. Londoni taastati 886. aastal. · Linna laastasid 1665. aasta katk, kus suri pool elanikkonnast ja 1666. aasta suur tulekahju, kus oli kannatanuid ainult 9. · 2012. aastal toimusid Londonis 2012. aasta suveolümpiamängud. Londonis on olümpiamänge toimunud veel aastatel 1908 ja 1948. · Londoni metroo (London Underground) on maailma vanim metroo. See avati 1863. · Londonis räägitakse rohkem erinevaid keeli kui kusagil mujal maailmas (270).

Geograafia
thumbnail
2
doc

Vaatamisväärsused Londonis

Aastatel 1881­1885 lahutati loodusloolised kogud.Aastatel 1855­1857 rajati muuseumi peahoovi kuppelruum, mida kasutati lugemissaalina, Alates 1963. aastast kuuluvad need eraldi muuseumile. Aastal 1970 viidi välja ka etnograafiakogud,kuid kogud toodi 1998 tagasi ning moodustavad nüüd Briti Muuseumi etnograafiaosakonna. Aastal 1922 alustati konserveerimistöid. Aastal 1961 rajati uurimislaborid. Detsembris 2000 pühitses kuninganna Elizabeth II sisse kaetud sisehoovi. See oli üks Londoni millenniumiprojektidest. Ehitise kavandas Foster & Partners. Tegu on suure klaaskupliga kunagise hoovi kohal ümmarguse endise lugemissaali ja tiibhoonete vahel, mis läks maksma 100 miljonit naela. See on Euroopa suurim klaasiga kaetud ruum. Londoni vaateratas ( The London Eye ) Vaateratas avati ametlikult peaminsti Tony Blairi poolt, 31.Detsembril 1999.Tehniliste probleemide tõttu hakkas see töötama alles 9.Märts 2000.Peale avamist on see saanud peamiseks turistide aktratsiooniks.

Geograafia
thumbnail
2
odt

Buckinghami palee

Buckinghami palee Buckinghami palee on Suurbritannia monarhi ametlik residents Londonis.Tänapäeval kuulub Buckinghami palee Suurbritannia riigile ,mitte kuningaperele.Osa palee ruume on alates 1993. aastast augustis ja septembris avalikkusele avatud.See on aeg mil kuningapere lossis ei viibi.Briti valitsus kulutab aastas Buckinghami paleele 15 miljonit naela.Palees töötab 450 inimest. Praeguse Buckinghami palee maa-ala esimene teadaolev omanik oli Edward Usutunnistaja. Hiljem on seda maa-ala müüdud,kingitud ja konfiskeeritud mitmeid kordi.Selle maa-ala omanikeks on olnud William Vallutaja,Henry VIII ja James I.Sellisesse kohta ehitati esimene loss 1624.aastal, mis 1674. aastal maha põles. Järgmisel aastal hakati ehitama uut lossi,mille nimeks sai Arlington House, kuna selle rajaja oli Henry Bennet.See loss on säilinud ja moodustab palee lõunatiiva. Bennet müüs lossi kuninganna Anne'i soosikule John Sheffieldile, kes

Ajalugu
thumbnail
13
ppt

Slideshow: Vaatamisväärsused Londonis

Bloomsburys · Muuseum asutati 1753. aastal · 1881­1885 lahutati loodusloolised kogud · 1855­1857 rajati muuseumi peahoovi kuppelruum, mida kasutati lugemissaalina · 1922 alustati konserveerimistöid · 1961 rajati uurimislaborid · Detsembris 2000 pühitses kuninganna Elizabeth II sisse kaetud sisehoovi · Tegu on suure klaaskupliga kunagise hoovi kohal ümmarg use endise lugemissaali ja tiibhoonete vahel Londoni vaateratas (The London Eye) · Vaateratas avati peaministri Tony Blairi poolt 31.dets 1999 · Töötama hakkas 9.märts 2000 · 135m kõrge, maailma kõige suurem vaateratas · 32 kapslitraskus 10 tonni, kannab 25 inimest · Iga päev sõidab sellega 10 000 inimest, aastas 3.5 miljonit inimest · Selge ilma korral on võimalik näha 40 km kaugusele · Pöörleb 26cm/sek, täisringiks kulub 30 min Pildid Londoni vaaterattast Tänan kuulamast !

Geograafia
thumbnail
30
odt

Suurbritannia referaat

gvu.unu.edu/indicator_detail.cfm?IndicatorID=19&Country=GB Majandus Suurbritannias leidub järgnevaid maavarasid: kivisütt rauamaaki kivisoola kipsi kaoliini maagaasi, Põhjameres naftat, Põhjameres tina, Cornwalli poolsaarel. Majandus kuulub ELi suuremate hulka ning põhineb üha enam teenuste sektoril, kuigi on ka tööstuspotentsiaal kõrgtehnoloogia sektoris ja mujal. Londoni City on finantsteenuste maailmakeskuseks. Tööstusrevolutsiooni kodumaana on Ühendkuningriik andnud maailmale palju tuntud teadlasi, sealhulgas Isaac Newton ja Charles Darwin. Kaasaegse majandusteooria rajaja Adam Smith oli sotlane. Inglise kirjandus on andnud suure hulga luuletajaid, näitekirjanikke, esseiste ja romaanikirjanikke alates Geoffrey Chaucerist, Shakespearest ja tema kaasaegsetest kuni paljude tänaste kirjanikeni, kelleks on näiteks J. K

Geograafia
thumbnail
4
doc

Kordamiseks - Inglismaa ajaloost

KORDAMISKÜSIMUSED INGLISMAA AJALOOST 1) Normannide tähendust Inglismaa kujunemisel. Normannid on viikingite järeltulijad. Normandia hertsog andis Normandia kingiks ühele viikingipealikule, nii jäidki viikingid sinna elama ja asutasid Normandia hertsogiriigi. Normannide hulka kulus ka Normandia hertsog Guillaume, kellest normanni vallutuse järel 1066-88 sai Inglismaa kuningas William Vallutaja. 1067­1283 vallutas normanni dünastia ka Walesi. 2) Inglismaa reformatsiooni eripära ­ kes teostas, miks? Ref. eripära Inglismaal. * poliitiliste ja majanduslike vastuolude domineerimine usuliste probleemide üle * ei haaranud kohe suuri rahvahulki * lahkumine Rooma kat.kir. Alluvusest -> uus, anglikaani kirik, jäädakse truuks katoliikluse dogmadele säilitati senine jumalateenistuskord;

Ajalugu
thumbnail
5
doc

Gooti arhitektuur

Gooti arhitektuur Gootika on keskaegse Euroopa imetlusväärseim kunstistiil. See sündis Prantsusmaal ning seal loodi ka kõige kaunimad gooti stiilis kunstiteosed. Prantsusmaalt levis gootika teistesse tolle aja Lääne- Euroopa kultuuriringi kuuluvatesse maadesse. Nimi anti gooti stiilile alles hiljem, renessansiajastul kunagise germaanlaste hõimu, gootide järgi, kuigi neil tegelikult selle stiiliga midagi tegemist polnud. See esialgu pilkena mõeldud nimetus pidi tähendama barbaarset ja metsikut. Meie ajal peetakse gooti stiili aga just millekski ülimalt peeneks, kauniks ja imetlusväärseks. Gooti ajastuks astus feodaalide, talupoegadening vaimulike kõrvale uus ­ linnakodanike seisus: käsitöölised ja kaupmehed. Uued linnad, inimeste liikuvam eluviis, suurenev toredusiha ­ kõik see avaldas mõju kunstile, kuid siiski on gooti stiili suurimad saavutused endiselt seotud ristiusu kirikuga. Üheks suureks mõjutajaks peetakse ka ristisõg

Kunstiajalugu
thumbnail
6
doc

Inglismaa referaat

Ühendkuningriigi kõrgeim tipp on Sotimaal asuv Ben Nevis (1343 m). Suurim järv on Loch Ness Põhja- Iirimaal ja pikim jõgi on Severn (354 km), mis voolab läbi Walesi ja Inglismaa lääneosa. Enamikus paikades on suvi üldiselt jahe ja talv pehme, vihma sajab aastaringselt. 1.1 LINN JA MAA Suurbritannia on rahvarohke riik. London on üks maailma suurimaid kultuurikeskusi. Ühendkuningriigis on ulatuslik teedevõrk ja arvukalt kiirteid ning Londoni Heathrow´i lennujaam on maailma kõige tihedama rahvusvahelise liiklusega lennujaam. Alates 1994. aastast on Inglismaad Prantsusmaaga ühendanud La Manche´i väina alt läbi ehitatud Eurotunnel. 2 1.2 TÖÖSTUS JA PÕLLUMAJANDUS Loodusvarade hulka kuuluvad nafta- j a maagaasivarud Põhjamere all. Arvukad jõed annavad vett nii joogiks kui põldude niisutamiseks. Suur osa maast on üles haritud, kasvatatakse nisu, suhkrupeeti, kartuleid ja rapsi

Inglise keel




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun